题目内容

【题目】 Simon's marks have been very high this year. I have been quite pleased with his work. Although he didn't do very well in Form 4, he seems to find Form 5 much easier. He is highly motivated (动机强烈的). I think his excellent performance (表现) is probably because of part of the support (支持) he gets from his parents, who take a lot of interest in his schoolwork and always help him with his homework.

However, Simon doesn't care much for sports and hardly takes part in after-school activities. He is rather shy and finds it difficult to make friends at school. I wish Simon would put as much effort (努力) into his social life as he does into his studies.

1Which Form is Simon in this year?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

2How does he do in his studies now?

A.Badly.B.So-so.C.Well but not enough.D.Very well.

3Who helps Simon a lot in his study?

A.His parents.B.His classmates.C.His teachers.D.His friends.

4What does Simon probably do after class?

A.He probably does some sports.B.He probably takes part in the activities.

C.He probably plays or talks with his friends.D.He probably reviews his lessons.

5Which of the following sentences is true?

A.Simon studies all by himself.B.Simon has made much progress in his studies.

C.Simon enjoys making friends with the students.D.Simon thinks sports are as important as studies.

【答案】

1C

2D

3A

4D

5B

【解析】

本文介绍了Simon的学习情况,在父母的帮助下他今年进步很大,但是他的社交生活需要提高。

1细节理解题。根据“he seems to find Form 5 much easier.”他似乎觉得五年级容易多了。可知,他在5年级。故选C

2细节理解题。根据“Simon's marks have been very high this year.”可知,Simon今年的分数非常高。故选D

3细节理解题。根据“…because of part of the support (支持) he gets from his parents, …”由于他从父母那里得到的部分支持。可知,他父母在学习上帮助他许多。故选A

4细节理解题。根据“I wish Simon would put as much effort (努力) into his social life as he does into his studies.”我希望西蒙在社交生活中投入的精力和在学习中投入的精力一样多。可知,他的社交生活贫乏。故选D

5细节理解题。根据“because of part of the support he gets from his parents.”由于他从父母那里得到的部分支持。可知,他父母帮助他学习,因此A错误;根据“Simon's marks have been very high this year.Simon今年的分数非常高。以及句子“Although he didn't do very well in Form 4.”尽管他在四年级成绩不佳。可知,他进步很大,因此B正确;根据“He is rather shy and finds it difficult to make friends at school.”他很害羞,发现很难在学校结交朋友。可知C错误;根据“Simon doesn't care much for sports.Simon不太喜欢运动。可知D错误。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A poor farmer had a famous friend who grew the wonderful apples. One day, his friend gave the farmer a young apple tree and told him to take it home and plant it. The farmer was pleased with the gift, but when he got home, he did not know where to plant it.

He was afraid that if he planted the tree near the road, strangers would take the fruit. If he planted the tree in one of his fields, his neighbors would come at night and take some of the apples. If he planted the tree near his house, his children would take the fruit.

Finally he planted the tree in his woods (树林) where no one could see it. But without sunlight and good soil (土壤), the tree soon died.

Later the friend asked the farmer why he had planted the tree in such a poor place. “What’s the difference?” the farmer said angrily. “If I had planted the tree near the road, strangers would have taken the fruit. If I had planted the tree in one of my fields, my neighbors would have come at night and taken some of the apples. If I had planted it near my house, my own children would have taken the fruit.”

“Yes,” said the friend, “but at least someone could have enjoyed the fruit. Now you not only haven’t got any of the fruit, but also have lost a good apple tree!”

1What did the farmer’s friend give him one day?

A.An apple.B.Some apples.C.A young tree.D.Some young trees.

2Why didn’t the farmer want to plant the tree in his field?

A.He thought strangers would take the fruit.

B.He thought the tree would die.

C.He thought his children would take the fruit.

D.He thought his neighbors would take the fruit.

3Where did the farmer plant the young tree?

A.Near the road.B.In his house.C.In the forest.D.Near the house.

4Why did the young tree die in the end?

A.Strangers pulled out the tree.

B.His neighbors cut down the tree.

C.His children broke the tree.

D.There was less sunlight and poor soil.

5What does the story tell us?

A.We should care about others’ feelings.

B.We should learn to share beautiful things.

C.The young tree can give apples to us after growing up.

D.The young tree can grow up one day.

【题目】 We all know vacations (假期) are good for our health. But which kind of vacation is better: one long vacation or several short ones? Here is information from research studies about the benefits (好处) of each kind of vacation.

The benefits of a long vacation

International travel has big benefits. For example, people who travel abroad are more c1 when they come home. When people visit other countries, they discover different ways people live. This results in more ways of thinking and better problem solving.

Some studies show that people do not sleep well until day two or three of their vacation. After day two or day three, they sleep well for the w2 vacation. They also sleep well for one week after the vacation. A long vacation means better sleep for more days.

Traveling on vacation can be stressful. It takes time and money to travel. If you have a long vacation, you get more days of relaxation for your days of travel stress.

If there is a problem at work during your vacation, your coworkers (同事) are more likely to take care of the problem. They are not likely to wait for you. The result? You have l3 work when you come back. The benefits of short vacations:

Studies discovered that people enjoy p4 their vacation as much as they enjoy taking the vacation. If you decide to take your short vacations a year, you can experience the fun of making arrangements for four different times.

Many people do not call the office during a short vacation. People on long vacations are more likely to check email and worry about work. For example, France has the highest number of vacation days (an average of 30 days a year). It a5 has the highest number of people (93%) who check their work email.

Vacations improve our a6 to our lives, our families, and ourselves. When we get back to work, we quickly forget all those positive (积极的) feelings. Taking several short a year helps you feel positive about your life more often.

We are busy all the time. It is difficult to find a complete week when everyone can go on vacation. A short vacation is easier to fit in to our busy s7 . The busier we are, the more important it is to connect with friends and family on vacation.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网