题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Dan was the doorman of a club in a big city. Every day, thousands of people passed his door, and a lot of them stopped and asked him, “What's the time, please?”
After a few months, Dan said to himself, “I'm not going to answer all those stupid people any more. I'm going to buy a big clock and put it on the wall here.” Then he did so.
“Now people aren't going to stop and ask me the time.” He thought happily.
But after that, a lot of people stopped, looked at the clock and asked Dan, “Is that clock right?”
(1)What does Dan do?
A.a policeman
B.a doorman
C.a worker
D.a waiter
(2)What question did thousands of people ask Dan a few months ago?
A.Is that clock right?
B.What's the price of the big clock?
C.How are you?
D.What time is it, please?
(3)What does the underlined word “stupid” in the second paragraph mean?
A.聪明的
B.空闲的
C.无耻的
D.愚蠢的
(4)At last, did Dan solve (解决) his problem?
A.Yes, he did
B.Maybe
C.No, he didn't
D.Of course
(5)What would be the best title for the passage?
A.Hardworking Dan
B.A Big Clock
C.Stupid Question
D.Boring People

【答案】
(1)B
(2)D
(3)D
(4)C
(5)C
【解析】本文介绍了Dan是个门童,很多人从他身边经过会问他现在几点了,他不愿意回答这个问题,就买了一个钟表挂在墙上。但是人们看见钟表问Dan:“这个钟表上的时间准吗?”
(1)B细节理解题。根据 Dan was the doorman of a club in a big city.可知Dan是一个门童,故选B。
(2)D细节理解题。根据Every day, thousands of people passed his door, and a lot of them stopped and asked him, “What's the time, please?”可知每天有成千上万的经过他身边的人问他:“几点了?”故选D。
(3)D词义猜测题。根据I'm going to buy a big clock and put it on the wall here.可知他去买了一个钟表挂在墙上,而不愿意回答,说明这是一个愚蠢的问题,故选D。
(4)C 推理判断题。根据But after that, a lot of people stopped, looked at the clock and asked Dan, “Is that clock right?”可知人们怀疑墙上钟表的时间是否正确,故推断人们还是会问他时间,因此他最后也没有解决这个问题。故选C。
(5)C标题归纳题。本文围绕着人们向Dan询问时间这个问题展开的,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

The first teacher-parent meeting would be held in the school. To the little boy’s disappointment(失望), his mother said she would go. He felt ___ for her face. She was very beautiful, ___ there was a big scar (疤痕) on her right face. The boy never talked about it with his mother.

At the ____, the people noticed the mother’s kindness and beauty ____ she had the scar. But the little boy hid himself. After the meeting, the teacher asked his mother _____. "How did you get the scat on your face?" The mother answered. “____my son was a baby, he was once in a room that caught fire. Everyone was too afraid to go in ____ the fire was out of control. At that time, I rushed in As I was running towards his bed. I saw a piece of wood coming towards his bed. I threw myself over him to protect him. I was knocked down. Luckily, a _____came in and saved both of us. But I got the scar." She touched _____ face." This scar will be here for ever, but I have never felt sorry for what I did."

At that moment, the little boy came out______ his eyes wet. He held his mothe r’s hand for the rest of the day.

【1】A. happy B. pleased C. angry D. sorry

【2】A. so B. that C. but D.and

【3】A.road B. meeting C. steet D.market

【4】A.though B. because C.while D.when

【5】A.carefully B. happily C.angrily D. well.

【6】A.Before B. After C.When D.As soon as

【7】A.while B.yet C.so D.because

【8】A. policeman B.fireman C.farmer D.classmate

【9】A. mine B. its C. her. D. his

【10】A. with B.without C.as D.and

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网