题目内容

【题目】We spoke to three students from around the world about different national holidays. There are different customs (习俗) for each festival.

Tan Xiaodong. 15. Hong Kong, China

“It’ll soon be Chinese New Year. Before it we’ll clean the house and decorate it for good luck. Every shop is going to close for a few days and we’ll go out a lot to celebrate in the streets. We might go and see the lion and dragon dances in the city center. I love this festival. ”

Wendy, 16, Sydney, Australia

“Australia is on 26th January and it’s an important holiday here. We always have a Monday off, so we celebrate for three days. My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over. Many people go to beach parties or street parties and there’s lots of music and dancing. What fun!”

Amy, 14, New York, the USA

“The first Thanksgiving Day was hundreds years ago when Europeans who came to America thanked God for his help. It’s still a very important day for families to be together. This year we’re going to visit my parents and we’ll eat a delicious meal of turkey. Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November every year.”

1How many festivals are mentioned (提到) in the passage?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

2During the Chinese New Year, tourists can _________.

A. do a lot of shopping B. see lion and dragon dances

C. decorate the house for good luck D. eat turkey

3On Australia Day, families often ___________

A. have a picnic in the countryside B. go to a swimming pool

C. have a party at school D. clean the house and dance

4What do you think a turkey is in the passage?

A. A country B. A festival C. A bird D. A kind of drink

5From the passage, we can learn that _____________.

A. Australia is an important day for family members to get together

B. different festivals have different customs

C. many go out for a picnic with friends before Chinese New Year

D. the first Thanksgiving Day was born a hundred years ago

【答案】

1B

2B

3A

4C

5B

【解析】试题分析:短文大意:我们从世界各地不同国家度假回来的三位学生那里了解到:不同的节日有不同的风俗习惯。中国的新年可以看舞龙舞狮。澳大利亚人们去乡下野餐。感恩节会吃一顿美味的火鸡。

1B细节理解题。从第一名学生写到的内容“We might go and see the lion and dragon dances in the city center. I love this festival.” 可知,在中国的新年可以看舞龙舞狮。故答案为B

2A 细节理解题。从第二名学生写到的内容“My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over.”可知,家人们常到乡村去野餐。故答案为A

3C细节理解题。从第三名学生写到的内容“This year we’re going to visit my grandparents and we’ll eat a delicious meal of turkey”可知,火鸡是一种大鸟。故答案为C

4B细节理解题。根据短文开头的句子“There are different customs for each festival.”可知答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Sixteen years ago a boy gave me an important gift. It was a smile.

It was the early autumn of my first year at a middle school, and my old school was far away. As a result, no one knew who I was. I was very lonely, and afraid to speak to anyone.

Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldn’t talk with anyone about my problems.

Then one day, when my classmates were talking happily with their friends, I was sitting at my desk unhappily as usual. At that moment, a boy entered the classroom. I didn’t know who he was. He passed by me and then turned back. He looked at me, with a smile.

Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now.

One day I asked him why he had smiled, but he couldn’t remember doing so!

It doesn’t matter because all the dark days have gone. I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.

1When did the writer get the gift?

A. At the age of 16.

B. After making friends with the boy.

C. In the first year at a middle school.

D. After becoming closer to everyone in the class.

2Why was the smile an important gift?

A. Because the writer’s old school was far away.

B. Because the writer didn’t know who the boy was.

C. Because the smile didn’t mean anything to the boy.

D. Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm.

3Why didn’t the writer talk to anyone in her new school about her problems?

A. Because she was always unhappy.

B. Because she didn’t know anyone at the time.

C. Because she was in the first year at the junior high school.

D. Because she didn’t want her parents to worry about her.

4How did the smile change her life?

A. She started to make friends.

B. She became the best friend of the boy.

C. Her parents didn’t worry about her any more.

D. She realized that she was lonely.

5Where does she now think her feeling of unhappiness came from?

A. From her old school. B. From her parents.

C. From herself. D. From her classmates at the new school.

【题目】We had a terrible school trip last week. Some students were late. Then we waited half an hour for the school bus, but it didn’t arrive. Finally, our teacher took us to take the subway. It took over an hour. When we arrived at the zoo, we were all tired and hungry. We wanted to see dolphins(海豚), but there weren’t any. There were some really smart seals(海豹), but we didn’t see the show because we arrived too late. We forgot our cameras, so we didn’t take any photos. Then it started to rain, and no one had an umbrella. We didn’t see many animals because of the rain. So we went for lunch. We ate hamburgers. My friends also had some ice-cream. But I didn’t have any, because I don’t like it. I wanted French fries, but there weren’t any in the shop. They were sold out(卖光)! Finally we went back to school. We were wet, tired and stressed out(紧张的). I didn’t enjoy my school trip at all.

1Why did the teacher take the students to take the subway?

A. Because the students didn’t want to have the trip.

B. Because the school bus didn’t arrive.

C. Because the students didn’t like taking the school bus.

D. Because the students didn’t take cameras.

2The students were ______ when they arrived at the zoo.

A. excited B. happy C. tired D. lucky

3What animal show was there at the zoo?

A. Dolphin show. B. Seal show.

C. Monkey show. D. Panda show.

4How was the weather after they arrived at the zoo?

A. Sunny. B. Cloudy. C. Windy. D. Rainy.

5What did the writer think of the school trip?

A. Terrible. B. Great. C. Not bad. D. Fun.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网