题目内容
【题目】 Every summer, a great many students travel to other countries, looking for work and adventure. Most of the _______ are in seasonal work, mainly connected with tourism and agriculture. The pay is usually poor, but most students work abroad for the excitement of travel. You can pick grapes in France, look after kids in American summer camps, and, of course, there are _______ jobs in hotels and restaurants.
But it is not easy to find work. “_______ you speak the language of the country well, there will be very few openings,” says Anthea Eills, an adviser on vacation work for the students. “If you work with a family in Italy, you’ll have to speak Italian. When you wash dishes in a restaurant in Paris, the owner will expect you to speak _______. British students only have a language advantage for jobs in the USA and Australia.”
Noteveryoneenjoysthe_________.SarahJamesandherfriendwereemployed (雇佣)tohelpfortyAmericanchildreninEurope.Thetwoyoungteacherswiththechildrenhadneverbeen_________. One child lost his passport; another became seriously ill during the journey and was sent home; the whole group was thrown out of one hotel because of the noise they made; and Sarah herself _______ on her only free evening of the entire trip. “We did have the _______ chance in our life to go abroad and visit a lot of new places,” she says, “but it wasn’t worth it. The pay was _______ and it really was a 24-hour-a-day job. The kids never slept!”
“The trouble is, students __________ to have an easy time at it,” Anthea Ellis points out. “In fact, they have to work hard, with few employment rights. As soon as the holiday season finishes, they’ll lose the jobs.”
【1】A.workB.luckC.chancesD.changes
【2】A.alwaysB.hardlyC.neverD.seldom
【3】A.IfB.UnlessC.BecauseD.Although
【4】A.ItalianB.EnglishC.FrenchD.Japanese
【5】A.travelB.tripC.journeyD.experience
【6】A.aloneB.abroadC.awakeD.anywhere
【7】A.robbedB.robsC.robD.was robbed
【8】A.firstB.finalC.bestD.only
【9】A.goodB.highC.poorD.a lot
【10】A.exploreB.expectC.offerD.advise
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【5】D
【6】B
【7】D
【8】A
【9】C
【10】B
【解析】
文章大意:本文主要讲许多学生在假期到国外寻找工作,事实上在国外工作并未他们想象的那么美好,文中列举了一些到国外求职过程中及工作期间所遇到的一些问题。
【1】句意:大多数机会都是季节性工作,主要与旅游业和农业相关。
考查名词辨析。A. work工作;B. luck运气;C. chances 机会;D. changes变化。根据上文“looking for work and adventure”及空后系动词are可知要用chances表示工作机会。故选C。
【2】句意:你可以在法国摘葡萄、在美国夏令营照顾孩子,当然,总还有旅馆、饭店里的工作。
考查副词辨析。A. always总是;B. hardly 几乎不;C. never从不;D. seldom极少。根据上文可知此处列举的是在国外的一些工作机会,不能用否定形式,只有always无否定含义。故选A。
【3】句意:“除非你该国语言说得好,否则将会极少有职位空给你,”假期学生工作顾问Anthea Eills说。
考查连词辨析。A. If如果;B. Unless除非;C. Because因为;D. Although尽管。根据题干可知前半句是后半句发生的条件,排除CD;结合句意“_____你该国语言说得好,将会极少有职位空给你”可知A项不符合题意。故选B。
【4】句意:当你在巴黎的餐馆里洗盘子,主人会希望你说法语。
考查名词辨析。A. Italian意大利语;B. English英语;C. French法语;D. Japanese日语。根据上文“When you wash dishes in a restaurant in Paris”可知在法国巴黎,应说法语。故选C。
【5】句意:并不是所有人都享受这种经历。
考查名词辨析。A. travel长途旅行;B. trip短途旅行;C. journey长途旅行;D. experience经历。第3段主要讲了一些人在国外求职的不好的经历。故选D。
【6】句意:两位年轻老师和孩子们从未出过国。
考查形容词辨析。A. alone独自;B. abroad往国外的;C. awake醒着的;D. anywhere任何地方。根据上文“SarahJamesandherfriendwereemployed tohelpfortyAmericanchildreninEurope.”可知他们是出国了,此处说从未出过国。故选B。
【7】句意:而Sarah自己在她全程中仅有的空闲夜晚被抢劫了。
考查一般过去时的被动语态。根据题干可知Sara与rob之间是动宾关系,要用被动语态;再根据语境可知讲的是过去发生的事,用一般过去时。故选D。
【8】句意:“我们有生以来第一次出国,参观了一些新地方,”她说,“但并不值得。报酬很低,而且是份一天上班24小时的工作。孩子们从不睡觉!”
考查形容词辨析。A. first第一;B. final最终的;C. best最好的;D. only仅有的。根据上文“Thetwoyoungteacherswiththechildrenhadneverbeen___ .”可知是第一次去国外。故选A。
【9】句意:“我们有生以来第一次出国,参观了一些新地方,”她说,“但并不值得。报酬很低,而且是份一天上班24小时的工作。孩子们从不睡觉!”
考查形容词辨析。A. good好的;B. high高的;C. poor贫乏的,可怜的;D. a lot许多。根据上文“but it wasn’t worth it”可知报酬很低,用poor合适。故选C。
【10】句意:“麻烦的是,学生们期盼在出国工作时度过一段轻松时刻,” Anthea Ellis指出。
考查动词辨析。A. explore探索;B. expect期盼;C. offer提供;D. advise建议。根据下文“In fact, they have to work hard, with few employment rights.”可知在外国工作时过得轻松知识学生们的期盼。故选B。