题目内容
【题目】
Different types of maps have different uses. Tourist maps, for example, have signs to show places of interest in an area. When tourists read these maps, it is easy for them to find where to go and what to see in a place and it is easy for them to go and find their ways to these places.
![]()
Road maps show large areas so that people can plan long journeys. Different types of roads are given different numbers. For example, if you want to go to Wood Green, you just follow No. 621 Road and keep looking at the road signs.
![]()
Distribution maps(分布图) use colors or signs to show facts about an area. For example, where different languages are spoken, how many people live in an area, how cold and hot some places are, or whether a place is short of water.
![]()
Some maps, such as railway maps, use straight lines to show everything. This is easy for people to read. Trains are fast. People don’t have to think about small places they go past. They just need to know the two ends of their trips.
![]()
【1】Jim is visiting the Summer Palace. Which map does he need most?
A. A tourist map. B. A railway map.
C. A distribution map. D. A road map.
【2】How can you tell different road on road maps?
A. By using different colors. B. By finding the numbers.
C. By following No. 621 Road. D. By looking at the road signs.
【3】 Which of the following can distribution maps tell us?
A. How to get to Lakeside.
B. How to plan a long journey.
C. Where a famous museum is.
D. How many people live in a place.
【4】Why do railway maps use straight lines?
A. Because railways are straight.
B. Because people can read them easily.
C. Because people like straight lines.
D. Because railways have only two ends.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】B
【解析】
试题分析:地图是我们生活常见的,但是今天例举了四种地图的特点,也是生活中常用的地图,通过举例详解,我们从短文中认识了几种地图的用法,以及何时用哪种地图。
【1】A细节理解题。根据第一短信息描述可知吉姆如果去颐和园最需要Tourist maps,故选A。
故选A。
【2】B细节理解题。Different types of roads are given different numbers.句意:不同类型的道路有不同的号码。故选 B。
【3】D细节理解题。根据文中描述Distribution maps(分布图) use colors or signs to show facts about an area. For example, where different languages are spoken, how many people live in an area, how cold and hot some places are, or whether a place is short of water.可知此题选D。
【4】B 细节理解题。Why do railway maps use straight lines?句意:为什么铁路地图使用直线?原文中的句子:use straightlines to show everything. This is easy for people to read.句意:使用直线来显示所有。人阅读起来很容易。故选B。
【题目】阅读下面的规则,找出与它们对应的场所,将规则前的字母A、B、C分别填入场所下面的横线上,然后回答第74、75两小题。
A Eat and drink only in the kitchen. Two hours of TV a day. ·Go to bed before 9:30. | B Stand up before you speak. Listen to your teacher in class. Don't fight. |
C No smoking here. Keep quiet. Drop litter in the box. |
![]()
【1】____
【2】____
【3】____
【4】Do you have any rules at home? List(列出) one of them.
________________________________________
【5】Do you like this rule?Why?
____________________________________________
【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出符合材料意思的最佳选项。
A
Today is Sunday. Everyone in Zootopia (疯狂动物城) is very happy.
I'm Judy. In the morning, I e-mail my friend at 10:00 a.m. Then, I go out for lunch with my mum in a restaurant (餐馆). But the food there isn't good, we don't like it. After that, I go to a store with my mum. The clothes there are on sale, so I buy a nice shirt at a very good price. |
I'm Nick. I am Judy's good friend. I love sports. I always play basketball in the morning. But I don't play it this morning, because my uncle comes to see me. He loves basketball, too. We have lunch at home. In the afternoon, we go to a sports club at 1:00. There we help some boys with basketball for two hours. |
(1)Judy __________ in the morning.
A.e-mails her friend
B.buys a shirt
C.meets her uncle
D.plays basketball
(2)Nick is _________ at 2 p.m. in the afternoon.
A.at home
B.in a restaurant
C.in a sports club
D.in a clothes store
(3)Which of the following sentence (句子) is Right?
A.Nick plays basketball this morning.
B.Nick's uncle likes playing basketball.
C.Judy's mum loves the food in the restaurant.
D.Judy helps some boys with basketball for two hours.
【题目】Good news! During the National Day holiday, there are some promotions(优惠)in Wanda Cinema. This film festival lasts ten days (Sunday, September 30th, 2018---Tuesday, October 9th, 2018). Here is the poster.
Film | Hello, Mrs Money
| Project Gutenberg
| River of Sorrow
| Shadow
|
Price | ¥70 | ¥80 (50% off for students ) | ¥50 | ¥70 |
Date | Sep. 30th Oct. 1st Oct. 3rd | Oct. 1st Oct. 3rd Oct. 5th | Sep. 30th Oct. 1st Oct. 4th | Oct. 2nd Oct. 4th Oct. 5th |
Time | 9:00 a.m. 4: 30 p.m. 8: 20 p.m. | 10:00 a.m. 7:10 p.m. 9:30 p.m. | 9:20 a.m. 3: 10 p.m. 5: 30 p.m. | 7:50 a.m. 9:50 a.m. 11:50 a.m. |
Tips | 50% off on Thursday for all. Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old. A free large box of popcorn for students with student ID during the film festival. For more details, please call us on 5556 8806. Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows. | |||
【1】When can you watch films with 50% off ?
A. Sep.30thB. Oct.3rdC. Oct. 5thD. Oct.4th
【2】Which movie can you watch on the afternoon of Oct. 4th?
A. Hello, Mrs MoneyB. River of SorrowC. Project GutenbergD. Shadow
【3】What will happen to a latecomer?
A. He or she can only enter during a break.B. He or she will fail to enter the theatre.
C. He or she can still watch the whole show.D. He or she won’t have a proper break.
【4】If Mrs Wang wants to watch Shadow with her 70-year-old father and her five-year-old son, she needs to pay ____________.
A. ¥210B. ¥70C. ¥105D. ¥140
【5】Which of the following is TRUE about the poster?
A. All the people can be offered a free large box of popcorn.
B. All the people will pay for the tickets during the film festival.
C. People without student ID can also enjoy the special price on Thursday.
D. You will not be allowed to enter the cinema without student ID.