题目内容
【题目】阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Exams are a time of great stress. This is especially true in East Asia, where students have come up with some interesting ways to make sure they can pass.
| In recent years, KitKat has been marketing itself as a bringer of good luck. Pronounced as "kittokatto" by the Japanese, the chocolate's name is similar to the phrase "kittokatsu," meaning "surely winning." This certainly makes KitKat a good symbol of good luck. |
| In your all-night revision with microwave food and highlighter pens (荧光笔) before exams, you may have forgotten to take a shower. But South Korean students wouldn't worry about that. It's believed that washing your hair could wash all the knowledge out. |
| Around a month before exams start in Hong Kong, students in clubs, societies and classrooms will get together for "superpass," or gingguo (劲过,粤语俚语). "Superpass" is a lot of activities aimed at helping you pass your exams with a top score. The first part is the superpass dinner, which is usually held at a Chinese restaurant. It's important that students eat pork cubes with cashews (腰果肉丁), one of the main superpass dishes. The Chinese word for "cashews" sounds like the word for "wish to pass". |
(1)To have better scores, South Korean students may ___________ before an exam.
A.take a shower
B.go to the clubs
C.eat KitKat
D.not wash their hair
(2)What is "superpass" in Hong Kong?
A.A kind of chocolate which brings good luck.
B.All-night revision with microwave food and highlighter pens.
C.A lot of activities to help students get top scores in exams.
D.A dish made of pork cubes and cashew.
(3)The article may appear in the ____________ part of a website.
A.sports
B.education
C.business
D.medicine
【答案】
(1)D
(2)C
(3)B
【解析】⑴细节理解。根据表中第二格 It's believed that washing your hair could wash all the knowledge out.可知韩国人迷信,认为洗头就会洗掉所有知识。所以韩国学生考试前不洗头。故选D。
⑵细节理解。根据最后一格 "Superpass" is a lot of activities aimed at helping you pass your exams with a top score.可知选C。
⑶推理判断。本文谈论有关考试的话题,属于教育板块,故选B。
【题目】My Classroom
| My name’s Tony. I come from America. My classroom is full of pictures. My teacher puts up pictures all over the walls. There are blackboards in the front of the classroom. My teacher always has writing all over the blackboards. |
| I’m Alice. I’m from England. Our classroom is full of desks. Our desks are full of books, notebooks and pens. I try to keep my desk clean, but I have a lot of things in there. |
| Hi, I’m Betty. I study in Canada. At the back of my classroom is a bookcase full of books. We can borrow those books and take them home to read. |
| I’m Mike, and now I’m in Australia. There are tables at the back of my classroom. We often do our artwork on the tables. Sometimes we cut things out of newspapers with scissors and we glue (粘) pictures to the paper. I like art class. |
【1】Where is Alice from?
A.America.B.England.C.Australia.D.Canada.
【2】Tony’s teacher puts up on the walls.
A.picturesB.clocksC.mapsD.TVs
【3】What subject does Mike like?
A.Math.B.History.C.Science.D.Art
【4】Who can take books home to read from the classroom?
A.TonyB.BettyC.MikeD.Alice.