题目内容

【题目】Which of the following sentences is RIGHT?

A. Jennifer has bought the book for two weeks.B. He has studied Japanese since 5 years.

C. They have met and made friends since 2002.D. I haven’t met my cousin for ages.

【答案】D

【解析】

句意:下列哪个句子是正确的?

考查现在完成时。A选项中buy为瞬间动词,不与for+一段时间连用,应该改为has kept,所以排除AB选项时间状语应该用since 5 years agofor 5 years,所以排除;C选项中的make friends都是瞬间动词,不与since连用,应该改为have been friends,所以排除CD选项无误,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The world's first hydrogen-powered(氢动力) trains have begun running in Germany last month. The new trains will run 100-kilometer trips and can travel up to 140 kilometers an hour.

A French railroad company called Alstom built two hydrogen-powered trains. Teams in Germany and France cooperated on the project, which was supported by the German government. The new train model, called the Coradia iLint, signals the beginning of efforts in Germany and other nations to move away from pollution-producing diesel(柴油) trains.

Compared(相比较) with diesel trains, the Coradia iLint is designed to run on non-electrified train lines with low levels of noise. It uses a process that combines hydrogen and oxygen to produce electrical power. If the system produces more energy than the train needs at that time, it can store the extra energy in batteries. The only emissions(排放物)are water and steam.

A single tank of hydrogen can run a Coradia iLint train for about 1,000 kilometers. This is very similar to the distance a diesel-powered train can run on with a single tank.

Hydrogen-powered trains cost more than diesel trains to build. But Alstom officials say the operating costs are much lower. The company plans to provide another 14 Coradia iLint trains by the year 2021. Several other European countries have also expressed interest in developing hydrogen train systems. France has already said it wants its first hydrogen train to be operated by 2022.

1What's the topic of the passage?

A. A new kind of train

B. Diesel(柴油) trains

C. Water and steam

D. A French railroad company

2Compared with diesel trains, what's the advantage of the Coradia iLint?

A. The Coradia iLint uses electrical power.

B. The Coradia iLint can store the extra energy in batteries.

C. The Coradia iLint is designed to run with low levels of noise.

D. All of the above.

3How many Coradia iLint trains in total will the Alstom have by the year 2021?

A. Two B. Fourteen C. Twelve D. Sixteen

4According to the passage, we can infer that __________.

A. Alstom is the name of hydrogen-powered(氢动力) train.

B. The project was supported by the French government.

C. A diesel-powered train can run about 1,000 kilometers with a single tank.

D. Only one European country has interest in developing hydrogen train systems.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网