题目内容

【题目】Would you like me to book a flight for you

_____ We've changed our trip plan We'll rest for a month first

A.Yes I'd like toB.That's very kind of you

C.That's a good ideaD.No thanks

【答案】D

【解析】

句意:你想让我为你订一个航班吗?—不,谢谢,我们改变了旅行计划。我们先休息一个月。

本题考查情境对话。A.YesI'd like to是的,我想;B.That's very kind of you你真是太好了;C.That's a good idea这是一个好主意;D.No thanks.不,谢谢。根据We've changed our trip plan,We'll rest for a month first.可知应说不,谢谢,故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 第四节 阅读表达

In Chinese, the phrase “daomei’’ is often used to describe bad luck. Where did “daomei” come from? It is said that daomei comes from Zhejiang during the Ming Dynasty (朝代). It has something to do with the keju testing system that were given in ancient China.

At the time, there were no entrance examinations for colleges and universities like today. If someone wanted to become an officer, that person would need to take the keju tests. The keju testing system consisted of several tests at different levels. Through the highest-level tests, called dianshi, the best candidates (候选人) were chosen by the emperor.

The keju tests were hard and competition was fierce(激烈的). During the Ming Dynasty, candidates in Zhejiang would put up a flagpole in front of the gate to their home, wishing for good luck on the tests. Local people called the flagpole “mei” () at the time. If someone passed a test, the flagpole would be kept up. If they failed, the flagpole would be removed, which was called “daomei”, meaning “the flagpole falls”.

As time passed, daomei came to refer not only to “failing a test”, but also to describe being unlucky in general. The Chinese character for mei was also changed from“” to today’s “”, since the two have the same pronunciation.

1Which province did the term “daomei” come from?

_________________________________________________________________

2Were there any college entrance examinations in ancient China?

_________________________________________________________________

3According to the story, what did “mei” refer to (指的是) during the Ming Dynasty?

_________________________________________________________________

4Who chose the best candidates?

_________________________________________________________________

5How do you like the keju tests?

_________________________________________________________________

【题目】 If you are planning a trip to France in the future you should be careful with the roads you take because some of them are very strange Today we're going to talk about the Passage du Gois(格伊斯通道).

The passage du Gois in France is natural People didn't notice the passage because it periodically(周期性的)flooded It was f 1discovered by some local people in 1701 It connects the mainland France and a small island called Noirmoutier(努瓦尔穆捷岛). Now many people visit the passage every day Some of them risk driving on it and others are just interested in watching it d 2under the water and come up from the water again People can drive on the passage half an hour before and after low tide(潮汐). The passage can also be reached only d3low tide which lasts about one hour

Driving on the passage can be dangerous Some drivers are caught in the tide because they drive at the w4time Besides as the passage is covered with water for most of the day it is slippery all the time

To ensure the s5of drivers and tourists signs are put on both ends of the passage to tell people whether the passage is passable(可通过的)or not There are also p6which are set at intervals(每隔一段距离)along the passage for people to climb up when they get into trouble in the water People are warned to drive slowly and make no stops on the passage Also they are not allowed to p7their cars on the passage

So are you also interested in the passage Come to France and have a challenge!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网