题目内容

【题目】You are what you eat

Keeping better eating habits can help you reduce (减少) disease. A healthy eating plan means choosing the right foods to eat and preparing foods in a healthy way.

_______________________

Do you often change your toothbrush? Maybe you think it is not necessary. A study shows old toothbrushes bring disease. You should often change your toothbrush.

Exercise

Swimming, running, skating, skiing, dancing, walking and some other activities can help you stay healthy. You should exercise at least three times a week and for twenty minutes or more each time. Do it.

Plan out your life

You should have breakfast before you go to school. Have a proper (合适的) meal for lunch. Follow a healthy diet.

1What’s the passage mainly about?

A. Healthy food.

B. Healthy lifestyle (生活方式).

C. Healthy sports.

2What is the best title (标题) for the second paragraph?

A. Man’s disease. B. Watch the toothbrush. C. Disease.

3At least how long should you exercise each time?

A. Twenty minutes. B. Fifteen minutes. C. Five minutes.

4What can help us stay healthy from the passage?

A. Proper diet

B. Exercise.

C. Proper diet and Exercise.

5What does a healthy eating plan mean?

A. Choosing the right foods.

B. Cooking the foods in a healthy way.

C. Both A and B.

【答案】

1B

2B

3A

4C

5C

【解析】本文介绍了如何保持健康:要有健康的饮食习惯,注意锻炼,计划好你的生活。

1B

概括归纳题。根据You are what you eat, Exercise ,Plan out your life可知本文介绍你应吃什么,要锻炼,要计划好你的生活,故此这是围绕着生活方式展开的。故选B。

2B

标题归纳题。根据Do you often change your toothbrush? Maybe you think it is not necessary.可知此处指的要关注刷牙,故选B。

3A

细节理解题。根据You should exercise at least three times a week and for twenty minutes or more each time.可知你每次应锻炼至少20分钟,故选A。

4C

推理判断题。根据A healthy eating plan means choosing the right foods to eat and preparing foods in a healthy way.和Swimming, running, skating, skiing, dancing, walking and some other activities can help you stay healthy.可知健康的饮食和锻炼能帮助保持健康,故选C。

5C

细节理解题。根据A healthy eating plan means choosing the right foods to eat and preparing foods in a healthy way.可知健康的饮食计划意味着选择适当的食物,用健康的方式来准备食物,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Kudzu is a fast-growing vine(蔓生植物) that covers a large area in the southern United States. It is so common that one might think it is a native plant, but it is not. Kudzu was brought to the United States from Japan in 1876. Many Americans thought it was beautiful, and they began to plant it. They didn’t know it could grow up to a foot a day during the summer months. Nor did they know it would grow up and over anything in its path(路径).

In Japan, kudzu experienced cold winters and a short growing season. But in the United States, it has a very long growing season with warm and wet southern weather. It is fine weather for the vine to grow fast.

In the 1920s, people used the vine to feed farm animals. Ten years later, the government supported to plant kudzu because it kept soil(土壤) from washing away. However, by the 1950s, the government no longer wanted people to plant the vine. Twenty years after that, the government said it was a harmful plant.

The vine grows up trees and buildings, making some beautiful shapes. However, trees die after kudzu covers them because they can not get enough light. Scientists are looking for ways to kill the vine. They used poisons(毒药) to kill the vine. However, some of the poisons made it grow even better. Scientists also find it difficult to dig up Kudzu. The plant is really tough.

Because kudzu is so hard to kill, some people are making the best of it. So they try to find different uses for the vine. They find the vine can be used to make paper and baskets, it can be used to feed the goats, and it can even be eaten by people. Scientists are studying it in the hope that the vine can be used as a medicine. At the very least, kudzu serves as an example of the unexpected results that can come from non-native plants.

【1】 We can learn from the passage that .

A. kudzu mostly grows in the northern America

B. kudzu was brought to Japan from America

C. kudzu grows very fast in warm and wet weather

D. American government has never supported to plant kudzu

【2】The underlined word “tough” in Paragraph 4 probably means ”.

A. not easily broken B. widely used

C. hard to grow D. important to one’s health

【3】The last paragraph is mostly about .

A. how quickly the vine grows

B. how people use the vine

C. why people want to kill the vine

D. why people eat the vine

【4】 The writer uses the title “The Vine That Ate the South” most probably to .

A. let readers know kudzu is a vine

B. interest readers in a way

C. tell readers the vine is a kind of food

D. get readers to realize the passage is serious

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网