题目内容

【题目】 Alan and Jack are friends They wanted to make sure that the birds outside on the ice were ducks or geese(鹅). So ____ a cold January evening last year the two boys walked onto the frozen(结冰的)river near their homes to get a better look They____ a rock onto the ice to test itThey thought the ice could hold their ___ Then they stepped(踩;踏)on it But when Jack took____ steps he fell through the frozen surface suddenly

Alan ran to help his friend He tried to____ Jack out from the cold water and onto the frozen land But the ice didn't hold and he fell in too

Jack's elder sister saw the boys falling through the ice and started shouting for help Johna neighbor____ nearby on his way to the store quickly stopped the car ____ he heard the shout Seeing the boys he caught a nearby life ring(救生圈),____ his shoes and jumped into the water John swam towards Alan and Jack and took___ back to land They were taken to the hospital at once_____ they were saved They were really thankful to their brave neighbor

1A. atB. inC. onD. of

2A. threwB. graveC. collectedD. took

3A. shoesB. feetC. heightD. weight

4A. a littleB. a fewC. littleD. few

5A. pullB. pusC. pickD. protect

6A. singingB. runningC. walkingD. driving

7A. beforeB. whileC. afterD. unless

8A. put onB. took offC. cleaned upD. turned off

9A. theirB. TheirsC. themselvesD. them

10A. SecondlyB. ActuallyC. FinallyD. Especially

【答案】

1C

2A

3D

4D

5A

6D

7C

8B

9D

10C

【解析】

本文是记叙文。本文描述了一个邻居救两个男孩的经过。在一个寒冷的冬天傍晚,杰克和向结冰的河扔石头,并走过去看看是否坚硬,两人掉进了冰窟窿;杰克的姐姐求救,他们的邻居约翰正好开车经过。约翰抓起救生圈跳进河里,把他们救上岸。两个孩子非常感谢勇敢的邻居。

1考查介词和语境辨析。句意 "所以在去年一月的一个寒冷的晚上,这两个孩子到家附近一条结冰的河上去更好地看看." at点;in……月、年;on天;of…的.根据"a cold January evening last year"可知这是在一个具体的一天,要用介词on,,故选C

2考查动词词义和语境辨析.他们向冰投了一个石头试一下。threw扔;gave给;collected收集;took拿走.根据空格后面的词语是" a rock "可知,他们扔了一块石头进行了测试.故选A

3考查名词词义和语境辨析. shoes鞋;feet脚;height高度;weight重量.根据"They2A a rock onto the ice to test it "因此可知他们认为冰可以承载他们的体重.故选D

4考查不定代词和语境辨析。 a little有点儿,修饰不可数名词;a few有点儿,修饰可数名词;little一点儿,修饰不可数名词;few一点儿,修饰可数名词.根据空格后面的词语"steps"是一个可数名词.可知杰克往前走了几步,就突然掉到冰层下面去了.故选D

5考查动词词义和语境辨析。pull拉;push推;pick捡起;protect保护.根据"Alan ran to help his friend. He tried to5_____ Jack out from the cold water and onto the frozen land"可知他尽力把杰克从冰水里往外拉,想拉到冰冻的地上.故选A

6考查动词和语境辨析.句意:一个邻居约翰开车去购物经过这里。singing唱歌;running跑;walking走;driving开车.根据下文的他"quickly stopped the car 快速停下车可知,约翰正开车去商店购物.故选D

7考查介词和语境辨析.句意:听见呼喊声之后,他停下车。 before之前;while的时候;after之后;unless除非.根据"he heard the shout"因此可知听到呼喊之后就立刻停下了车.故选C

8考查动词短语和语境辨析。句意:看见了孩子,他抓住一个救生圈,____鞋子,跳进水里。put on穿上;took off脱下;cleaned up打扫;turned off关闭.根据下文" and jumped into the water"跳进了水里,可知他脱掉鞋子去救人,故选B

9考查代词和语境辨析.句意:约翰朝着阿兰和杰克游去,把他们带回陆地。their他们的,形容词性物主代词;theirs他们的,名词性物主代词;themselves他们自己,是反身代词;them他们,是宾格代词.根据空格前面的动词"took"可知要用人称代词的宾格作宾语,故选D

10考查副词和语境辨析.句意:最终,他们得救了。Secondly第二;Actually事实上;Finally最后;Especially特别是.根据"they were saved"根据下一句他们真的对勇敢 邻居表示感谢可知,最后他们得救了,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What we have been aware of is that people from Italy speak Italian and people from Russia speak Russian. But have you ever wondered the reason why people speak Spanish in so many South American countries? Do you know why the brilliant footballers of Brazil speak Portuguese? And why is French the first language of some people in Canada? The answer is that all these countries belonged to European empires at one time. The next question is: how did these empires begin? To answer that question we have to probably go back to the 15thand 16thcenturies, the golden age of European explorers.

Although this period is known as the golden age of European explorers, it was not the beginning of European exploration. As you probably know, Marco Polo travelled a long way to China at the end of the 13thcentury and some people say that the Vikings discovered America long before Columbus set sail in 1492. However, it is during this “golden” period that some famous voyages took place. Columbus' voyage to America is the best known voyage of exploration, but Ferdinand Magellan sailed round the world in this period, and Spanish explorers such as Central and Pizarro reached South America. Cortez defeated the Aztecs in what we now know as Mesico and Pizarro defeated the Incas in what we now know as Peru. The roots of the Spanish empire were established and that is why he Spanish language is so widely spoken in Central and South America today.

根据短文内容,选择最佳选项。

1When is the golden age of European explorers?

A. The 15th centuryB. The 16th century.

C. The l3th century.D. The 15th and 16th centuries.

2Which is not the voyage of exploration taking place during the golden period?

A. Columbus sailed to America.

B. Marco Polo travelled to China.

C. Ferdinand Magellan voyaged round the world.

D. Cortez and Pizarro reached South America.

3Who defeated the Aztecs in what we now know as Mexico?

A. Pizarro.B. Cortez.C. Incas.D. Columbus.

4According to the passage,some countries in America didn't use to belong to

A. Portugal.B. Spain.C. Canada.D. France.

5From the passage,we can know that .

A. Many countries in South America have been influenced by European countries

B. The period of the 15thand 16thcenturies was the beginning of the European exploration

C. European explorers occupied some American countries in a peaceful way

D. Ferdinand Magellan's voyage round the world is not famous at all

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网