题目内容
I had a strange dream last night. This dream helped me think more about Bobby. And now I understand Bobby much better.
In the dream, Bobby looked quite unhappy. He had a face-to-face talk with me. He said, “Sam, I have something to tell you. I don’t like my life. I am not as happy as you think.”
Bobby became my friend more than five years ago. He lives with me. I buy him fish and milk and lots of toy mice every week. I even bought a small house for him, because he sometimes likes to stay at some place only by himself. I love him with all my heart, and give him what I love.
But what is going wrong? In the dream Bobby said angrily, “My life can’t be worse! I don’t like fish. I don’t like milk. And toy mice? Are you crazy? I’m not a cat, and I don’t want to be a cat, either!”
After the dream, I know better about him: Dogs don’t like fish or milk. And surely they do not like toy mice. Most important of all, they will let you know when they are really unhappy!
1.What can we learn about Bobby in the passage?
A. He likes cats.
B. He is Sam’s pet.
C. He is four years old.
D. He enjoys talking with Sam.
2.In Sam’s dream, Bobby and Sam _______.
A. fought with each other
B. went shopping together
C. had a face-to-face talk
D. went out for a walk
3.From the Paragraph 4, we can know that Bobby wants to say _______.
A. he enjoys his life a lot
B. Sam loves him the wrong way
C. he hopes to have a cat
D. Sam isn’t a generous person
4.Sam bought a house for Bobby because _______.
A. Bobby did not sleep well in his room
B. Bobby needed more space for his toys
C. Bobby was too big to share a bed with him
D. Bobby did not always like to be with others
5.The writer buys many things for Bobby EXCEPT (除……之外) _______.
A. some clothes B. toy mice
C. fish D. milk
1.B 2.C 3.B 4.D 5.A 【解析】文章介绍了作者通过梦感觉更了解自己的宠物狗了。 1.根据文章介绍了作者通过梦感觉更了解自己的宠物狗了。故选B 2.根据In the dream, Bobby looked quite unhappy. He had a face-to-face talk with me故选C 3.根据第四段的内容作者给...Have you heard about “Survival (生存) Holidays”? “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities(活动). Now about 1,100 companies(公司) are asked to take children into the great outdoors without their parents.
The reason why people like “Survival Holidays” is that they think being close to nature(自然) is good for children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. “Survival Holidays” gives them an important change(机会).
Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is. Children need more free time to play. They need to be left on their own, without adults(成年人) disturbing (打扰) them. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities that are controlled (支配) by adults, but children don’t know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge (挑战). Children are not comfortable with danger. Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible(可怕的) to them.
Many people think the survival activities are good for children. Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay calm in different times. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team. All these skills(技能) will help them a lot in their lives.
Title: Survival Holidays | |
What “Survival Holidays” is. | It is an exciting activity that __1.__can get into the lonely place __2.__ their parents. |
Why people like it. | Because it’s __3._ for children to be close to nature and gives them an i__4.___ change. |
What children in big cities usually _5.__ in their free time. | It __6.__ them all the time to watch TV and play computer games. |
Why we think “Survival Holidays” is a good idea. | Parents should leave their children on their __7.__. Children need to learn how to face(面对) __8.__. |
What children can learn in the survival activities. | “Survival H__9.___” is a meaningful experience for children that they will never forget. They can l__10.___ many skills from these activities. |