题目内容

【题目】Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案)

For all the pet lovers, here’s a list of where you can find pets in books.

1.The dogs

Argos from The Odyssey

Argos is one of the first dogs to have appeared in Western works. He is the symbol of faithfulness. He was the only one to recognize Odysseus when he returned to his home after 20 years. Seeing his master(主人) after so long, old Argos put his ears down and wagged his tail, dying shortly after.

Toto from TheWizard of Oz

Toto is a little black dog. He is the famous character of the books under the title “The Wizard of Oz”. He followed Dorothy on her adventures to Oz and other lands. He can speak but he only chooses not to.

2.The cat

Cheshire Cat from Alice in Wonderland

The Cheshire cat is known for his mischievous grin (咧嘴坏笑). He is possibly one of the most annoying yet amusing cats of all times. He often has interesting and puzzling conversations with Alice. He has the ability to appear and disappear at will, thus escaping from punishment and danger quite a few times.

3. The horse

Black Beauty

A must read for all horse lovers, Black Beauty is the story of a horse from his childhood to his old age. Here, the horse himself tells his story and speaks of his memories. He has to face many hardships and also cruelty at the hands of others. But he overcomes it all and teaches everybody lessons of kindness, sympathy, etc.

4.The rabbit

Peter Rabbit from The Tale of Peter Rabbit

Peter Rabbit is an anthropomorphic(拟人化的) rabbit who wears a jacket and shoes. He lives with his close family members in a rabbit hole. He once goes to his neighbor’s garden and eats a lot of vegetables. As a punishment, his neighbor takes away his jacket and shoes. Later on, Peter once again sneaks into his neighbor’s garden to take back his clothes.

5. The bird

Fawkes from Harry Potter

Fawkes is the name of a creature, called Phoenix(凤凰) in the Harry Potter series. He was very loyal to his master, Dumbledore. He also helped Harry in danger many of the times and also healed him once, with his tears. Fawkes was highly intelligent and understood his master and he also knew when his help was needed.

As many of the pet characters above have appeared in famous works of literature, most of you might be familiar with them. Some of these works have also been made into films, cartoons or series. But they are not always perfect on the screen. Therefore, it is suggested that you read the books first. Happy reading!

1How many different kinds of pets are mentioned in the passage?

A.Five.B.Six.C.Seven.D.Eight.

2The underlined part “sneaks into his neighbour’s garden” is close to “________”.

A.steps into his neighbour’s garden happilyB.runs into his neighbour’s garden quickly

C.climbs into his neighbour’s garden carefullyD.goes into his neighbour’s garden secretly

3According to the passage, if you want to learn how to go through difficult days, you should read ________.

A.Black BeautyB.The OdysseyC.The Tale of Peter RabbitD.Harry Potter

4According to the passage, ________makes people feel funny from time to time.

A.FawkesB.ArgosC.the Cheshire CatD.Toto

5Why is Fawkes special to Harry Potter?

A.Because he helps Harry Potter to be kind.B.Because he saves Harry Potter for many times.

C.Because he teaches Harry potter to trust others.D.Because he has magic power to know when he is needed.

6We can read this passage most probably in________.

A.a surveyB.a magazineC.a posterD.an advertisement

【答案】

1A

2D

3A

4C

5B

6B

【解析】

本文介绍了几本有关宠物故事的书的清单。

1推理判断题。根据1.The dogs, 2.The cat, 3. The horse, 4.The rabbit5. The bird可知,文中提到的宠物有:狗,猫,马,兔子和鸟,一共五种。故选A

2词义猜测题。根据As a punishment, his neighbor takes away his jacket and shoes.可知,他因为偷吃邻居花园里的菜而被惩罚,被邻居拿走了夹克和鞋,因此他要想拿回夹克和鞋,应该偷偷地去进到邻居的花园里去拿。故选D

3推理判断题。根据Black BeautyHe has to face many hardships and also cruelty at the hands of others. But he overcomes it all and teaches everybody lessons of kindness, sympathy, etc.可知,如果你想要学会如何经历困难的日子,你应该读《黑骏马》,故选A

4推理判断题。根据The Cheshire cat is known for his mischievous grin (咧嘴坏笑). He is possibly one of the most annoying yet amusing cats of all times. He often has interesting and puzzling conversations with Alice.可知,柴郡猫是最有趣的猫之一,他经常和爱丽丝进行有趣的谈话,因此它经常让人们感到有趣。故选C

5推理判断题。根据He also helped Harry in danger many of the times and also healed him once, with his tears.可知,Fawkes对哈里很特别,是因为他救了哈里很多次。故选B

6推理判断题。根据For all the pet lovers, here’s a list of where you can find pets in books.可知,此处是有宠物在里面的书的清单,因此这应在杂志上看到。故选B

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据Black BeautyHe has to face many hardships and also cruelty at the hands of others. But he overcomes it all and teaches everybody lessons of kindness, sympathy, etc.可知,如果你想要学会如何经历困难的日子,你应该读《黑骏马》,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most people cannot choose their jobs. They only have their jobs forced upon (被迫) them. This may be because they haven’t enough training for any other job, or because of economic situation, or because they live in a place where there is a limited choice of jobs, or because their fathers and grandfathers have always followed a certain occupation. The Indian born of farmer parents in a village has, for example, few opportunities of becoming anything but a farmer.

But if one is lucky enough to be able to choose the job one is going to do, how should one make one’s choice? One’s choice clearly depends on what one wants to get out of one’s job.

Some people believe that nobody can do a job well if they do not enjoy it. But this is probably true only of certain types of work. And there are those who have an ability for turning their job into something that is an enjoyable way of earning their living (挣钱生计), but who do not really do their work well. Some doctors, for example, who become rich and famous men are in fact not owning humanity (人性) which is necessary in their job, and may even not be especially skilled at their job. So are some lawyers. Perhaps many of the best doctors, lawyers, and teachers spend their lives working so hard for others that do not have time to become rich and famous. One must decide, when choosing a job, whether one wants to do a job for its own sake (为工作本身) or for the rewards (报酬) it offers.

1“They only have their jobs forced upon them” may means ________.

A.they make themselves do the jobs

B.they have to do the jobs available

C.they must follow what their fathers used to do

D.their jobs are chosen by others

2The underlined word “opportunities” in the first paragraph probably means “________.”

A.hobbiesB.formsC.effortsD.chances

3According to the passage, a person’s choice of job should be decided by ________.

A.his economic situationB.his family background

C.his purpose in taking a jobD.his ability to do a job

4The writer seems to have a good impression on those doctors who are ________.

A.rich.B.famous.C.skillful.D.hardworking.

5How many occupations are mentioned in the last paragraph?

A.OneB.TwoC.ThreeD.Four

6We may infer (推断) from the passage that ________.

A.lawyers are those people who work very hard for others

B.humanity is necessary in the making of a good doctor

C.a successful person is one who can make his living in an enjoyable way

D.teachers must be rich and famous if they work hard.

【题目】 One of the biggest decisions of your life is taken in your mid-teens. It’s around this age that teens have to choose their future jobs. How do you know if you have made a big___ ? One way to prevent disappointment and future regret is to try out the job you want for a few weeks. The Year 12 class in Apple View School have been given the chance to do just that. The kids, who come from a mix of backgrounds, all have two weeks to work in the office of their__.

____giving them a clearer idea about their chosen career, they will also learn some of the key skills which they will need in the future: punctuality, reliability and responsibility. They will also be expected to show some independence. It is also ____that some of the students will be offered work at the end of their studies.

Jenny Green went to work in her local gym. She told us that she found the experience very___. ‘Although I love the job, I found that there weren’t very many people over the age of thirty working there. I think I need to get more working experience so I can take further move into management. If I hadn’t gone to work there, I might not have____ that.’ Many students have had a similar experience, and felt they could make the decisions more confidently.

1A.dealB.mistakeC.changeD.impression

2A.businessB.projectC.typeD.choice

3A.WithoutB.Instead ofC.Such asD.As well as

4A.necessaryB.importantC.possibleD.enjoyable

5A.usefulB.unusualC.commonD.unforgettable

6A.followedB.realizedC.provedD.suggested

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网