题目内容
【题目】We spent this holiday with our uncle. He loved to go on walks to collect stones. One day, he bought us backpacks(背包)and asked us to go to the mountain with him, and carry the stones.
The whole day we walked around. Every now and then he put stones in our bags. To our surprise, he also took some stones out from our bags. But we thought he had just found better stones.
When we returned to the house, we were very tired. The backpacks were so heavy that we felt relaxed when we put them down. Yet our uncle's backpack was half empty.
“Why did you put so many stones into our backpacks?” we asked.
“I didn't. You did,” he said. “You didn't know it, but I gave you a test today. I listened to every word you said. Whenever you were complaining(抱怨), I added a stone to your bags. Whenever you talked about something with positive(积极的) thinking, I took out a stone. And now look at your backpacks.” Our backpacks were full of stones.
“Your negative(消极的) thoughts are like stones. You carry them in your mind(头脑) just like those stones in a backpack. The more negative thoughts, the heavier your mind.”
With great love, our uncle taught us one of the most important lessons in life.
【1】How did they feel when their uncle took some stones out from their bags?
A. Relaxed. B. Surprised.
C. Sad. D. Tired.
【2】What did they find when they returned to the house?
A. Their uncle's bag was half empty.
B. There was nothing in their uncle's bag.
C. Their uncle's bag was full of stones.
D. There were few stones in their uncle's bag.
【3】What can we learn from the story?
A. Everyone must accept others' advice.
B. We should be positive about life.
C. Never think about unimportant things.
D. It's necessary to make a plan before doing things.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【解析】
本文主要通过我和叔叔上山捡石头的故事向我们说明一个道理:在生活中,我们要以积极乐观的心态对待我们遇到的事情,这样才可以使自己的身心感到轻松。
【1】细节理解题。根据文中“To our surprise, he also took some stones out from our bags.”可知当我们看到他也从我们包里拿出石头时,我们感到很惊讶,故选B。
【2】细节理解题。根据文中Yet our uncle's backpack was half empty.可知当我们到家的时候发现叔叔的包是半空的,故选A。
【3】推理判断题。根据叔叔说的最后一段话“Your negative(消极的) thoughts are like stones. You carry them in your mind(头脑) just like those stones in a backpack. The more negative thoughts, the heavier your mind.”可知叔叔的意思是让我们抱着积极乐观的心态,少一些埋怨,我们的生活会轻松很多。故选B。
推理判断题,通常需要我们根据文章大意,或文中某一句话推测出它所暗含的含义,故需要我们在理解文章大意的基础上,明白作者的写作意图,再根据所给选项,选出正确答案。例如第3小题,根据文章最后一段话可知叔叔的意思是让我们抱着积极乐观的心态,少一些埋怨,我们的生活会轻松很多。故选B。
【题目】书面表达
Lily在学校参加了一个Buddy Club, 从那以后,她改变了很多。请你结合下面所给的提示,写一篇约80个单词的英语短文。
In the past | Now | |
Personalities (性格) | shy, quiet, get nervous easily, not dare to speak in public | brave, outgoing, kind of active… |
Hobbies | Reading and watching TV | reading, singing ,dancing, making friends, playing badminton… |
Abilities | Doing well in reading | Be good at reading, dancing, singing, communicating and sports. |
要求: 1.覆盖要点,可适当增加情节;2. 80词左右,开头与结尾已经给出,不计入总词数。
Joining a club sometimes changes a person greatly.
_________________________________________________________________________________________________________________
People sure change all the time, right? What we should do is to learn from Lily. Change ourselves and choose to be the best of ourselves.