题目内容

【题目】阅读理解B

A presenter in radio wanted
Sex:male Age:25-35 Height:more than 1.75m
You should have the experience in radio.You should speak standard Chinese
and English.
Call the SUN HOUSE:77665388

Swimming coaches needed
Can you swim very well? Do you like to help others? Do you have time in July and August? We need some swimming coaches who can teach the children to swim in the summer holiday.
Call:66773439 E-mail:brsyswim@163.com

A summer camp
Want to make more friends and take part in all kinds of activities, such as painting, mountain climbing and sailing? And do you want to improve your English at the same time? Come and join us. Our summer camp will satisfy all your interests.
Telephone number: 54279686 E-mail:ssumcamp@hotmail.com

A cleaner wanted
Can you make a large house clean and tidy? We need a cleaner once a week. If you hope to get the job paid at 160 yuan once, call us this evening at 18:00-20:00.
Tel:63360022 or you can visit Mr Huang at No.5 Chaoyang Street.

根据材料内容,选择最佳答案
(1)Mr Zhang,34,can speak Chinese and English well. He may get the job
A.as a swimming coach
B.as a cleaner
C.at the summer camp
D.as a presenter
(2)If you have time in summer and you are an excellent swimmer, you can call to get a job.
A.77665388
B.66773439
C.54279686
D.63360022
(3)If a cleaner works for Mr Huang for a month, he or she will be givenyuan.
A.640
B.480
C.320
D.160
(4)David is a college student and his English is very poor, he can
A.call the SUN HOUSE
B.send an e-mail to brsyswim@163.com
C.send an e-mail to ssumcamp@hotmail.com
D.visit Mr. Huang at No.5 Chaoyang Street
(5)The four ads above are probably from
A.a newspaper
B.a novel
C.a science magazine
D.a textbook

【答案】
(1)D
(2)B
(3)A
(4)C
(5)A
【解析】本文是四个广告,第一个是广播电台招聘播音员,第二个是招聘游泳教练的广告,第三个是夏令营的广告,第四个是招聘清洁工的广告。分别介绍了需要的人的条件和联系方式。

  1. 细节理解题。根据第一个招聘广告里所要求的性别,年龄Sex:male Age:25-35 和句子You should speak standard Chinese and English.可知Mr Zhang 符合广播员的要求,他有可能得到这份工作。所以答案是D。
  1. 细节理解题。根据的第二个招聘游泳教练的广告里的电话Call:66773439可知,可以拨打66773439这个号码去找这份工作。所以答案是B。
  1. 细节理解题。根据第四个广告中的句子We need a cleaner once a week. If you hope to get the job paid at 160 yuan once, call us this evening at 18:00-20:00.可知一周工作一次,一次报酬是160元,一个月四次,故一个月薪水是640元,所以答案是A。
  1. 细节理解题。根据第三个广告中的句子Want to make more friends and take part in all kinds of activities, such as painting, mountain climbing and sailing? And do you want to improve your English at the same time? Come and join us.可知David可以加入提高他的英语,又根据联系方式Telephone number: 54279686 E-mail:ssumcamp@hotmail.com,所以答案是C。

(5)综合判断题。根据本文的四个广告可知,他们不可能来自小说,科技杂志和教科书,所以答案是A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear grandma,

How are you? I hope you are feeling well and your leg is becoming better. Can you walk a bit now? 1 I hope so. I know you're always a reading fan.

You'd love our school library, Grandma. There are so many books for all kinds of subjects. The other day I found a book about science. 2

I now study biology, it is really interesting. I'm learning all about the human body, where everything is and what it does. 3 I love biology. It's so interesting!

My other new subject is Spanish. It's really difficult to learn it. 4 Many people in Europe(欧洲)can understand Spanish. You know I always wanted to go to Europe, so if I can speak some Spanish it would be really useful.

Did you study these subjects when you were at school? 5I'll come to visit you again in the next holiday, I think it's in eight weeks' time. I'll bring you some of my new books if you like. I hope you can write back soon and tell me all the village and family news. I miss you very much.

Lots of love,

Doris

根据材料内容, 从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项, 使文章意思通顺, 内容完整。

A. Do you know that we have a kissing muscle(肌肉)? It's a round muscle, and it can move your mouth.

B. I couldn't really understand it but I hope to learn more about this topic sometime. This term I have some new subject classes, so I thought I'd tell you about them.

C. But I know it will be useful for me in the future, if I want to travel around the world.

D. I think subject choice (选择) changes over time, doesn't it?

E. Does your neighbour, Mrs Lu bring you enough books to read?

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
In China, many people are leaving the countryside to find jobs in the cities, because the countryside is much poorer than the city, and often there isn't much work there. Services such as hospital and transport(交通) are usually much better in the city than in the countryside. They hope that their lives will improve when they move to the city.
But in the big cities of Europe like London or Paris, people are moving out of the city. These rich families want to live a quieter life. They are tired of the noise and the dirt(尘土) of the city, and they are tired of the crowded streets, crowded trains and buses. They don't want to live in the cities any more. They want a house with a garden in the countryside, and breathe the fresh air there.
So they move out of the cities. Some don't go very far, just a little way out of the city, to the towns near the cities, other people move to the real countryside with sheep, cows and green fields. There, they start new lives and try to make new friends.
Not all those who move from the city to the countryside are happy. After two or three years, many people who have done this feel that it was a big mistake. They don't make so much money and there isn't much work to do. People in the countryside are very different and aren't always very friendly.
As a result, quite a lot of people who have moved to the countryside move back to the city. “It's wonderful to see crowds in the streets and cinema lights,” they say.
(1)Which is NOT the reason for people moving to the cities in China?
A.The countryside is much poorer than the city.
B.People in the countryside have nothing to eat.
C.People in the countryside don't have much work to do there.
(2)Why do some rich families in Europe move to the countryside?
A.Because they will find good jobs.
B.Because they are tired of living in the city.
C.Because they can make more money there..
(3)After moving to the countryside, some people in Europe feel unhappy because.
A.they can't make much money
B.there isn't much work for them to do in the countryside
C.A, and B
(4)The underlined sentence in the last paragraph shows.
A.they are happy to move back to the city
B.they miss their friends in the countryside
C.they still want to move to the countryside
(5)The best title of this passage may be “_______”.
A.A Happy Life!
B.Living in the City!
C.Moving Out or Moving Back?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网