题目内容
I work as a volunteer for the poor in Haiti. I decided to take my son Brain there for a week, hoping to educate(教育) him.
Before getting out, I told Brain this trip would be tiring and hard. For the first two days, he said almost nothing. Then on the third day, when we were climbing over high rocky mountains, he turned to me and smiled, “Really hard.”
After that, a five-year-old girl, wearing a too large dress and broken shoes, followed Brain around. Later he said regretfully(遗憾地), “I wish I could speak French.” I was surprised that this was from a boy. He always hated French classes.
One day, I was interviewing(采访) a woman villager for an article. By working hard, she had learned to read and write and became part of the leadership(领导层) of the village. That really touched my heart.
Learning her story, Brain was greatly touched. His eyes were wet and there was love and respect(尊重) on his face. He finally understood the importance of my work. When leaving for home, Brain even offered(提供) to stay in as a volunteer. This trip was very meaningful.
1.Why did the writer take his son to Haiti?
A. Because they wanted to take a trip there.
B. Because the writer wanted to educate his son.
C. Because his son wanted to help the poor there.
D. Because they wanted to visit a friend there.
2.Why was the writer surprised about his son?
A. Because his son wished to speak French.
B. Because a little girl liked his son.
C. Because his son said nothing about the hard trip.
D. Because his son wanted to talk with the little girl.
3.What does the underlined word “touched” mean?
A. 发生 B. 攻击 C. 感动 D. 到达
4.What did NOT the boy learn from this trip?
A. To love and respect poor people.
B. To be a good leader.
C. To offer help to people in need.
D. To be a kind and hard-working man.
5. What is the passage mainly about?
A. A meaningful trip.
B. How to be a volunteer.
C. A story of a village leader.
D. The importance of learning French.
1.B 2.A 3.C 4.B 5.A 【解析】 试题分析:本文讲述了作者在海地当志愿者帮助穷人,后来自己的儿子也在那里呆了一周,最终儿子受到了很深的教育,甚至主动提出要留下来当志愿者,这让作者感觉这个旅途非常的成功,达到了她所期望的目的。 1.B细节理解题。根据短文“I decided to take my son Brain there for a w...