题目内容

【题目】My favorite animal is a cat. It’s only 4 months old.It’s small and it’s white. But its legs are black. It’s very interesting and cute. But it’s kind of lazy. It sleeps 9 hours a day. It doesn’t sleep at night. It likes fish very much. Yesterday it caught a mouse. My family was very happy. How lovely it is! We all love it.

根据短文内容,判断下列句子是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”。

1My favorite animal is a dog.

2The cat is 4 years old.

3The cat is white and its legs are black.

4The cat is lazy.

5The cat caught a snake yesterday.

【答案】

1F

2F

3T

4T

5F

【解析】

短文讲述了作者最喜欢的小动物是猫。对所饲养的这只小猫从年龄、颜色和习性等方面进行了描写,最后点明全家人都喜欢这只小猫。

1句意:我最喜欢的动物是狗。根据短文开头的句子“My favorite animal is a cat.”可知,作者最喜欢的动物是猫,而不是小狗,与原文不符,故答案为F。

2句意:这只猫4岁了。根据第二句“It’s only 4 months old.”可知,这只小猫只有4个月大,与原文不符,故答案为F。

3句意:这只猫是白色的,它的腿是黑色的。根据文中句子“It’s small and it’s white. But its legs are black.” 可知这只猫很小,颜色是白色的,但它的腿是黑色的。与原文相符,答案为T。

4句意:这只小猫很懒惰。根据文中句子“It’s very interesting and cute. But it’s kind of lazy.”可知,小猫非常有趣和可爱,但它有点懒惰。与原文相符,答案为T。

5句意:昨天这只猫捉到了一条蛇。根据文中句子“Yesterday it caught a mouse.”可知,昨天猫捉到了一只老鼠。与原文不符,故答案为F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Chinese has a history of thousands of years. But Pinyin doesn't. It tells people how to pronounce(发音) Chinese characters. This year, Pinyin turns 60 years old.

In 1958, Chinese linguist(语言学家) Zhou Youguang and his team created Pinyin. Before that, Chinese people used many other ways to show how to pronounce Chinese characters. But these ways are not as easy to use as Pinyin. Because of Pinyin, more people learn how to read.

Pinyin is a big part of our daily life. We learn to speak Putonghua with the help of Pinyin. We write Chinese characters on computers by using Pinyin.

Pinyin is young. But it is now very popular outside China. It is becoming a bridge between China and the world. Many people around the world start to learn Chinese by learning Pinyin. You might say nihao to mean hello” to a foreign friend.

People are using Pinyin more often than before. For example, fewer foreigners use dumplings. They like to use jiaozi. And mantou is for steamed_bun”. The Oxford English Dictionary(《牛津英语词典》) has more than 100 Chinese words in Pinyin, such as zhongguomeng for Chinese dream”, and wanggou for online shopping”.

1Chinese people began to use Pinyin ________.

A.hundreds of years agoB.thousands of years ago

C.60 years agoD.a few years ago

2Para.3 tells us ________.

A.why people started using PinyinB.how people started using Pinyin

C.what people use Pinyin forD.what will happen to Pinyin

3What does “steamed bun” mean in Chinese?

A.字典B.馒头C.你好D.网购

4The Oxford English Dictionary now ________.

A.helps foreigners learn Pinyin

B.is more popular in China

C.has more Chinese characters than before

D.has more Pinyin than before

5Which of the following is TRUE about the article?

A.Pinyin helps foreigners learn Chinese.

B.Pinyin has hundreds of English words.

C.Pinyin is as old as Chinese characters.

D.Pinyin is as old as

【题目】 Sixteenyearold Amy Martin is on holiday with her family in San Diego, California, in the United States. They're staying at the Coronado Bay Resort Hotel. After lunch, Amy and her parents are going swimming in the hotel pool. The fourth member of their family, Martha, is going to take a surfing class. But here's the unusual thing: Martha is a dog.

At the Coronado Bay Resort, dogs and cats are special guests. For example, Martha stays in the same room with Amy and her parents. Martha also has her own bed. At the hotel, cooks make special meals for dogs and cats. And for fun, the animals can go surfing.

There are many animalfriendly hotels around the world. For example, at hotels in Italy and Mexico there are dining rooms for dogs and cats where they can eat special food. At the Devon Hotel in the United Kingdom, dogs can exercise. Then they can relax in a private pool.

The guests spend more money staying with their pets in the hotels. They usually spend $200 more each night. But most hotel guests with pets are happy to pay. Martha is a part of our family,” says Amy Martin. When we travel, she comes with us.

阅读以上内容,并完成下面的文章概要。

Martha, a dog, is the fourth member of 1 family. She is staying in an animalfriendly hotel named 2. As a 3 of the hotel, she can do something special. There are many such hotels around the world. Some hotels in 4 and Mexico have dining rooms for pets. To stay in these hotels, guests usually need to pay 5 for their pets each night. Most of the guests are happy because they can travel with all the family members.

【题目】 You get into an elevator(电梯). There is a button(按钮) inside. You press the button. Then the elevator takes you to outer space. Does this sound like something from a scifi movie? In fact, it might become real in the future.

Scientists hope to build the space elevator by 2050, Science Daily reported. The elevator might look like an egg. It can carry 30 people. The trip is about 36000 km and it may take eight days to get into space. And the elevator has a cable(缆绳). The cable is very important for the elevator. It should be very strong so that it can stand up to the high pressure(高压). The cable connects the elevator to the International Space Station and the elevator goes up and down along the cable.

People can only go into space by spacecraft or rocket right now. But they are expensive. A space elevator would be much cheaper. It can do more than just take people into space. The elevator can also send heavy things or scientific materials(材料) into space. However, one difficult part of building a space elevator now is finding the right material for the cable. And scientists are still working hard on it.

1In Paragraph 2, the underlined word It may refer to the ________”.

A.cableB.rocket

C.spacecraftD.space elevator

2From the passage, we can know that the space elevator ________.

A.looks like a big footballB.comes from a scifi movie

C.needs 30 scientists to buildD.can take people into space

3The scientists want to build a space elevator probably because it can ________.

A.carry the spacecraft or the rocket

B.send more materials into space

C.help find more ways to other planets

D.make space travel less expensive

4According to the passage, building a space elevator is ________.

A.easy and funB.difficult but possible

C.hard and boringD.useful but impossible

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网