题目内容

【题目】It seems that every time I have car trouble on the road, no one ever stops to see if I'm okay. I always spent hours on the side of the road. But one time, someone did stop to help me. And the words of the man who helped me have had a big effect (影响) on my life.

One of my tires(轮胎) went flat. I had a spare tire but no jack(千斤顶) to lift up the car. I was going to give up when a van (客货两用车) stopped behind my car and someone jumped out. It was an older Mexican man, driving with his family.

He didn't speak much English, but his daughter helped to translate between us. It was hard work, but he tried to help me put the new tire on. I tried to give him some money for his help, but he kept shaking his head "no" and refusing my money. I secretly gave it to his wife instead.

After chatting for a few minutes, we went our separate way. But when I got back in my car, I saw my money sitting in the seat. I drove back to the man and gave him the money. He refused one last time, and said to me, "Today you, tomorrow me."

These simple words have encouraged (鼓励) me to help others when I can because you never know when you're going to be the one who needs help.

根据短文内容判断正、误。

(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂"A",错误的涂"B")

1Every time I have car trouble on the road, few people stop to help me.

2The older Mexican man helped me put the new tire on with his son's help.

3Though I secretly gave some money to his wife, the Mexican man still turned me down.

4"Today you, tomorrow me." means "The Mexican man is in trouble now. I may be in trouble in the future".

5From the story we have learned that we should give a hand to each other.

【答案】

1B

2B

3A

4B

5A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述一次我的车抛锚了,一个墨西哥的男人帮了我,我要给他钱,他拒绝了,并说“今天需要帮助的是你,明天可能就是我”。于是我开始尽可能多地帮助别人。

1细节理解题。根据It seems that every time I have car trouble on the road, no one ever stops to see if I'm okay可知,表示没有人帮助我,是完全否定,而few表示“几乎没有”,是不完全否定,故填B

2细节理解题。根据 It was hard work, but he tried to help me put the new tire on可知,并没有提到他的儿子,故填B

3细节理解题。根据I secretly gave it to his wife instead以及After chatting for a few minutes, we went our separate way. But when I got back in my car, I saw my money sitting in the seat可知,我秘密地将钱给他的妻子,但是后来钱在我的座位上,所以被这个男的拒绝了,故填A

4细节理解题。根据These simple words have encouraged (鼓励) me to help others when I can because you never know when you're going to be the one who needs help可知,你永远都不知道你何时会成为那个需要帮助的人,故填B

5细节理解题。根据主要讲述一次我的车抛锚了,一个墨西哥的男人帮了我,我要给他钱,他拒绝了,并说“今天需要帮助的是你,明天可能就是我”。于是我开始尽可能多地帮助别人。我们要相互帮助。故填A

“正误判断型阅读理解题”解题思路:

1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。

2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。

3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Riding a Mobike on the street, you might hear some people speaking Chinese aloud. urning to the right, you see a Sichuan-style restaurant. After walking into a store you see that Huawei smartphones are _____ .

But you’re not in China—you’re in Manchester in Britain. In fact, you might see _____ things in many other cities. Chinese products have been _____ worldwide.

Chinese food has been enjoyed in western countries for a long time. To _____ local peoples tastes, Chinese restaurants have made some changes to the _____. Unlike Chinese, Australian people don’t like to eat meat with the bone _____ .So Chinese restaurants there provide big pieces of meat without bones, _____ for fish.

Some Chinese brands(品牌)are also becoming more ______ In many cities in Europe stores sell TCL televisions, Haier fridges and Lenovo computers. And more than half of US-owned drones (无人机 are Chinese models. They’re not simply made in China, but designed and developed in the _____ .

In the past, most western people thought Chinese products were cheap and not dependable. But now, things have changed greatly. Made in China becomes cool. More and more people _____ Chinese brands.

1A. for funB. at workC. on saleD. in use

2A. similarB. differentC. commonD. unusual

3A. storedB. collectedC. receivedD. accepted

4A. meetB. copyC. spreadD. answer

5A. kitchensB. drinkC. dishesD. services

6A. upB. outC. onD. in

7A. justB. evenC. yetD. still

8A. traditionalB. expensiveC. practicalD. popular

9A. countryB. circleC. fieldD. town

10A. sellB. trustC. improveD. question

【题目】A nobleman (贵族) and a businessman once met in a restaurant. For their lunch they both ordered soup. When it was brought, the nobleman took a spoonful, but the soup was so hot that he burned his mouth and tears came to his eyes, The businessman asked him why he was weeping. The nobleman was ashamed to admit (承认) that he had burned his mouth and answered, “Sir, I once had a brother who committed a great crime, for which he was hanged(绞刑)I was thinking of his death, and that made me weep.” The businessman believed this story and began to eat his soup. He too burned his mouth, so that he had tears in his eyes. The nobleman noticed it and asked the businessman, “Sir, why do you weep?” The businessman, who now saw that the nobleman had cheated him, answered, “____________”

根据短文内容选择正确答案。

1The underlined words “ashamed” in the passage most probably means ____.

A. being sadB. cryingC. nodding

2This story teaches us ______.

A. not to believe everything you hear

B. not to eat soup that is too hot

C. to cry when we burn our mouth

3The nobleman did not tell the truth because he ______.

A. was a noblemanB. felt ashamedC. was in a restaurant

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The nobleman had no brother who was hanged

B. The nobleman had never eaten soup

C. The nobleman knew the soup was too hot

5“ _______” can be the missing sentence in the passage.

A. Sir, I am weeping because you were not hanged together with your brother.

B. Sir, I am weeping because I burned my mouth.

C. Sir, I am weeping because I had the same brother like you, too.

【题目】阅读下面短文,用括号内所给动词的适当形式填空(必要时可加情态动词或助动词)。

I am JohnI am l7 years oldand I live in EnglandMy father works in a horse-riding schoolI have been riding since I1(be)sixI go horse-riding every SaturdayNow, I can ride quite wellI often 2(spend) all Saturdays at the riding schoolI help to get the horses readyI also help the new students

Lookthere are some people 3 (train) horse-ridingThe girl named Xinyi4(walk) the horse around(遛马)and getting ready to get onto the horseShe is from ChinaShe looks beautifulShe5(study) here three timesLast timeI helped her move up and down at the same time as the horse(随着马动的频率).while we were learning how to jump the horsesuddenly she fell off the horse and6(hurt) her knees badlyI felt sorry that I7(not help) her at that timeI thought she wouldn’t come this SaturdayTo my surprise, she came again! What a brave girl! Last monthshe8(invite) to come to England for a fashion showShe said she was glad to have the chance to come here and she enjoyed herself

OhXinyi is riding towards me“HiXinyi! You’re great! I have never seen such a brave girl like you

‘ThanksJohn! I am leaving for Beijing tomorrowThanks for helping me these daysI will never forget the exciting experienceI9 (share) it with my friends

“I hope 10 (meet) you soon

【题目】It was raining. I went into a cafe and asked for a coffee..While waiting for my drink, I realized there were other people in the place, but I sensed loneliness. I saw their bodies, but I couldn't feel their souls because their souls belonged to the Net.

I stood up and walked between the tables. When I came to the biggest computer, I saw a thin, small man sitting in front of it. "I am Steve," he finally answered after I asked him a couple of times what his name was. "I can't talk with you. I'm busy," he said He was chatting online and, at the same time playing a computer game: a war game. I was surprised.

Why didn't Steve want to talk with me? I tried again to speak to that computer geek, but not a word came out of his mouth. I touched his shoulder, but no reaction I was unhappy. I put my hand in front of the monitor and he shouted, "Leave me alone." I took a few steps back, wondering if all those people were having a nice conversation with their machines, not with people, especially Steve.I wouldn't want to imagine the future of human beings if they preferred sharing their lives with machines instead of with people. I was worried and sank in my thoughts. I didn't even realize that the coffee was bad, just as Steve didn't notice there was a person next to him.

1What was the weather like when the writer entered the cafe?

A. Sunny.B. Windy.C. Snowy.D. Rainy.

2What does the underlined word "monitor" mean in Chinese?

A. 显示器B. 检测器C. 主机D. 鼠标

3- Why didn't Steve want to talk to the writer? - Because____.Which of the following is WRONG?

A. he thought the writer was uglyB. he was playing a computer game

C. he was chatting onlineD. he was busy at that time

4According to the passage, which word can best describe Steve?

A. Polite.B. Generous.C. Patient.D. Indifferent.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网