题目内容

【题目】When people think of tigers,they think they are strong and dangerous.But now,the big animal is calling for our help.

There were once eight kinds of tigers in the world,but three died out during the 20th century.The Siberian tiger has been in danger of dying out completely.If the government doesn’t make any efforts(努力),it’s quite possible that there will be no more Siberian tigers in China in ten to twenty years.

In order to double the number of wild tigers in the next ten years,the World Wildlife Fund(世界野生动物基金会) has started a program recently.It aims to save wild tigers and put an end to tiger hunting(打猎)and killing.China,together with twelve other countries,has joined in.

Wild animals,such as red deer and wild pigs,are the main food of the tigers.The hunting of these animals is the greatest threat(威胁) to tigers.So the most important thing is to save the animals that tigers eat.To protect the wild tigers,we need to call on more people to stop eating and hunting wild animals.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)

1In people’s eyes,tigers are strong and dangerous.

2There are only eight kinds of tigers left in the world now.

3The WWF has started a program recently to stop poaching and save wild tigers.

4The wild tigers mainly eat wild animals,such as red deer and wild pigs.

5To protect the wild tigers,we need to hunt other wild animals.

【答案】

1T

2F

3T

4T

5F

【解析】试题分析:本文介绍了野生保护动物东北虎的生存现状和保护措施。

1题意:在人们眼里,老虎是强壮而危险的。考查细节理解题。根据短文开头When people think of tigers, they think they are strong and dangerous.,可知说法正确,故选T。

2题意:现在世界上只剩下八种老虎了。考查细节理解题。根据There were once eight kinds of tigers in the world,,可知是曾经有八种老虎,说法错误,故选F。

3题意:世界野生动物基金会最近发起了一项阻止偷猎和拯救野生老虎的计划。考查细节理解题。根据the World Wildlife Fund has started a program recently. It aims to save wild tigers and put an end to tiger hunting and killing,可知说法正确,故选T。

4题意:野生虎主要吃野生动物,如马鹿和野猪。考查细节理解题。根据Wild animals, such as red deer and wild pigs, are the main food of the tigers.,可知说法正确选T。

5题意:为了保护野生老虎,我们需要猎杀其他野生动物。考查细节理解题。根据最后To protect the wild tigers, we need to call on more people to stop eating and hunting wild animals.,可知需要呼吁更多的人停止进食狩猎野生动物。故选F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Once there was a poor little girl living near a forest. She had no family and no one to love her. So she often________sad and lonely.

One day, when she was walking in the forest, she found that a small________was trapped(陷入) unluckily in a bush. The butterfly tried to fly away________failed(失败). The kind little girl saved the butterfly with great care. The butterfly didn't fly away after getting out of trouble. It turned________a beautiful fairy (仙女). The little girl was very ________.

“Thank you for _______me. You are so kind. I will make any of your dreams come true.” said the fairy.

The little girl thought for a moment and then said, “I want to be______!”

The fairy said, “Very well. I will help you.” And she said something in the little girl’s ear. Then the fairy disappeared.

As the kind little girl grew up, she was________ready to help people in need and was popular among the villagers. No one in the village was as happy as she was. Everyone asked her the________of the happiness. She always smiled and ______, “The secret of my happiness is that I listened to a kind fairy______ I was a little girl.”

When the kind girl became a very old woman and was dying, the neighbors in the ____ all gathered (聚拢) around her bed because they were _______that her secret of happiness would die with her. They asked, “Please tell us what the kind fairy said.”

The lovely old woman still ______ and said, “She told me that everyone needed me, no matter how safe they seemed, no matter how rich or poor, no matter how old or young. She said that helping ______ would make me happy all my life.”

1A. thought B. found C. sounded D. felt

2A. butterfly B. bird C. snake D. sheep

3A. so B. or C. but D. as

4A. on B. up C. into D. down

5A. surprised B. tired C. relaxed D. angry

6A. catching B. killing C. beating D. saving

7A. rich B. famous C. happy D. friendly

8A. always B. never C. sometimes D. hardly

9A. success B. secret C. lesson D. reason

10A. asked B. hoped C. answered D. refused

11A. what B. when C. that D. where

12A. village B. town C. city D. world

13A. excited B. surprised C. happy D. afraid

14A. shouted B. cried C. smiled D. jumped

15A. other B. others C. the other D. another

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网