题目内容

【题目】Have you noticed your life becoming a little easier? Now, when you go to a certain shopping mall, you can enjoy its free Wi-Fi there. When you want to take a taxi, you can book one with your phone. In fact, all these can be seen as the basic parts of a smart city.

The idea of a smart city was brought up by US company IBM in 2010. Generally, a smart city is a city that uses digital technologies such as the Internet to improve city planning, save money and resources, and make our life convenient. How smart can a city be? Here are great examples that we can learn from.

In 2009, Dubuque became the first smart city in the US. The city used smart water meters to take the place of traditional water meters. They can detect(探测〉water waste and leakage(泄漏)and send data to let the house owner know. The same system is used for other city resources like electricity and natural gas. This way, people know how they use their resources and are glad to help reduce waste.

Santander in Spain also gives us a look at the future. If people point a phone toward a nearby bus stop, the phone immediately shows all bus lines that serve the stop as well as their arrival times. The government organized a research team and provided an App(应用程序〉that collects data on almost everything: light, temperature, and the movements of cars and people. Opening the App near a supermarket provides immediate information on special

【1】According to the passage, which of the following is RIGHT?

A. Digital technologies are used in smart cities.

B. An English company first raised the idea of a smart city.

C. A smart city is mainly made up of free Wi-Fi and phones.

D. A smart city is still an idea and hasn’t come into being.

2The underlined word “convenient” is the closest in meaning to _____.

A. useful B. normal C. suitable D. easy

3Compared to traditional water meters, smart water meters do better in .

A. cleaning water B. supplying water

C. saving water D. producing water

4The example of Santander shows the use of smart systems in aspects(方面)EXCEPT _____.

A. business B. health care

C. traffic controlling D. public transportation

5What’s the main idea of the passage?

A. Digital technologies help improve city planning.

B. Smart cities will make our future life better and smarter.

C. Smart cities are very common in both Dubuque and Santander.

D. Spain and the US take the leading position in building smart cities.

【答案】

【1】A

2D

3C

4B

5B

【解析】

试题分析:短文大意:你注意到现在的生活更加容易了吗?当你进入一购物中心,你可以免费wifi。你若想坐出租车,你可以用电话叫一辆。这些就是智慧城市的一部分。智慧城市是美国IBM公司2010年提出的,智慧城市是用数码科技的城市。本文介绍了智慧城市的特点、发展史等等。

【1】A理解判断题。题意:根据短文内容,下面哪一个是对的?A. Digital technologies are used in smart cities.数码科技用于智慧城市;B. An English company first raised the idea of a smart city.英国公司第一次提出了智慧城市的想法。是美国的IBM公司第一次提出,错;C. A smart city is mainly made up of free Wi-Fi and phones.智慧城市主要由免费wifi及电话组成,根据短文第二自然段,智慧城市是用网络改进城市规划,节约金钱与资源,使生活更方便等等。错;D. A smart city is still an idea and hasn’t come into being.智慧城市只是一个还没有实现的一个想法。根据短文内容2009年,美国的迪比克成为第一个智慧城市。错。故,正确选A。

2D 词义猜测题。题意:打下划线的 “convenient”与哪一个意思最接近?A. useful有用的;B. normal正常的,标准的;C. suitable适合的;D. easy容易的。句意:并使我们的生活方便,故选D。

3C 细节理解题。题意:与传统的水表想比较,智能水表在哪方面做得更好?A. cleaning water 清洁水;B. supplying water供应水;C. saving water节约水;D. producing water生产水;根据第3自然段,智能水表可以探测水的浪费与泄漏,故可以节约水。因此选C。

4B 理解判断题。题意:Santander这个例子显示了智能系统的作用,除开哪一个方面?A. business商业,文中有提到有关超市购物的,错;B.health care卫生保健,未提到;C.traffic controlling交通控制,最后一自然段有提到,错;D. public transportation公共交通,最后一段有提到,错。故选B。

5B 主旨推断题。题意:短文的主要意思是什么?A. Digital technologies help improve city planning.数码科技改善城市规划。这只是智慧城市的一个方面,错;B. Smart cities will make our future life better and smarter.智慧城市会使我们的生活更好。对;C. Smart cities are very common in both Dubuque and Santander.Dubuque Santander,智慧城市很普通,这只是本文的两个例子,不是本文主题;D. Spain and the US take the leading position in building smart cities.西班牙和美国占据了建设智慧城市的领导地位,是本文提到的实例,不是本文主旨,错。所以,正确选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Chinese Restaurant

We specialize in banquets and parties. Authentic(正宗) Chinese food. Special lunchtime dishes.

licensed and BYO(bring your own)

SUNDAY DIM SUM(点心)LUNCH

Situated in Smithfield Shopping centre.

Tel: 361 9042

Place: 589 Walkley

Road, Smithfield

Hamburger Joe’s

Dine in or take away 7 days a week.

Friendly, polite waitress service.

Pleasant, informal and air-conditioned

Time: Mon. Noon—10pm

Tues. Noon—11pm

Wed.—Sat. Noon—Midnight

Sun. Noon—9pm

Place: 14 Jetty Road, Glenelg

Tel: 295 7783

The Seafood Inn

Licensed Café

We offer lunch and dinner in a relaxed atmosphere(气氛)with indoor or outdoor seating. We have an interesting wine list and freshly prepared foods.

Time: Tuesday to Friday

12:00—3:00 pm

6:30—11:30 pm

Tel: 306 2481

Place: 482 Spring

Street, Carlton

Peppi’s Italian Restaurant

Pasta just like Mama used to make Italian or Australian wines or BYO

Time: Open 7 days for lunch and dinner

Car parking available

Tel: 224 1086

Place: 28 O’Connell ST CITV

Pizza Palace

Pizza ·Beer ·Wine

Fully Licensed

Full take-away service

Special children’s menu

Everard Park, Glenelg City

【1】If you’d like to order some dim sum, you should dial ______________.

A. 361 9042 B. 306 2481

C. 224 1086 D. 295 7783

【2】Pizza Palace is the best place for ch ildren to eat because ______________.

A. the waitress service is friendly and polite

B. there is a special children’s menu

C. there are indoor or outdoor seats

D. it’ s close to Smithfield Shopping centre

【3】How many hours a day is the Seafood Inn open from Tuesday to Friday?

A. 3. B.5. C. 8. D. 12.

【4】The address of Hamburger Joe’s is ______________.

A. 589 Walkley Road, Smithfield

B. 14 Jetty Road, Glenelg

C. 28 O’Connell ST CITV

D. 482 Spring Street, Carlton

【5】The following statements are true EXCEPT ___________.

A. Peppi’s Italian Restaurant allows you to bring your own drinks

B. You can’t buy breakfast at Hamburger Joe’s

C. You can enjoy authentic Chinese food in Chinese Restaurant

D. You can dine in or take away from Pizza Palace

【题目】

Chinese writer Mo Yan won the Nobel Prize in Literature(文学) in 2012. Mo who was born in 1955 from a farmer’s family in Gaomi country in Shandong Province is the first Chinese in China to win the Nobel Prize in Literature. In his early years life was not easy and he experienced hunger(饥饿). These things have influence(影响) Mo Yan’s later writings.

60-year-old Park Geun-hue(朴槿惠) was selected(当选) the new President of South Korea in December 2012. She becomes the country’s first female head of state and her term will last five years from 2013. “I will become a president who puts people’s living before anything else she told the cheering people in central Seoul as she accepted her win. “I will keep my promises.”

Barack Obama (born in Honolulu Hawaii in 1961) who was elected the 44th President of the United States in 2008 has been elected again to a second term. Obama is a graduate(毕业) of Columbia University and Harvard Law School. His father was from Kenya. And his mother was born in Wichita Kansas.

【1】 When Mo Yan was young his family might be .

A. big B. poor C. rich D. modern

【2】Where was Barack Obama born?

A. In Kansas. B. In Kenya.

C. In Golumbia. D. In Hawaii.

【3】Which of the following is NOT true about the passages?

A. The writer Mo Yan lived in a big city before he got the prize.

B. Park Geun-hue will lead South Korea till the year 2018.

C. Obama studied in Columbia University and Harvard Law School.

D. Among the three persons Park Geun-hue is the oldest.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网