题目内容

【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整、通顺。每词限用一次。

student, with, go, decide, surprise, guess, start, serious, about, joke, why, happy

One time my dad decided to achieve his dreams, so he joined the Peace Corps and flew to Tanzania. Three years ago, my mom 1 to get a divorce (离婚). My dad was hurt and 2. When I first went to visit him after the divorce, I was nervous. I thought he might be angry or he would say terrible things 3 my mom.

It turned out I 4 wrong. When we met, my dad hugged me warmly and couldn’t wait to have a talk with me. He asked how things were 5 at home and expected me to help my mom more. He was still humorous-he made a(n) 6 about why my mom had broken up with him. He made it easy to be together, and that’ s 7 I love him.

My dad never stops trying new things. Just this past summer, he flew to Kilimanjaro, Tanzania and 8 an adventure (冒险). And now he’s teaching science to high school 9 and making friends all over the world.

My dad is never afraid to be himself or to take risks. He loves his family and cares about strangers. He lives his life, takes nothing too 10, and is the realest person I know.

I’m so lucky because the world’s best dad belongs to me.

【答案】

1decided

2surprised

3about

4guessed

5going

6joke

7why

8started

9students

10seriously

【解析】

本文是一篇记叙文,主要介绍了作者的爸爸为了实现自己的梦想,离开了作者和母亲。在父母亲离婚之后,他去看望父亲,并认识到父亲是一个很容易与人相处,热爱和关心家人,关心陌生人,喜爱冒险,热爱生活的人。作者也认为爸爸是一个他所认识的最真实的人,他拥有全世界最好的爸爸。

1句意:三年前,我的妈妈决定离婚。

考查动词。此处为谓语。根据上文“…he joined the Peace Corps and flew to Tanzania.”可知,父亲离开了,母亲决定离婚,故用decide动词,决定;根据句意,时态为一般过去式,动词用过去式。故填decided

2句意:我的父亲很受伤很惊讶。

考查形容词。此处填形容词,修饰my dad。根据前文句意,母亲在父亲离开后决定离婚,父亲感到受伤和惊讶。surprise动词,感到惊讶,此处用过去分词作形容词,感到惊讶的,在句中作表语成分。故填surprised

3句意:我认为他可能会生气或者他会说一些关于妈妈的可怕的事情。

考查介词。根据上句“When I first went to visit him after the divorce, I was nervous.”可知离婚后,作者第一次去看望父亲,他很紧张,不知道父亲表现怎么样。此处填介词,构成介词短语。作定语修饰thingsabout介词,关于。根据句意,故填about

4句意:结果证明我猜错了。

考查动词。根据前文“I thought he might be angry or he would say terrible things ___3___ my mom.”提示可知,作者不知道父亲的态度,所以对父亲的态度进行猜想。guess动词,猜想;根据句意可知本句为一般过去式。wrong此处为副词,错误地;故填guessed

5句意:他问了家里的事情如何,并且希望我能更多地帮助妈妈。

考查动词。根据后半句“…and expected me to help my mom more.”可知,父亲也关心母亲,所以询问家里怎么样。此句含有宾语从句,需要填写宾语从句中的谓语,且从句为过去进行时,动词用现在分词形式。go动词,去,进行;故填going

6句意:他依然很幽默,关于为什么我妈妈和他分手,他开了个玩笑。

考查固定短语。根据本句“He was still humorous…”可知,父亲很幽默,开了一个玩笑。make a joke固定词组,开玩笑。joke为可数名词,前有不定冠词a(n),表示单数,故填joke

7句意:他很容易相处,那就是我为什么爱他的原因。

考查表语从句。此处引导一个表语从句,表示我爱父亲的原因。why连接副词,表示原因,在表语从句中作原因状语。故填why

8句意:就在刚刚过去的夏天,他飞往坦桑尼亚的乞力马扎罗山去冒险。

考查动词。根据前半句“he flew to Kilimanjaro, Tanzania…”可知,他去了坦桑尼亚的乞力马扎罗山,乞力马扎罗山是非洲最高的山峰,所以可知作者父亲是去探险。start an adventure开始一次冒险。本句时态为一般过去时,动词用过去式,故填started

9句意:并且现在,他正在教授高中生科学课程,并且全世界范围内去交朋友。

考查名词。根据前半句“…he’s teaching science…”可知,他正在教授科学课程,教授对象是高中学生,故此处填写studentstudent名词,学生,可数名词,此处用复数,故填students

10句意:他过着自己的生活,什么都不过于认真,是我认识的最真实的人。

考查副词。此处修饰动词takes,应该用副词;根据句意,可知选serious,意为“严肃的,认真的”,形容词,副词形式为seriously。故填seriously

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you like running, biking or swimming? They are all forms of aerobic exercise(有氧运动).Aerobic exercise has lots of benefits(益处).For example, people who often get aerobic exercise normally live three to four years longer than those who do not.

Nowadays, people get less aerobic exercise than ever before. One of the problems is television. In the United States, for example, the average(普通的)person watches four hours of TV a day, but only spends 27 minutes doing physical activities!A lot of doctors are worried about that and they say people who do not exercise are more likely to be tired, unhappy or sick.

Schools are trying to solve this problem by teaching kids to exercise when they are young. P. E. is a subject that is required in schools. It teaches students how to play, eat and exercise properly. Through the subject, teachers and parents hope that their kids can learn good exercise habits when they are young, and continue them when they get older.

Aerobic exercise is now being promoted at work. A lot of companies have found that people are more quick—minded and creative in their jobs if they often get aerobic exercise. For this reason, many companies are now organizing sports programs, providing exercise rooms, etc.

How do you exercise? There are many fun and exciting forms of aerobic exercise. Finding one that you like will give you the best chance of having a long and healthy life.

1What do we know from Paragraph 2?

A.Americans watch too much TV.

B.Americans have too much pressure.

C.Doctors are more likely to feel tired and unhappy.

D.27 minutes on physical activities a day keeps people healthy.

2Teachers and parents hope that P. E.can help kids develop __________.

A.perfect sports skillsB.healthy eating habits

C.good exercise habitsD.different hobbies and interests

3The underlined word "promoted" in Paragraph 4 means“ __________” in Chinese.

A.模仿B.推广C.改良D.取缔

4What's the purpose of the writer to write this passage?

A.To explain what aerobic exercise is.B.To show recent researches on aerobic exercise.

C.To compare different forms of aerobic exercise.D.To encourage people to do more aerobic exercise.

【题目】阅读短文, 并按要求完成文后各小题。

Tears come out of my eyes when I talk to my parents on the phone. What are they doing when I call them? This is what I want to know most. I have supper at 5 o’clock in the dining room. Now it is the busiest time for my parents. Dad works from seven o’clock in the morning to nine o’clock in the evening, so all the housework is left to my mum. She not only does the housework but also has to work on the farm. Every day she gets up at 4 o’clock in the morning, and then works till dark.

I promise her to study hard in university because I am her hope, I promise her to take care of myself because I’m important to her. I just want her to promise me that she can take care of herself and my dad because they are, just like the blood in my body.

In my family, everyone is equal(平等的). We are very happy to have meals together. Mum says that the happiest time for dad and her is to see my sister and me come back home. We play cards in the room, watch TV and do anything we like, with dad and mum preparing delicious food in the kitchen. It is also the happiest time for me. I forget all the difficulties and unhappiness at that time. The only thing I would like to do is to enjoy the time with my parents.

Sometimes, love doesn’t need many words. Love our parents as they love us. Give them a call, telling them you love them and miss them.

1判断正误(T表示正确,F表示错误)

The writer’s parents were having dinner when she called them.

2完成句子The writer’s mum has to do all the housework and _______________________.

3简略回答问题When does the writer’s mum get up in the morning?

______________________________________________________________________

4简略回答问题What do the writer’s parents do when she and her sister do anything they like?

_____________________________________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。 ___________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网