题目内容
【题目】
![]()
If you ever go to the US and eat at a restaurant, there’s a very important difference you should know about. US people have a custom to give money to waiters and waitresses as a tip for their work.
But why is this? Shouldn’t waiters get paid enough by their bosses? Well, many waiters and waitresses get paid below the US minimum wage (最低工资) and work for tips to make up for that. According to the American travel website TripAdvisor, some states pay their servers (服务员) only $2.13 (about 14 yuan) per hour.
While no one makes you tip, if you are at a sit-down restaurant, it is usually expected that you tip your waiter 15 to 20 percent of what your bill is.
It’s not just for waiters either. Hotel maids, hairdressers and taxi drivers also usually work for tips. But it is much more expected to tip waiters.
The US hasn’t always had this tipping culture. In fact, people were mostly against it until the Prohibition Era (禁酒令时代) in the 1920s. The government said no one could sell alcohol (酒). Then, restaurants had trouble making enough money. So they started to ask people to tip their waiters.
This tipping culture has lasted through the years, but most people don’t like it. Some think restaurant bosses use it as an excuse to not pay their workers well. There isn’t much action being taken to make a change yet. So for now, be sure to tip your waiter when in the US.
【1】If a server works eight hours a day, he can get from his boss.
A. $2.13 B. $17.04 C. ¥14
【2】Besides waiters and waitresses, also works for tips in the US.
A. customers B. taxi drivers C. restaurant bosses
【3】When the restaurants couldn’t sell alcohol, .
A. they were bankrupt (破产的) and closed down
B. the bosses still made much money
C. they started to ask people to tip
【4】We can learn from the passage that .
A. the waiters and waitresses aren’t well paid in the US
B. the custom of giving tips only appears in the US
C. all Americans are glad to tip their waiters
【5】About American’s tipping culture, foreign visitors think .
A. they need to fight for their own rights
B. they should “do as the Romans do”
C. they can leave it alone
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:本文主要告诉人们在美国去饭店吃饭或者乘坐出租等都要有给小费的习惯。
【1】B 细节理解题.根据some states pay their servers (服务员) only $2.13 (about 14 yuan) per hour.可知,1小时是2.31美元,8小时是17。04美元。故选B。
【2】B细节理解题。根据It’s not just for waiters either. Hotel maids, hairdressers and taxi drivers also usually work for tips. But it is much more expected to tip waiters.故选B。
【3】C细节理解题。根据The government said no one could sell alcohol (酒). Then, restaurants had trouble making enough money. So they started to ask people to tip their waiters.故选C。
【4】A 细节理解题。根据Well, many waiters and waitresses get paid below the US minimum wage (最低工资) and work for tips to make up for that. According to the American travel website TripAdvisor, some states pay their servers (服务员) only $2.13 (about 14 yuan) per hour.故选A。
【5】B细节理解题。根据So for now, be sure to tip your waiter when in the US.可知迄今为止,在美国还是应当入乡随俗,给小费。故选B。
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Hemingway was one of the most famous writers. He was born in America in 1899. His father was a doctor and loved sports very much, and his mother taught music. Among the six children in the family, 【1】 .
Hemingway had written many books in his life. The Old Man and the Sea is one of the most famous and also my favorite. 【2】 . The main character in the book is a fisherman. 【3】 . People think he is a man with bad luck, because he doesn't get a fish in eighty-four days. Every evening, he comes home with his empty boat. 【4】 . Then on the eighty-fifth day the man takes a big fish. 【5】 , the old man never gives up.
![]()
A. He is an old man and fishes alone B. Hemingway was the second oldest C. It came out in 1952 D, Although he meets a lot of trouble E. But the old man believes himself |