题目内容
【题目】 Mickey, Minnie, Donald Duck, and more Disney characters have one thing in common—gloves. Although there are many surprising facts about Disney's most famous characters, putting gloves on animation(动画)characters is a pretty change.
The answer to why so many characters wear gloves is that animation is a very hard process. It takes time and precision(精确)to create the characters you know and love. Animators wanted to make their job a little easier and faster with a few methods and skills. One of these methods and skills was using round edges(边缘)instead of angles(棱角). So this also meant keeping features(特征)simpler, such as hands, to make the animation process quicker.
In the age of black and white cartoons, separating characters' round-edge hands from their black bodies was hard. Gloves were an easy way to make their hands stand out. In fact, Walt Disney might have been the first one to put gloves on his characters. Once animation moved away from black and white, Mickey and his friends kept their features, white gloves.
Besides keeping the animation simple, Walt Disney told the New York Times that the gloves exist(存在)for another reason: to humanize the mouse. "We didn't want him to have mouse hands because he was supposed to be more human, we gave him gloves. But five fingers seemed like too much on such a little character, so we took away one. That was just one less finger to animate"—this nostalgic Disney talk makes us want to go back and look at these wonderful photos of Mickey Mouse.
【1】According to Paragraph 2, which statement is wrong?
A.Animators prefer angles to round edges.
B.With the help of methods and skills, the animators may work faster.
C.The simpler features are, the quicker the animation process will be.
【2】What does the underlined word nostalgic mean?
A.可爱的B.怀旧的C.生动的
【3】Which of the following is NOT true?
A.The mouse in the animation only has four fingers a hand.
B.Most Disney characters have one thing in common-gloves.
C.In the color cartoons, Mickey and his friends no longer wore white gloves.
【4】How many reasons of wearing gloves are mentioned in the passage?
A.TwoB.ThreeC.Four
【5】What's the best title of the passage?
A.How Were Animation Characters Created?
B.Why Do Most Disney Characters Wear Gloves?
C.What Are the Disney's Most Famous Characters?
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
本文主要向我们介绍了迪士尼卡通人物戴手套的原因。
【1】推理判断题。A:动画师更喜欢棱角而不是圆角。根据第二段中“One of these methods and skills was using round edges(边缘)instead of angles(棱角).”可知,方法和技巧之一就是使用圆角而不是棱角,该项表述错误;B:在方法和技巧的帮助下,动画师可以更快地工作。根据第二段中“Animators wanted to make their job a little easier and faster with a few methods and skills.”可知,动画师可以通过一些方法和技巧使他们的工作更简单、更快,该项表述正确;C:特征越简单,动画制作过程就越快。根据第二段中“So this also meant keeping features(特征)simpler, such as hands, to make the animation process quicker.”可知,特征越简单,动画制作过程就越快,该项表述正确。故选A。
【2】词句猜测题。分析“That was just one less finger to animate"—this nostalgic Disney talk makes us want to go back and look at these wonderful photos of Mickey Mouse.”可知,这个怀旧的迪斯尼主题让我们想要回到过去,看看这些精彩的米老鼠照片。所以推测此处表示“怀旧的”。故选B。
【3】推理判断题。A:动画中的老鼠每只手只有四个手指。根据最后一段中“But five fingers seemed like too much on such a little character, so we took away one.”可知,动画中的老鼠每只手只有四个手指,该项表述正确;B:大多数迪斯尼人物都有一个共同点。根据第一段中“Mickey, Minnie, Donald Duck, and more Disney characters have one thing in common—gloves.”可知,大多数迪斯尼人物都有一个共同点——戴手套,该项表述正确;C:在彩色动画片中,米奇和他的朋友们不再戴白手套了。根据倒数第二段中“Once animation moved away from black and white, Mickey and his friends kept their features, white gloves.”可知,一旦动画远离了黑白动画,米奇和他的朋友们就保留了他们的特征——白手套,该项表述错误。故选C。
【4】细节理解题。A:两个;B:三个;C:四个。分析文章内容可知,第一个原因是第二段中“Animators wanted to make their job a little easier and faster with a few methods and skills”,为了动画师工作起来更简单更快;第二个原因是最后一段中“Walt Disney told the New York Times that the gloves exist(存在)for another reason: to humanize the mouse.”,使动画任务更人性化。故选A。
【5】最佳标题题。A:动画角色是如何被创造出来的?B:为什么大多数迪斯尼人物戴手套?C:迪斯尼最著名的人物是什么?分析文章内容可知,本文主要向我们介绍了迪士尼卡通人物戴手套的原因。故选B。