题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
My name is Ken Jordan. My first name is Ken. My family name is Jordan. My phone number is 303--6574. This is my basketball. What's that? It's a jacket. It isn't my jacket. It's her jacket.
(1)My last name is _________.
A.Ken
B.Jordan
C.Ken Jordan
(2)My _________ is 303--6574.
A.telephone number
B.name
C.family
(3)It is _________ basketball.
A.your
B.my
C.her
(4)What's that? It's a _________.
A.basketball
B.book
C.jacket
(5)It isn't _________ jacket.
A.her
B.my
C.His

【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)C
(5)B
【解析】文章大意:这篇短文中Ken给我们做了一个自我介绍,他的全名叫Ken Jordan。他的名叫Ken,姓是Jordan。他的电话号码是303-6574.他有一个篮球。还有一个夹克衫,但不是Ken的,是她的。
(1)细节理解题。根据短文的开头My name is Ken Jordan. 以及My family name is Jordan可知,作者的名字叫Ken Jordan,题干问的是last name,意思是姓。外国人的名字中,姓在后,名在前。故作者的姓应该是Jordan。句中的family name 和last name同义。故选B。
(2)细节理解题。根据短文中My phone number is 303--6574.可知,Ken的电话号码是303-6574.这里的phone number跟答案中的telephone number是同义词,故选A。
(3)细节理解题。根据短文中This is my basketball可知,这个是作者自己的篮球。your 你的;her 她的。故选B。
(4)细节理解题。根据原文中What's that? It's a jacket可知,那是一个夹克衫。basketball 篮球;book书。故选C。
(5)细节理解题。根据短文的最后It isn't my jacket. It's her jacket.可知,这个夹克衫不是作者的,是她的。her她的;his他的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。

My name is Maria. I'm 13. I live in New York City. I often go to school by bike. Riding a bike is good exercise for me. I like watching NBA matches on TV very much. I watch them every week. It's real fun for me. I like pop music a lot, too. My favorite singing star is Michael Jackson. At school, music is my favorite subject. I have a good voice and I play the violin well. I have a dream of being a singer like Madonna.

I'm Linda. I'm 12. I live in Los Angeles. I like playing football and basketball. I play football or basketball every day with my friends after school. I like animals and I also like animal stamps. I have panda stamps from my pen pal. They are very good. On weekends I often go to the mountains to paint pictures. I have painted some very nice pictures. Painting is my life, so I'm going to be a painter when I grow up.

I'm Sophia. My home is in Washington D. C. I like reading and watching programs about travel and history. I often stay at home reading on weekends. At school, I like French very much and I'm good at it. I'd like to be a guide. I can go around the world and meet a lot of people. That would be great fun. 2


(1)Maria goes to school .
A.on foot
B.by bike
C.by bus
(2)Linda wants to be when she grows up.
A.a singer
B.a guide
C.a painter
(3)likes animal stamps very much.
A.Maria
B.Sophia
C.Linda
(4)Sophia is good at at school.
A.French
B.history
C.music
(5)Which is Not True according to the passage?
A.Maria lives in New York City.
B.Sophia often reads at home.
C.Linda can play the violin well.

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案。
A school was near my home and I often watched the kids from my window when they played basketball. One day, I saw a little girl playing with boys. 1played very well and no one could stop her. Sometimes, I saw her play 2 She often practiced by herself until dark.
One day I asked her 3 she practiced so much. She said, “I want to go to university. The only way I can go is to get a scholarship(奖学金). I like to play basketball. If I play well, I can get a scholarship. My Daddy told me that if the 4is big enough and work hard for it, I can be successful.” Then she smiled and ran to go practice.
I watched her through junior high and into high school. Every week, she and her school team won in the basketball matches.
One day, I saw her 5 in the grass. I went over there and sat down beside her. I asked her what was wrong. “Oh, nothing,” she answered, “I am just too short.” The coach told her that she would probably never play for a university team,so she should 6 her dream about university.
She was sad, but she told me that her father said those coaches were not 7. They did not understand the power of a dream. He told her that if she really wanted to play for a good university, and wanted a scholarship,8could stop her.
The next year, when she and her 9went to the Northern California match, a university recruiter(招生官员)noticed her and10 her a full scholarship. Her dream finally came true.
(1)A.They B.She C.He D.It
(2)A.slowly B.happily C.safely D.alone
(3)A.why B.how C.where D.when
(4)A.dream B.cause C.advice D.matter
(5)A.playing B.crying C.standing D.sitting
(6)A.forget B.enjoy C.think D.throw
(7)A.happy B.strange C.right D.wrong
(8)A.anything B.something C.nothing D.everything
(9)A.teacher B.mother C.team D.father
(10)A.bought B.offered C.found D.brought

【题目】完形填空通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。

Last Friday, after doing all the family shopping in the town, I wanted to have a rest before catching the train. I________ a newspaper and some chocolate and went into the station coffee shop. It was a cheap self-service place with long tables to sit at. I put my heavy bag down on the floor, put the newspaper and the chocolate on the________ and then went to get a cup of coffee.

When I came back with the coffee, there was someone________in the next seat. He was a boy, with dark glasses and old clothes, and colored bright red hair at the front. He had started to eat my chocolate!

Naturally, I was uneasy about him, but I didn't want to have any ________ . I just read the newspaper, tasted my coffee and took a bit of chocolate. The boy looked at me in anger. Then he took a __________ piece of my chocolate. I could hardly believe it. Still I didn't say________to him. When he took a third piece, I felt more ________ than uneasy. I thought, "Well, I shall have the last piece." And I got it.

The boy gave me a strange look, and then stood up. As he left, he shouted out, "There's something wrong with that woman! " Everyone________ me, but I didn't want to quarrel with the boy, so I kept quiet. I did not realize that I had made a mistake until I finished my coffee and was ready to ________. My face turned red when I saw my unopened chocolate under the newspaper. The chocolate that I had been eating was the________ !

【1】A. sold B. bought C. wrote

2A. table B. clothes C. bag

3A. playing B. sleeping C. sitting

4A. trouble B. rest C. coffee

5A. first B. second C. last

6A. everything B. anything C. nothing

7A. angry B. sad C. happy

8A. looked for B. looked after C. looked at

9A. leave B. jump C. shop

【10A. boy's B. woman's C. girl's

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网