题目内容

【题目】阅读短文, 并按要求完成文后各小题。

Tears come out of my eyes when I talk to my parents on the phone. What are they doing when I call them? This is what I want to know most. I have supper at 5 o’clock in the dining room. Now it is the busiest time for my parents. Dad works from seven o’clock in the morning to nine o’clock in the evening, so all the housework is left to my mum. She not only does the housework but also has to work on the farm. Every day she gets up at 4 o’clock in the morning, and then works till dark.

I promise her to study hard in university because I am her hope, I promise her to take care of myself because I’m important to her. I just want her to promise me that she can take care of herself and my dad because they are, just like the blood in my body.

In my family, everyone is equal(平等的). We are very happy to have meals together. Mum says that the happiest time for dad and her is to see my sister and me come back home. We play cards in the room, watch TV and do anything we like, with dad and mum preparing delicious food in the kitchen. It is also the happiest time for me. I forget all the difficulties and unhappiness at that time. The only thing I would like to do is to enjoy the time with my parents.

Sometimes, love doesn’t need many words. Love our parents as they love us. Give them a call, telling them you love them and miss them.

1判断正误(T表示正确,F表示错误)

The writer’s parents were having dinner when she called them.

2完成句子The writer’s mum has to do all the housework and _______________________.

3简略回答问题When does the writer’s mum get up in the morning?

______________________________________________________________________

4简略回答问题What do the writer’s parents do when she and her sister do anything they like?

_____________________________________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。 ___________________________________

【答案】

1F

2work on the farm

3At 4 o’clock in the morning.

4They prepare delicious food in the kitchen.

5我唯一想做的就是享受和父母在一起的时间。

【解析】

作者在与父母打电话时,流下了眼泪。她想知道父母们正在做什么,也希望他们能够照顾好自己。对于作者来说,最美好的时光是她与姐姐都回家了,父母们开心准备美味的食物,那一刻会忘记一切困难与不开心的事。作者最后号召大家,有时间给父母打个电话,告诉他们,你爱他们而且想念他们。

1题干为:她打电话给作家的父母时,他们正在吃饭。根据“Now it is the busiest time for my parents…Every day she gets up at 4 o’clock in the morning, and then works till dark.”可知,这个时间父母都在忙,没有在吃晚饭。故填F

2根据“She not only does the housework but also has to work on the farm.”可知,不仅做家务,而且还得在农场干活。故填work on the farm

3根据“Every day she gets up at 4 o’clock in the morning, and then works till dark.”可知,作者的母亲早上四点起床。故填At 4 o’clock in the morning.

4根据“…with dad and mum preparing delicious food in the kitchen.”可知,当作者和她的妹妹做任何他们喜欢的事情时,他们的父母正在准备晚餐。故填They prepare delicious food in the kitchen.

5分析句子可知,I would like to do是先行词为The only thing的定语从句,省略了引导词。The only thing翻译为“唯一的事”,would like to do翻译为“想要做某事”,enjoy the time with sb翻译为“享受和某人在一起的时间”。故填“我唯一想做的就是享受和父母在一起的时间。”

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Life is like a journey. On the way,we have happiness and sadness. When we get older,we look back and wish that we have made better choices. How can we avoid future regrets?

Make better plans. If you start to do something,you'd better make plan before doing it. The earlier, the better. If changes happen, you can have more time to deal with them.

Live a more active life. You can go around more often. More outdoor activities can keep you relaxed and active. You also need to be kind. "Thank you" can bring a smile to someone's face. Learn to say "sorry" and don't be angry with others.

Find the right friend. A friend may make your life and he or she can break your life as well. So,you need to deliberate if he or she is good enough to be your friend. Good friends will always make your ideas better. When you get into trouble, ask others for help. That little help may get you good results.

Never fear failure. Everybody fails. Even the greatest person failed. We should not fear failure,because failure is not the end f the road. We must take failure as a chance to learn and improve ourselves.

Life is good. We don't have to live in our past,but we do hope that we can plan better,live better,and work better when we have the chance to do so.

1__________ can give you enough time to deal with changes.

A.An active lifeB.A good friend

C.A good chanceD.A good plan

2Outdoor activities can keep you __________ according to the passage.

A.healthy and happyB.relaxed and active

C.outgoing and angryD.helpful and tired

3The underlined word "deliberate" in the passage means“__________” in Chinese.

A.等待B.权衡C.查阅D.想象

4According to the writer,we should __________.

A.learn from failureB.avoid failure

C.fear failureD.live in the future

5The writer tries to tell us __________.

A.how to make a good chanceB.how to be successful

C.how to live a happy lifeD.how to avoid future regrets

【题目】 Do you know the word kiasu? If not, then be kiasu and google it. You’ll get more than a million hits and learn that, usually associated(联系)with Singaporeans, it means “to be afraid of losing out”. You’ll come across words such as kiasu parents, kiasu companies and even kiasu apps.

Just 40 years ago, the word first spread among men in the Singapore army. But before long, it had entered everyday Singapore English.

The first formal use of kiasu happened in 1990 in a government document(公文). Since then it has often been seen in Singapore newspapers. It spread to some other countries in southeast Asia, too. In 1992 Malaysia’s New Straits Times wrote of “kiasu parents providing their children with much more materials than necessary”.

Ten years after its first use in print, the word was used worldwide. Since around 2000, kiasu has appeared in British newspapers. The Guardian, in 2001, reported how this pursuit of material wealth and the strong need to be No.1 has created the Singaporean we hear so much about-the kiasu Singaporean’, and again reported in 2004 that Singaporeans’ value shows how much they feel the need to stay ahead of everyone else and that they have a word for it: kiasu.

The word entered the Urban Dictionary in 2003 and the Oxford English Dictionary in 2007. In the same year, Singaporean restaurant Kiasu opened in London.

The turning point on kiasu’s road to the mainstream came with its being used in documents and newspapers. Who dared to use kiasu in a government document? Who first used it in a newspaper?

It was these people who pushed kiasu into the mainstream.

1What is the passage mainly about?

A.How to use the word kiasu.B.What the word kiasu means.

C.The history of the word kiasu!D.The importance of the word kiasu.

2What marked the wide use of the word kiasu around the world?

A.Its appearance in British papers.B.Its use as the name of a restaurant.

C.Its acceptance by a key document.D.Its description in Singapore newspapers.

3What does the underlined word “pursuit” in Paragraph 4 mean?

A.the act of looking forB.the act of looking out

C.the act of giving upD.the act of giving out

4Which of the following statements is true?

A.Kiasu was first used in British newspapers.

B.Kiasu entered dictionaries in Singapore and Malaysia.

C.Kiasu was never formally used in any government document.

D.Kiasu spread to countries in southeast Asia.

【题目】 China is a nation of etiquette(礼仪), Chinese people are the most hospitable people in the world.If foreigners visit a Chinese family, they would be surprised at the warmth that they would receive as guests.

When you visit a Chinese family, the host usually makes tea for you.Then he will serve you snacks(小吃)like biscuits or candy.Someone in the family will also chat with you, never letting you feel lonely.

At the same time, other family members will prepare for a meal for you.Chinese people treat their guests with a big meal.They always present more food than the guest can eat.On the table, the guests must be the first to eat.Perhaps one of the things that surprises a Western guest most is that the Chinese host likes to pick food for visitors, which wont happen at Western tables.The Chinese family go out of their way to make you feel at home.As you finish eating, the host usually says: " It seems that you didn't eat much.Please have more."Although you tell them you are full, they still put more food in your bowl.

Being warm and hospitable has long been an important part of Chinese culture and tradition, As Confucious said thousands of years ago:

To meet friends from afar

How happy we are.

1What does the underlined word"hospitable"mean in Chinese?

A.好客的B.勤劳的C.朴实的D.纯洁的

2As a guest in a Chinese family, what are you usually offered by the host?

A.coffee and snacksB.juice and snacksC.tea and snacksD.coffee and juice

3Why does a Western visitor feel surprised when the host picks food for him?

A.Because he thinks it's not polite.B.Because he thinks it's not necessary.

C.Because he thinks he is independent.D.Because it won't happen in Western countries.

4What's the passage mainly about?

A.Foreigners don t like eating in China.B.Chinese people are always polite.

C.Chinese people are warm and hospitable.D.Differences between Western and Chinese food.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网