题目内容

【题目】 You sometimes feel so close to your friends that they are like family to you. Why? A study by San Diego, a professor, has found you and your friends have more genes (基因) in common than strangers do. Maybe this gives you the answer.

Researchers looked at the genes of 1,932 people and compared them in pairs of friends and strangers. They found that friends have 1 percent of genes that match.

“One percent may not sound like much to laypersons (外行),but to geneticists (遗传学家) it is a huge number,” Professor Nicholas said. “In fact, this is the same amount of genes you share with your fourth cousins, those who have the same great-great-great grandparents as you.'

So is it a coincidence (巧合) that you become friends with people who share your genes? Not at all. “People who share certain genes also share skills and have similar likes and dislikes,” researchers said. In ancient times, it was important that people who were alike stayed together. For example, people who had a similar sensitivity to the cold were more likely to help each other. They would make a fire to, give themselves a better chance to live. Researchers also found that among all the genes studied, those influencing the sense of smell were the most similar in friends. This is probably because people who smell things in the same way are more easily drawn to similar environments.

Based on the findings, the team has developed an interesting test called the “friendship score”. It can calculate how big the chances are that two people will be friends by studying their genes.

So, here is a question for you: would you like to take this test to know who your friends are going to be?

1You sometimes feel close to your friends because_________.

A.they act like your familyB.you spend much time together

C.you influence each other a lotD.you have more genes in common

2What can we know according to Professor Nicholas's words?

A.Our friends are actually relatives of ours.

B.One percent sounds like much to laypersons.

C.We have one percent of genes that match our fourth cousins.

D.Our fourth cousins have the same great-great grandparents as us.

3What kind of genes are the most similar in friends?

A.The genes that make people have similarities in the look.

B.The genes that make people smell things in the same way.

C.The genes that make people have a similar sensitivity to the cold.

D.The genes that make people develop a similar taste in music.

4What does the underlined word “calculate” in the text mean?

A.work outB.depend onC.set upD.make sure

5What is the best title of the text?

A.Our Friends, Our FamilyB.Good Friends, the Same Genes

C.Genes Help Us Become FriendsD.“Friendship Score”, an Interesting Test

【答案】

1D

2C

3B

4A

5C

【解析】

研究表明朋友之间拥有一定数量的相同基因。本文针对这—结论进行了闸述。

1细节理解题。结合第一段中的“...you and your friends have more genes (基因) in common than strangers do. Maybe this gives you the answer.”可知,你有时感觉和自已的朋友很亲近是因为你和你的朋友拥有比陌生人多的相同基因。故选D

2细节理解题。结合第三段“In fact, this is the same amount of genes you share with your fourth cousins, those who have the same great-great-great grandparents as you.”可知,我们和我们的第四代表亲拥有1%的相同基因。故选C

3细节理解题。结合第四段中的“Researchers also found that among all the genes studied, those influencing the sense of smell were the most similar in friends.”可知,在朋友之间,影响嗅觉的基因最为相似。故选B

4词义猜测题。根据倒数第二段“It can calculate how big the chances are that two people will be friends by studying their genes.”此处是说,它可以通过研究两个人的基因来计算出他们成为朋友的可能性有多大。故calculate意为“计算,算出”,与A项同义。故选A

5标题归纳题。本文主要介绍了基因对交朋友的影响。C项最适合作本文的标题。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Some scientists conducted a study years ago. They gave 186 kids aged 4 regular carrots for lunch on some days, and the ________ vegetables renamed X-ray Vision Carrots on other days. Interestingly, the children ate nearly twice as many on the latter days.

The study suggests the influence of these names might continue. Children continued to eat about 50 percent more carrots even on the days when they were ___________ labeled as anything fun.

The research, funded by the Robert Wood Johnson Foundation, was presented at the annual meeting of the School Nutrition Association in Washington, D.C.

“Cool names can make for cool foods,” said the lead author Brian Wansink of Cornell University. “Whether it be ‘power peas’ or ‘dinosaur broccoli trees’, giving a food a fun ________________ makes kids think it will be more fun to eat. And it seems to keep working — even the next day,” Wansink said.

Similar results have been found with _________. A restaurant study showed that when the Seafood Filet was changed to Romantic Hawaii, sales increased 28 percent and taste rating increased by 12 percent. “Same food, but different expectations, and a different experience,” said Wansink, author of “Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think.”

The study was conducted in pre-schools, but the researchers believe the same naming tricks can work with children ______________.

“I’ve been using this with my kids,” said researcher Collin Payne, “Whatever sparks(激发) their imagination seems to spark their appetite.”

1A.sameB.differentC.deliciousD.colorful

2A.stillB.noC.no longerD.specially

3A.colorB.smellC.flavorD.name

4A.adultsB.school kidsC.teenagersD.customers

5A.in primary schoolsB.in middle schoolsC.after schoolD.at home

【题目】Around the World on Children’s Day

In 1954, there was the first Universal Children’s Day on 20th November to celebrate and protect children all over the world. This was International Children’s Day, but now many countries around the world have their own day each year when they celebrate with their children.

23rd April

TURKEY: This day is a national holiday in Turkey. On this day, Turkey

invites groups of children from other countries to stay with Turkish families

and celebrate with them.

1st June

BULGARIA: Parents do special things with their children and give them big

presents. The day is like a second birthday for the children.

span>

CHINA: This is a very special day in schools. They take the children on

camping trips or trips to the cinema. Many children also get gifts from their

parents.

5th May

JAPAN: The official children’s day is on 5th May. But some people in Japan

celebrate two children’s days: one on 3rd March for girls and one on 5th May

for boys. On 5th May they fly carp streamers (a type of wind sock in the shape

of a fish).

30th April

MEXICO: Some schools close for the day, other schools have a special day

for the children when they play games. The children also bring in their

favourite food to share with friends.

1When is Children’s Day in Turkey?

A.23 rd April.B.30 th April.C.5 th May.D.1 st June.

2Children’s Day is like a second birthday in ______.

A.TurkeyB.JapanC.BulgariaD.Mexico

3On Children’s Day in Japan, ______.

A.parents invite other kids to their home

B.children get gifts from their parents

C.children share food at school

D.children fly carp streamers

【题目】 Passage 3

There are many useful inventions in the world. Have you ever wished to have an umbrella that makes your hands free? Alan Kaufman has thought up the “Nubrella”, which means “new”+ “umbrella”. It is the first truly hands-free umbrella in the world. The inventor says that it stops rain, wind and snow and can keep your head, face and hair dry.

“I never planned to invent a product. I just noticed a problem and thought up a solution,” said the inventor. The idea for the invention began on one rainy day. Mr Kaufman was standing in one of his stores. He began to look at people’s umbrellas. He found that they had to try very hard to keep their umbrellas in the right place. At that moment an idea came into his mind. He ran to his desk and drew a picture. In this way, the Nubrella was born. One cool feature of the Nubrella is that you don’t hold it like a usual umbrella, you wear it. The shoulder straps(肩带) of the Nubrella allow people to be fully hands-free, so when walking in the rain with the Nubrella, you are able to use your cell phone or drink a hot cup of coffee. Also, the Nubrella will never be inverted(颠倒) in the wind. The new umbrella is far safer than traditional ones, because it has no sharp points.

1“Nubrella” is a kind of_________ umbrella.

A.usualB.hands-freeC.traditionalD.paper

2How can you use the “Nubrella”

A.You can wear the shoulder straps of the Nubrella.B.You can put the Nubrella on your head.

C.You can use your hands to control it.D.You can put it on your bike.

3Which of the following is NOT right

A.“Nubrella” means “new”+ “umbrella”.

B.The idea of the new umbrella came from the rainy day.

C.When you are walking in the rain, you’d better take the Nubrella.

D.If you go out with the Nubrella in the rain, you’d better drink a hot cup of coffee.

4It can be learned from the passage that_________.

A.Alan Kaufman often uses umbrellas in everyday life

B.the new kind of umbrella was invented by an umbrella store owner

C.the inventor thought for a long time before inventing the Nubrella

D.you can do other things with your hands when using the Nubrella

5In writing this passage, the writer mainly intends(意图) to_________ .

A.introduce this new kind of umbrella to people who are selling umbrellas

B.tell the readers about a great inventor named Alan Kaufman

C.tell the readers about a new invention that is very useful

D.tell the readers that the inventor didn’t want to invent anything

【题目】请阅读下面非连续性文本,简要回答所给问题。

Like most senior high school students in China, 17-year-old Liu Yu, from Yantai Development Zone Senior High School, Shandong, had planned to start her studies earlier this year to prepare for the coming gaokao.

However, the Ministry of EducationMOE)(教育部)gave notice in late January that the spring semester for all schools would be put off because of the novel coronavirus pneumonia outbreak(新冠肺炎疫情爆发),疾病使得像Liu Yu一样的学生待在家里。

Rather than falling behind their plan they had made. Liu and many others have already continue studying full-time again - only from home - in what may have become the largest online teaching experiment.

For students in remote(偏远的)or rural (农村的)areas with poor internet, a television channel by China Education Television started airing classes on Feb 17 so they can study at home.

" To go with students' new learning environment, a "cloud platform"(云平台)was began on Feb 17 to provide students in elementary and secondary schools with education resources covering almost all school subjects. Students will be able to attend classes online or study through television," noted LvYugang, head of the ministry's Department of Basic Education.(教育部基础教育司司长)

"I like online teaching because I have more freedom at home," Yuan, who began her all-day courses on Feb 3 said.

"My enthusiasm to study is stronger when my classmates are around me and all working very hard," Yuan also said.

But the online platform and TV channel don't just offer school knowledge. Student can also learn about epidemic prevention and control tips(疫情防控措施)during the period, and receive education on patriotism(爱国主义), life and psychological heath(心理健康).

For some students, the chance to study from home has had some unexpected benefits.

Yuan Siyi, who lives in Hubei province, used to get up before 6 am on school days, but since starting online courses, she gets more hours of sleep each morning. However, online teaching and learning has its weaknesses compared to studying in a real classroom.

According to the MOE, online courses are only measures taken for a short time during disease. “when the new semester begins, online classes will not take the placc of classroom teaching," Lv added.

1Please translate the underlined sentence into English.

_____________________________________________

2How do students like Liu Yu continue their study?

_____________________________________________

3What knowledge can students learn through the "cloud platform"?

_____________________________________________

4What are the weaknesses about online learning at home?

_____________________________________________

5Do you like online classes? What do you think of your online learning?

_____________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网