题目内容

【题目】ALi Ping, have you seen the science fiction film “The Wandering Earth”(流浪地球)recently?

BYes, I have. I saw it during the Spring Festival.

AIt was reported that the film was great. What does it tell about?

BIt tells a story about 1 humans, threatened(威胁)by a dying and swelling sun, build very large engines to push the planet out of the solar system, starting a centuries-long journey in search of a new sun.

AYou mean our earth is in great danger and we should try to save it, right?

BYes, quite right. As we all know, with the 2 of modern agriculture and industry, more and more pollution is produced. We all should have a strong sense of 3 protection. Or we humans won’t find places to live in.

ASure. But in your opinion, what 4 of pollution are there?

BThere are many. The most important ones are water, air and land pollution.

ACan you tell me what caused water pollution and how we should solve these problems

BAs we can see, people are 5 litter into the river and factories are putting waste into the river, so water is polluted. I think we should require our government to close down those factories and call on people to clean up the river and 6 every kind of pollution.

ADo you have any ideas for solving the air pollution?

BWell, to cut down air pollution, we should take the bus or subway instead of driving. Of course, riding a bike is also a good choice. It’s good for health and it 7 costs anything!

AWhat else can we do to help save the earth?

BNothing is waste if we have a 8 mind. We can put those things we don’t need to good use. We can rethink, reuse and recycle them!

AAny good examples to share with me?

BWe can learn from Amy Hays, a most unusual woman in the UK. She lives in a house that she built 9 out of rubbish. Jessica Wong from Hong Kong made handbags by using old clothes, especially old jeans. Both of them are good at recycling and they are a(n) 10 to us all.

AThey’re great! If only we join together to fight against pollution and learn to recycle, we will make a difference and lead to a better earth.

【答案】

1how

2development

3environmental

4kinds / forms

5throwing

6reduce

7hardly

8creative

9herself

10inspiration

【解析】

短文大意:本文是AB(李萍)二人谈论电影《流浪地球》引起的关于环境保护的对话,交流了导致污染的原因、污染的分类、解决污染的办法,李萍还介绍了英国的艾米·海斯和香港的Jessica Wong两位擅长擅长回收利用的妇女,呼吁人们团结起来与污染作斗争,学会循环利用,使地球变得更美好。

1句意:它讲述了一个关于在垂死和膨胀的太阳威胁下的人类是如何建造出一个巨大的引擎将地球推出太阳系,开始一个长达数百年的寻找新太阳的旅程的故事。threatened by a dying and swelling sunhumans的定语,动词build(建造)需用副词修饰;how怎样,表方式副词;根据句意结构和上下文提示,可知填how

2句意:众所周知,随着现代农业和工业的发展,产生了越来越多的污染。定冠词the后接名词;with表伴随,根据句意结构和上下文提示,可知填development

3句意:我们都应该有强烈的环保意识。protection保护,名词需用形容词修饰;根据句意结构和上下文提示,可知填environmental

4句意:但是在你看来,有哪些污染呢? kinds of各种各样的;根据句意结构和上下文提示,可知填kinds / forms

5句意:正如我们所看到的,人们把垃圾扔进河里,工厂把垃圾扔进河里,所以水被污染了。本句缺谓语动词;throw into扔进;and连接并列结构,前后时态需一致;根据句意结构和下文and factories are putting waste into the river提示,可知填throwing

6句意:我认为我们应该要求我们的政府关闭那些工厂,呼吁人们清理河流,减少各种污染。and连接并列结构,根据句意结构和上文to clean up the river提示,可知用原形动词(不定式结构),故填reduce

7句意:它对健康有好处,而且几乎不花钱!cost花费(成本),动词需用副词修饰;根据句意结构和上下文提示,可知骑车几乎没有成本,故填hardly

8句意:如果我们有创造性的头脑,没有什么是浪费的。mind头脑/思维,名词需用形容词修饰;根据句意结构和上下文提示,可知填creative

9句意:她住在自己用垃圾盖的房子里。根据she built和上下文提示,可知用反身代词,故填herself

10句意:她们都擅长回收利用,是我们所有人的灵感。不定冠词修饰单数名词,根据句意结构和上下文提示,可知她们是鼓舞人心的人,故填inspiration

补全对话,要求根据句意结构和上下文提示填写合适的单词,使句意通顺,对话连贯。主要考查单词形式,包括名词的单复数和所有格、动词的三单形式、非谓语动词、基数词或序数词,主格代词/宾格代词和物主代词(形容词性物主代词/名词性物主代词)等。这类题目难度不大,重点是掌握句意,在理解的基础上把握句子时态,从而判断所给单词的正确形式。

练习册系列答案
相关题目

【题目】There are always people who have hero dream in mind. Although they lived thousands of miles away from each other, the two dream-makers Stan Lee and Jin Yong made their heroes well-known to the whole world.

Stan Lee, the father of Marvel Comics created a dream world with a list of Superheroes, including Spider-Man and Iron Man.

In the early ’60s, with the help of artists such as Jack Kirby, he created more human superheroes who lived in the real world. They were not as perfect as the heroes at that time and they fought against everyday difficulties. From then on, Marvel characters are known the world over. Marvel films and TV series(连续剧) have become huge successes.

Just as his favorite Saying Excelsior! which means moving on, he kept working for his superhero dream to the end of his life.

Jin Yong was considered as one of the greatest kongfu novel writers in China. And for many people, he made a Jianghu that they could run into.

Jin wrote all of his 15 wuxia books between 1955 and 1972. While the values and tastes of readers have changed greatly, his books and the heroes he created continue to attract people. His works have been made into movies, TV series and even video games.

Jin is very good at using the language. His stories are always full of rich history; kongfu is described in detail(细节). Boston University professor Petrus Liu said, “He turns novels into an encyclopedia of Chinese history, medicine, geography, philosophy(哲学) .... Nobody ever does that.” .

1Why were Stan Lee’s superheroes different in the early ’60s?

A. Because they were perfect heroes.B. Because they were like humans.

C. Because they were very successful.D. Because they were much

2If you were a big fan of Stan Lee, what would you post on your Weibo?

A. I fell in love with kongfu after I read his books.

B. Jack Kirby is Stan Lee’s best superhero in the real world.

C. I am always dreaming of being a hero in his books.

D. He changed the way we look at heroes.

3How long did it take Jin Yong to finish all his wuxia books?

A. 15 years.B. 17 years.C. 19 years.D. 21 years.

4What does the underlined word “encyclopedia” mean in Chinese?

A. 百科全书B. 中国历史C. 医学丛书D. 地理图册

5What did Stan Lee and Jin Yong have in common?

A. They both told historical stories.B. They both fought against difficulties.

C. They both created many heroes.D. They both made famous TV series

【题目】 Sao Paulo in Brazil is a very big city, and it’s growing fast. Every year there are more cars and motorcycles on the roads. But not enough new rules have been built. The city’s traffic has become so terrible that sometimes there are traffic jams(堵塞)100 kilometres long! Traveling across the city can take hours.

But in a helicopter(直升飞机), it can take just a few minutes. There are now about 500 helicopters in the city, and they can be seen- and heard- flying at all times of the day and night. Sao Paulo has become famous for having so many helicopters.

Tiago Gomez is a Sao Paulo businessman who often uses helicopters to travel around the city. “I use a helicopter taxi almost every day,” he says. “A pilot flies me tomy business meetings and at the end of the day he takes me back to my home outside the city. People sometimes tell me it’s a waste of money, but I’m a busy man. I can’t wait in traffic jams for hours. Time is money. So for me, helicopters are great.”

But many people don’t agree. Professor Catarina Ferreira is a transportation expert who has studied the city’s traffic problems. “I understand why wealthy people use helicopters,” says Ferreira, “but it’s not good for the city. They’re noisy and they’re bad for the environment. Also, we really need to do something about Sao Paulo’s traffic problems. But that isn’t going to happen if all the wealthy, important people just fly over the streets and pay no attention to the problems below them.”

根据短文内容,判断正(T)、误(F)。

1The traffic problems are very serious in Sao Paulo.

2Helicopters can be used only in the daytime in Sao Paulo.

3Tiago Gomez would rather spend lots of money on the helicopter than wait in traffic jams.

4Helicopters are harmful to the city and they cause lots of pollution.

5Sao Paulo’s traffic problems are easy to solve as long as transportation experts do enough research.

【题目】假如你是李明,518日星期六这一天,你与几位同班同学一起参观了水上公园 (Water Park)。请根据下面的内容提示,写一篇日记。

(1).坐大巴约一小时后到达目的地,游客多;

(2)上午划船,下午看了许多动物,例如

(3)碰到几位外国朋友并与他们交谈:

(4)看到了乱扔垃圾、插队等不良现象:

(5)你的感想

参考词汇:.插队cut in line

要求:

(1)词数:80100个。

(2)短文的开头己给出,不计入总词数

(3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥

May 18, Saturday Fine

Today I visited Water Park with several of my classmates.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网