题目内容
C
I told my friend Graham that I often ride two miles from my house to the town center but unfortunately there is a big hill on the way. He replied, ^You are fortunate.He explained that I should be glad of the extra exercise that the hill provided.
My attitude to the hill has now changed. I used to complain about it but now I tell myself the following. This hill will exercise my body. It will help me to lose weight and get fit. It means that I will live longer. This hill is my friend.
Problems are there to be faced and overcome. The most important to succeed in life is our attitude towards adversity. From time to time we all face hardships,problems,accidents,difficulties and so on. We cannot choose the adversity,but we can choose our attitude towards it.
Douglas Bader lost both legs because of a flying accident when he was 21 in 1931. He decided to fly again and later became a hero. He said ,“Don’t listen to anyone who tells you that you can't do this or that. Make up your mind,then you can have a go at everything.
Great people in history chose their positive attitude. They took on the challenge. They won.
() 1. It's from the writer's house to the town center.
A. two miles
B. two kilometers
C. twenty miles
D. twenty kilometers
() 2. The writer used to think the big hill was to him.
A. lucky B. good
C. important D. bad
() 3. The underlined word “adversity” means “ ” in Chinese.
A. 失败 B. 逆境
C. 顺境 D. 胜利
() 4. What can we learn from Douglas Bader?
A. Don’t listen to others.
B. How to be a hero.
C. How to get on well with others.
D. Make up your mind to do what you want to do.
() 5. What is the best title for this passage?
A. How to climb mountains.
B. Exercise makes you live longer.
C. Face adversity with a smile.
D. The story of Douglas Bader.
C 阅读提示:从“我”家到镇中心是两英里的路程,但是中间有一座大山。“我”认为大山对“我”来说是不好的。但“我”的朋友却认为大山对“我”来说是有帮助的。它帮助“我”减肥,保持健康。面对生活中的逆境,我们应该保持积极乐观的生活态度,微笑着面对人生,接受挑战!
1. A细节理解题。根据短文第一段第一句话“I told my friend Graham that I often ride two miles from my house to the town center but unfortunately there is a big hill on the way. ”可知,从作者的家到镇中心是两英里的路程。
2. D推理判断题。根据短文第二段第一、二句话可推知,作者过去认为大山对他来说是坏的。故正确答案选D.
3. B词义猜测题。根据短文第三段第三句话“From time to time we all face
hardships,problems,accidents,difficulties and so OIL ”可推知,在生活中取得成功最重要的是我们对待逆境的态 度。故“adversity”意为“逆境”。
4. D推理判断题。根据短文第四段第三句话…“Don’t listen to anyone who tells you that you can't do this or that Make up your mind,then you can have a go at everything. ”可推知,通过Douglas Bader的事例可知,下定决心去做你想做的事情,这样就会取得成 功。故正确答案选D.
5. C主旨大意题。结合全文内容可知,人生应该有积极的生活态度,微笑着面对生活中的逆境,只有这样我们才会取得成功。
B
India | I've wanted to go to India for years. I am crazy about the Taj Mahal. My family is going there in October,so Fm finally getting the chance to visit my dream place. |
Greece | Td like to go to Greece in summer to enjoy white beaches,white houses,tasty food and delicious wine. For years Greece has been popular with people who look for a cheap holiday. |
China | I want to go to China because it has a long and rich history. I would like to visit the world's longest wall,the Great Wall,and the world's largest palace,the Forbidden City. I'm going to the Museum of Terracotta Warriors and Horses. There I can see thousands of life-size statues with different faces and uniforms. |
Scotland | I've visited it a few times. In 2014 Td like to travel the countryside there. The people in Scotland are always so much fun. |
The Maldives | As a lover of scuba-diving and fresh seafood,I hope 2014 will be my year to visit the Maldives. White beaches and wooden houses,I'm coming. |
() 1. The writer would like to go to India because .
A. it is a country with a long history
B. the Indian people are interesting
C. he wants to go to the Taj Mahal " D. he likes its beaches and food
() 2. What do we know about Greece according to the passage?
A. Wine tastes terrible in Greece.
B. It costs one less to travel in Greece.
C. Winter is the best time to visit Greece.
D. People in Greece don't like the white color.
() 3. How many places would the writer like to visit in China?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
() 4. Which place has the writer been to several times?
A. China. B. Greece.
C. Scotland. D. The Maldives.
() 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The writer became interested in India 2 years ago.
B. The writer will visit the central part of Scotland.
C. The writer wants to dive in the Maldives.
D. The world's largest palace is in Greece.