题目内容
【题目】One day I got in a taxi, and we left for the airport. We were driving in the right lane (车道)when, suddenly, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver stopped his car at once. The tire(轮胎)made a very loud noise, and at the very last moment our car stopped just one inch from the black of the other car.
I was frightened. But then I couldn’t believe what happened next. The driver of the other car, the guy who almost caused a big accident, turned his head and started yelling at us. I couldn’t believe it! But my taxi driver just smiled at the guy. So I asked, “why did you just do that? This guy almost sent us to hospital. ”
This is when my taxi driver taught me what I now call“The Law of the Rubbish Truck(垃圾车法则).”He explained that many people are like rubbish trucks. They run around full of rubbish, full of anger and full of bad feelings. As their rubbish piles(堆积)up, they look for a place to throw it away and sometimes they’ll throw it at you. Don’t take it personally. Just smile, wish them well, and move on. Don’t take their rubbish and spread it to other people at work, at home or on the streets.
Successful people never let rubbish trucks change their moods. Life is too short to wake up in the morning with regrets, so love those who love you and pray(祈祷)for those who don’t.
【1】Which of the following is NOT true according to the first paragraph?
A. The writer went to the airport by taxi that day.
B. The taxi driver stopped his car in time.
C. The black car jumped out and crashed into the taxi.
【2】The underlined word yelling in the second paragraph means ____ in Chinese.
A. 道歉 B. 傻笑 C. 吼叫
【3】Why did the guy get angry so easily?
A. Because he was in a bad mood.
B. Because his car was full of rubbish.
C. Because he was badly hurt by the taxi.
【4】From the passage, we can tell that the taxi driver is ____.
A. silly and dishonest B. wise and friendly C. helpful but nervous
【5】What does the passage mainly tell us?
A. Fight with people like rubbish trucks.
B. Don’t let rubbish trucks change our moods.
C. Have a quarrel with people like rubbish trucks.
【答案】
【1】 C
【2】 C
【3】 A
【4】 B
【5】 B
【解析】
试题本文主要讲述了对于情绪垃圾成堆、充满了愤怒和坏情绪的人,人们应微笑着应对,不让这样的坏情绪改变自己的情绪。
【1】细节理解题。根据第一段最后一句The tire(轮胎)made a very loud noise, and at the very last moment our car stopped just one inch from the black of the other car.可知,黑色的轿车并没有撞上出租车。故选:C。
【2】词义猜测题。根据语境可知本句意为“另一辆车的司机,那个差点造成大事故的家伙,转过头来对我们大喊大叫”,所以可推知yelling意为“吼叫”之意。故选:C。
【3】细节理解题。根据第三段第二、三行They run around full of rubbish, full of anger and full of bad feelings. 可知, 那家伙容易生气是因为他心情不好。故选:A。
【4】推理判断题。根据第三段内容,我们可以看出出租车司机是明智而友善的。故选:B。
【5】主旨大意题。根据全文和最后一段可知,本文主要讲述了对于情绪垃圾成堆、充满了愤怒和坏情绪的人,人们不应让这样的坏情绪来改变自己的情绪。所以Don’t let rubbish trucks change our moods符合文意。故选:B。
【题目】
(1) WANTED | (2) SUMMER JOB |
(3) HELP WANTED | (4)CLEANER WANTED |
【1】The above job ads(广告) are probably from a .
A. newspaper B. story book
C. TV show D. radio program
【2】If you like children and have two days free, you can call at for a job.
A. 766588 B. 633800
C. 556779 D. 558366
【3】If the owner of the large house asks a cleaner to tidy his house twice a week, how much will the cleaner get in a month?
A. $240 B. $200 C. $160 D. $120
【4】 are needed in AL Hotel.
A. Cleaners B. Baby-sitters
C. Reporters D. Waiters
【5】If you’re a college student of English who enjoys writing, during your summer holidays you will be more interested in the job in .
A. ad. (1) B. ad.(2)
C. ad. (3) D. ad.(4)