题目内容

【题目】 Every summer, a great many students travel to other countries, looking for work and adventure. Most of the _______ are in seasonal work, mainly connected with tourism and agriculture. The pay is usually poor, but most students work abroad for the excitement of travel. You can pick grapes in France, look after kids in American summer camps, and, of course, there are _______ jobs in hotels and restaurants.

But it is not easy to find work. “_______ you speak the language of the country well, there will be very few openings,” says Anthea Eills, an adviser on vacation work for the students. “If you work with a family in Italy, you’ll have to speak Italian. When you wash dishes in a restaurant in Paris, the owner will expect you to speak _______. British students only have a language advantage for jobs in the USA and Australia.”

Noteveryoneenjoysthe_________.SarahJamesandherfriendwereemployed (雇佣)tohelpfortyAmericanchildreninEurope.Thetwoyoungteacherswiththechildrenhadneverbeen_________. One child lost his passport; another became seriously ill during the journey and was sent home; the whole group was thrown out of one hotel because of the noise they made; and Sarah herself _______ on her only free evening of the entire trip. “We did have the _______ chance in our life to go abroad and visit a lot of new places,” she says, “but it wasn’t worth it. The pay was _______ and it really was a 24-hour-a-day job. The kids never slept!”

“The trouble is, students __________ to have an easy time at it,” Anthea Ellis points out. “In fact, they have to work hard, with few employment rights. As soon as the holiday season finishes, they’ll lose the jobs.”

1A.workB.luckC.chancesD.changes

2A.alwaysB.hardlyC.neverD.seldom

3A.IfB.UnlessC.BecauseD.Although

4A.ItalianB.EnglishC.FrenchD.Japanese

5A.travelB.tripC.journeyD.experience

6A.aloneB.abroadC.awakeD.anywhere

7A.robbedB.robsC.robD.was robbed

8A.firstB.finalC.bestD.only

9A.goodB.highC.poorD.a lot

10A.exploreB.expectC.offerD.advise

【答案】

1C

2A

3B

4C

5D

6B

7D

8A

9C

10B

【解析】

文章大意:本文主要讲许多学生在假期到国外寻找工作,事实上在国外工作并未他们想象的那么美好,文中列举了一些到国外求职过程中及工作期间所遇到的一些问题。

1句意:大多数机会都是季节性工作,主要与旅游业和农业相关。

考查名词辨析。A. work工作;B. luck运气;C. chances 机会;D. changes变化。根据上文“looking for work and adventure”及空后系动词are可知要用chances表示工作机会。故选C

2句意:你可以在法国摘葡萄、在美国夏令营照顾孩子,当然,总还有旅馆、饭店里的工作。

考查副词辨析。A. always总是;B. hardly 几乎不;C. never从不;D. seldom极少。根据上文可知此处列举的是在国外的一些工作机会,不能用否定形式,只有always无否定含义。故选A

3句意:“除非你该国语言说得好,否则将会极少有职位空给你,”假期学生工作顾问Anthea Eills说。

考查连词辨析。A. If如果;B. Unless除非;C. Because因为;D. Although尽管。根据题干可知前半句是后半句发生的条件,排除CD;结合句意“_____你该国语言说得好,将会极少有职位空给你”可知A项不符合题意。故选B

4句意:当你在巴黎的餐馆里洗盘子,主人会希望你说法语。

考查名词辨析。A. Italian意大利语;B. English英语;C. French法语;D. Japanese日语。根据上文“When you wash dishes in a restaurant in Paris”可知在法国巴黎,应说法语。故选C

5句意:并不是所有人都享受这种经历。

考查名词辨析。A. travel长途旅行;B. trip短途旅行;C. journey长途旅行;D. experience经历。第3段主要讲了一些人在国外求职的不好的经历。故选D

6句意:两位年轻老师和孩子们从未出过国。

考查形容词辨析。A. alone独自;B. abroad往国外的;C. awake醒着的;D. anywhere任何地方。根据上文“SarahJamesandherfriendwereemployed tohelpfortyAmericanchildreninEurope.”可知他们是出国了,此处说从未出过国。故选B

7句意:而Sarah自己在她全程中仅有的空闲夜晚被抢劫了。

考查一般过去时的被动语态。根据题干可知Sararob之间是动宾关系,要用被动语态;再根据语境可知讲的是过去发生的事,用一般过去时。故选D

8句意:“我们有生以来第一次出国,参观了一些新地方,”她说,“但并不值得。报酬很低,而且是份一天上班24小时的工作。孩子们从不睡觉!”

考查形容词辨析。A. first第一;B. final最终的;C. best最好的;D. only仅有的。根据上文“Thetwoyoungteacherswiththechildrenhadneverbeen___ .”可知是第一次去国外。故选A

9句意:“我们有生以来第一次出国,参观了一些新地方,”她说,“但并不值得。报酬很低,而且是份一天上班24小时的工作。孩子们从不睡觉!”

考查形容词辨析。A. good好的;B. high高的;C. poor贫乏的,可怜的;D. a lot许多。根据上文“but it wasn’t worth it”可知报酬很低,用poor合适。故选C

10句意:“麻烦的是,学生们期盼在出国工作时度过一段轻松时刻,” Anthea Ellis指出。

考查动词辨析。A. explore探索;B. expect期盼;C. offer提供;D. advise建议。根据下文“In fact, they have to work hard, with few employment rights.”可知在外国工作时过得轻松知识学生们的期盼。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It's interesting to have a chance to teach English abroad because you see a completely different education system I am teaching in Belgium (比利时) this year and I have realized______ there are some big differences

For example in the UK it is ______ to wear a school uniform It is nice to wear a school uniform ______you don't have to think about what to wear in the morningYou just put on your uniform and go This ______ a lot of time

Another difference I have noticed is also about clothing Teachers______ in a more relaxed way in Belgium They wear______ In my experience in the UK teachers wear similar things to the people ______ work in an office shirts and ties for men dresses skirts dark trousers and shirts for women

As I am working with older students who are aged_____ 16 to 18 I have also noticed that they have ______subjects than I did at their age In the UK students only choose four subjects five if they have very good grades at 16 Some people like this because it means they do not have to study subjects they don't likeOthers feel that students make such a big choice too_______ because the subjects they choose at 16 will have an influence on what they can study at university

1A.thatB.whatC.howD.when

2A.terribleB.commonC.expensiveD.difficult

3A.unlessB.thoughC.becauseD.if

4A.hasB.spendsC.wastesD.saves

5A.teachB.dressC.speakD.walk

6A.jeansB.dressesC.tiesD.suits

7A.whoB.whereC.whoseD.which

8A.atB.inC.betweenD.from

9A.fewerB.betterC.moreD.less

10A.lateB.earlyC.wiselyD.well

【题目】 Taking away a city’s rubbish is a big job. Every day trucks come into a city to _________ it. Most rubbish is made up of things we can’t eat or use. If we kept these things we would soon have a mountain of rubbish.

In some cities the rubbish is collected and taken outside of city to a dump(垃圾场). Often the city dump is placed where the ground is low or there is a big hole. The kitchen rubbish is broken into small pieces and sent into the sewage system. The sewage system takes away the used water from toilets, bathtubs and other places.

To keep mice and flies away. Some earth is used to cover the newly dumped rubbish. Later, grass may be planted on the rubbish-filled land. Finally. a house or a school may be built there, and then you’d never know that this had once been an old rubbish dump.

In other cities the rubbish is burnt in special places. The fire burns everything. but the metal. Sometimes the metal can be used again in factories where things are made of metal. The food parts of rubbish are put in special piles where they slowly change into something called humus(腐植物), which looks like black earth. It is rich with the kinds of things that feed plants and help make them grow.

1适当的词语填在①处:__________

A.sendB.clean upC.collectD.buy

2划线部分②的中文意思:__________

A.排污B.染色C.洗涤D.吸尘

3从文中找出与Rubbish would be a mountain if we didn’t take it away.意思相同或相近的句子。

_________________________________________________________________________

4写出划线部分③的同义词:____________________________

51)___________ 2) ___________ 3) ___________

A.Cover the dumped rubbish.

B.Build a house there.

C.Plan the grass on the land.

6Where can we find a city dump?

______________________________________________________________

【题目】 A daughter looked upset. she said things had been so hard for her. She didn’t know how she was going to make it and wanted to give up.

Her father, a cook, took her to the kitchen. He filled three pots with 3 and placed each on a high fire. In one he placed carrots, in the second he put eggs, and in the last he put coffee beans. He let them boil, without saying a word.

The daughter had no idea what he was trying to do. Half an hour later, he turned down the fire, and put the carrots, eggs, and the coffee into different bowls. He asked her daughter to feel the carrots. She did and said that they were soft. He then asked her to take an egg and break it. After pulling off the shell, she watched the hard-boiled egg. Finally, he asked her to drink the coffee, she smiled.

"What does itmean, Father?" she asked.

He explained that each of them had faced the same situation, 212degrees of boiling water. However, they had different result. The carrot went in used to be hard but after going through boiling water it became soft. The inside of the egg became hardened in the boiling water. The coffee beans are the most powerful, after they were in the boiling water, they turned the water into tasty coffee.

"Which are you? When difficulties knock on your door, what should you do? Are you a carrot, an egg, or a coffee bean”?

1The father took his daughter to the kitchen to teach her cook.

2To begin with, his daughter didn’t know what her father meant.

3The carrots, the eggs and the coffee beans were put in the same pot.

4The carrots became harder after half an hour.

5According to the passage, we can know the father wanted his daughter to be a coffee bean.

【题目】 I’ll never forget the Easter in 1946. I was twelve, my little sister, Ocy, was ten and my older sister, Darlene, was fourteen. We lived at home with our mother, and the four of us knew what we should do without dad. My dad had died five years before leaving Mom with no money and three school-aged kids to raise

By 1946, a month before Easter, the pastor(牧师) of our church announced that a special holiday offering would be taken to help a poor family. We talked about what we could do. We decided to buy fifty pounds of potatoes and lived on them for a month. This would allow us to save twenty dollars of our grocery money for the offering. Then we thought that if we turned our electric lights off as much as possible, we'd save money on that month's electric bill

The night before Easter, we were so excited that we could hardly sleep. We didn’t care that we wouldn’t have new clothes for Easter; we had seventy dollars for the sacrificial offering. We could hardly wait to get to the church!

Finally, we sat in church proudly. When the offering began, mom put in a ten-dollar bill and each of us kids put in a twenty-dollar bill. We sang all the way home from church. Over lunch, mom had a surprise for us. She had bought a dozen eggs, and we had boiled Easter eggs with our fried potatoes!

Later that afternoon the pastor dropped by. Mom went to the door, talked with him for a moment, and then came back with an envelope in her hand. We asked what it was, but she didn’t say a word. She opened the envelope and out fell a bunch of money

1The first paragraph mainly tells us that_________.

A.the writer’s father died earlyB.the writer’s family lived a very hard life

C.the writer had many sistersD.the writer’s mother was very hard-working

2Why did the church raise the money?

A.To help poor people.B.To see which family donated most.

C.To celebrate Easter.D.To buy Easter eggs for kids.

3Why did the family buy fifty pounds of potatoes?

A.They liked to eat potatoes.B.They wanted to save money for the offering.

C.They wanted to pay the electric bill.D.They were too poor to buy other vegetables.

4According to the text, put the following sentences into the right orders.

a. We sang all the way home from church

b. Mom got an envelope with money in it.

c. We were so excited that we could hardly sleep

d. The pastor announced to hold a special holiday offering

e. Mom put in a ten-dollar bill and each of us kids put in a twenty-dollar bill

A.d--a--c--b--eB.d--c--b--e--a

C.d--e--c--a--bD.d--c--e--a--b

5From the text we learn that_________________.

A.No pains, no gains.B.Do well and have well.

C.Money is the most important.D.Saving can help people live a good life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网