题目内容
3.Why are so many people so afraid to fail?Quite simply because no one tells us how to face the failure(失败).In fact,failure can become experience that means growth.We forget that failure is part of the human condition and that every person has the right to fail.Most parents work hard to prevent failure or protect their children.One way is to lower standards.Nearly 60% of the parents choose this way.When a child finishes making a table,the mother describes it as"perfect"even though it doesn't stand still.The other way is to blame (责怪) others.If John fails in science,his teacher is unfair or stupid.
There's a problem with the two ways.It makes a child unprepared for the real life if they don't meet enough failure.The young need to learn that no one can be best at everything,no one can win all the time.The young should be allowed to experience failure.
Failure never gives people pleasure.It hurts both grown-ups and children.But it can be really good to your life when you learn to use it.
(请同学们注意)Please answer the following questions with no more than 6words.
76.What can failure become in fact?Experience that means growth.
77.How many ways do most parents choose to prevent failure and protect their children?
Two.
78.How do 60% of the parents prevent failure or protect their children?They lower standards./By lowering standards./To lower standards.
79.What should young people be allowed to experience?To experience failure.
80.Who does failure hurt?Both grown-ups and children.
分析 全文大意:
为什么这么多人如此害怕失败?很简单是因为没有人告诉我们如何面对失败.实际上,失败可以成为成长的经验.大部分家长努力防止孩子失败或者保护孩子.一种方式为降低标准.一种是责怪别人.这两种方式都有问题.如果孩子们没有遇到足够的失败,他们面对真正的生活会毫无准备.失败从来不会给人们带来快乐.它既伤害成人也伤害孩子.当你学会了如何面对失败它的确对你的生活有好处.
解答 答案:
76.Experience that means growth.细节理解题 根据第一段In fact,failure can become experience that means growth.可知实际上,失败可以成为成长的经验.故答案为:Experience that means growth
77.Two. 细节理解题 根据第二段 Most parents work hard to prevent failure or protect their children.One way is to lower standards.The other way is to blame (责怪) others.可知大部分家长努力防止孩子失败或者保护孩子.一种方式为降低标准.一种是责怪别人.可知父母有两种防止孩子失败或者保护孩子的方式,故答案为Two
78.They lower standards./By lowering standards./To lower standards. 细节理解题 根据第二段Most parents work hard to prevent failure or protect their children.One way is to lower standards.Nearly 60% of the parents choose this way."大部分家长努力防止孩子失败或者保护孩子.一种方式为降低标准.几乎60%的父母选择这种方式."可知60%的父母通过降低标准来防止孩子失败或者保护孩子.故答案为:They lower standards./By lowering standards./To lower standards.
79.To experience failure. 细节理解题 根据第三段The young should be allowed to experience failure.可知年轻人应该允许经历失败,故答案为:To experience failure.
80.Both grown-ups and children.细节理解题 根据最后一段Failure never gives people pleasure.It hurts both grown-ups and children"失败从来不会给人们带来快乐.它既伤害成人也伤害孩子"可知失败伤害成人和孩子.故答案为:Both grown-ups and children.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案,并且注意答案不得超过6个单词.
| A. | have | B. | has | C. | are | D. | is |
| A. | the famousest; any other | B. | the most famous; any | ||
| C. | the most famous; any other | D. | the famousest; the other |
-__________.( )
| A. | Yes,basketball is very popular. | |
| B. | Oh!It's so hot. | |
| C. | I like basketball very much. | |
| D. | Me too. |
| bus spell help but twelve |
67.-Let mehelpyou.
-Thank you very much.
68.I can see elevenbuses.
69.Tom is from Japan,buthe is in China now.
70.-How do youspell"please"?
-P-L-E-A-S-E,please.