题目内容

【题目】阅读理解。
Zhang Lin is a middle school student. He is a good boy. Uncle Wu lives next to him. Uncle Wu has no child and can't see anything. He works in the factory (工厂) near Zhang Lin's school. He goes to work at 7:30 in the morning and comes home at 4:30 in the afternoon. Zhang Lin walks to school at 8:00 in the morning and comes home at the same time as Uncle Wu in the afternoon. On weekdays Zhang Lin gets up early to take Uncle Wu to the factory. After school he takes him home. On Sundays Zhang Lin helps Uncle Wu clean the house and do some cooking. Uncle Wu thanks Zhang Lin very much. He says, “Zhang Lin is a good boy. He is like my son.”
(1)On weekdays, Zhang Lin gets up early to.
A.go to school
B.run
C.take Uncle Wu to the factory
D.cook
(2)School is over at.
A.3:30
B.4:30
C.5:00
D.7:00
(3)Which of the following is right ?
A.Zhang Lin likes Uncle Wu's son.
B.Zhang Lin is Uncle Wu's son.
C.Zhang Lin looks like Uncle Wu's son.
D.Zhang Lin is like Uncle Wu's son.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
【解析】文章大意:张琳是一个学生,他的邻居吴叔叔是盲人,也没有孩子,因此在工作日的时候,张琳就每天带吴叔叔去上班,放学后再把他带回家。周末的时候,张琳还帮助吴叔叔打扫房子、做饭,吴叔叔说张琳就像是他的儿子一样。
(1)细节理解题。根据短文中On weekdays Zhang Lin gets up early to take Uncle Wu to the factory.可知,在工作日的时候,张琳早起带吴叔叔去工厂。故选C。
(2)推理判断题。根据短文中He goes to work at 7:30 in the morning and comes home at 4:30 in the afternoon. Zhang Lin walks to school at 8:00 in the morning and comes home at the same time as Uncle Wu in the afternoon可知,吴叔叔早上7点半上班,下午4点半回家。张琳下午和吴叔叔回家的时间一样,由此可推断学校的放学时间是4点半。故选B。
(3)推理判断题。根据短文中Uncle Wu thanks Zhang Lin very much. He says, “Zhang Lin is a good boy. He is like my son.”可知,吴叔叔非常感谢张琳,他说张琳就像他的儿子一样。由此可知D是正确的。A选项中的likes是喜欢的意思,不符合文意;B选项的意思是张琳是吴叔叔的儿子;C选项意思是张琳看起来像吴叔叔的儿子,都不符合文意。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 任务型阅读

阅读下面短文,根据短文内容完成下列各题。

Every school has its own set of rules to keep students disciplined.The rules change from one school to another. Some schools are much stricter than others. There are also some rules that look strange or funny to us. Here are some funny school rules:

Japan Most schools demand that students wear uniforms, such as sports suits or skirts. But many Japanese schools even regulate(规定) the color of underwear(内衣)!They also demand that girls’ white socks should be folded in a certain way and boys’ heads should be shaved(刮过的).Other Japanese schools tell students that they may not date, go to movies, leave home after sunset or play video games without permission from the school.

The US For safety at some US schools, students must have a pair of indoor shoes to change into at school every day. This makes sure students won't fall over on the slippery floors and keeps the schools clean. Gum chewing is not allowed in many US school buildings,as it is difficult to clean up. And (1) if students chew gum in class, they may not focus on their study.

Britain Strange hairstyles are not allowed in some British schools. But (2)they might allow students to wear certain hairstyles during the World Cup. Two students had a special design shaved into their hair during 2014 World Cup. But they were not accepted by their school after that because the school said the rules had changed since then.

【1】Which country ask the students not to have strange hairstyles?

______________________________________________________

【2】请将文中(1)处翻译成汉语句子

______________________________________________________

【3】请将文中(2)处句子改成被动语态句子

_____________________________________________________

【4】What does disciplined in Paragragh 1 mean?

____________________________________________________

【5】What does this passage talk about?

____________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网