题目内容
【题目】Read Martin’s diary and answer the questions (阅读Martin的日记,回答下列问题)
![]()
Martin’s Diary
May.21st, 2014, Wednesday, Sunny
Today I paid my first visit in my life to the dentist with my mother, because I had terrible toothache. I have never been to such a frightening place before. The moment I walked into the office, I began to worry. I saw so many people waiting, and they all looked very nervous. I sat beside my mother. To make me relax, she read a funny story to me from a children’s magazine, but it seemed not so interesting any more. Some time later, my turn came. A nurse called us, and led(带领) us into the room. I was told to climb into a very big chair. I could see so many strange things around me and I was very frightened. The dentist asked me to open my mouth, and then he looked into my mouth and examined each tooth carefully. Finally he said one of my teeth looked very bad, so he had to pull it out. Before he did anything to me, I couldn’t help crying(情不自禁地叫) loudly. What a sad day it was! I promise, I will never forget what happened today and I will never forget to brush my teeth after I have something sweet!
【1】What did Martin do today?
_____________________________________________________________________________
【2】How did people look when Martin walked into the office?
____________________________________________________________________________
【3】Why did Martin’s mother read him a funny story?
_____________________________________________________________________________
【4】What did Martin do before the dentist pulled the bad tooth out?
_____________________________________________________________________________
【5】What do you think of Martin’s first visit to the dentist?
____________________________________________________________________________
【答案】
【1】He paid his first visit to the dentist with his mother.
【2】They all looked very nervous.
【3】To make Martin relax. / Because his mother wanted to make him relax.
【4】He couldn’t help crying. / He cried.
【5】It was very unforgettable. / frightening. / terrible.
【解析】
文章主要通过日记的形式描述了作者因为牙痛,妈妈带着她去医院看牙医的过程,以及从此之后不再忘记吃完甜食刷牙的经历。
【1】细节理解题。根据文中Today I paid my first visit in my life to the dentist with my mother今天我第一次和妈妈去看牙医可知,本题应该答He paid his first visit to the dentist with his mother.
【2】细节理解题。根据文中The moment I walked into the office, I began to worry. I saw so many people waiting, and they all looked very nervous.我看到很多人在等我,他们看起来都很紧张。可知,本题应该填They all looked very nervous.
【3】细节理解题。根据文中To make me relax, she read a funny story to me from a children’s magazine, but it seemed not so interesting any more.为了让我放松,她从一本儿童杂志上给我读了一个有趣的故事,但似乎不再那么有趣了。可知,本题应该是To make Martin relax.
【4】细节理解题。根据文中Finally he said one of my teeth looked very bad, so he had to pull it out. Before he did anything to me, I couldn’t help crying(情不自禁地叫) loudly. 最后他说我的一颗牙齿看起来很坏,所以他不得不拔掉它。在他对我做任何事之前,我忍不住大声哭了起来。可知,本题应该填He couldn’t help crying.
【5】细节理解题。根据文中I promise, I will never forget what happened today and I will never forget to brush my teeth after I have something sweet!我保证,我永远不会忘记今天发生的事,我也永远不会忘记在吃了甜食后刷牙!可知,本题应该填It was very unforgettable.
【题目】 This Monday, David got three invitations. Let’s read and see.
| Hi David, Can you play the piano? Are you good at dancing? Welcome to our school talent show. It starts at 4:00 pm next Monday at the gym.You can bring your friends if you like. Looking forward to your reply. Sarah |
| Hi David, I’m having a birthday party at 6:00 pm next Friday at my house. Would you like to come? It’ll be fun. Lots of people from my school are coming. Could you bring some fruit? Hope you can come. Jack |
| Hi David, Christmas is coming. Wouldyou like to come to our Christmas party this Sunday at the School Hall? The party will last from 9:00 am to 11:00am. We’ll play games, sing songs and so on. I think we’ll have a good time. Will you write me back as soon as possible? Mary |
【1】When is the school talent show?
A.Next Monday.B.Next Friday.C.This Sunday.D.This Monday.
【2】Where will the birthday party be held?
A.At the School Hall.B.At David’s house.C.At the gym.D.At Jack’s house.
【3】At the Christmas party, David can__________ .
A.dance and play the pianoB.watch shows with friends
C.play games and sing songsD.make fruit salad