题目内容

【题目】阅读理解。

A man made a nice talking machine(机器).It could weigh people’s weight .The man wanted to try the machine before he could make a lot of machines.

He put the machine into the waiting room of a station. There were always lots of people in and out.

The first one who used the machine was an Indian woman. She stood on the machine, the machine thought for a few seconds to decide which language to speak. “Good morning, Madam.” it said in Indian. “Your weight is 72 kilograms. That’s three kilograms more .If you eat more fruit and vegetables, you will be soon all right .Please have a nice day.”

The second one to use the machine was a Chinese girl .She stood on the machine and waited to hear her weight. “Good morning, Miss.” the machine said in Chinese. “Your weight is 45 kilograms. It’s all right for your age. Keep eating what you eat every day .Please have a nice day.”

The third one to use the machine was a very fat American woman. She thought for a long time to stand on the machine. The machine spoke quickly in English, “Good morning .Will one of you get off?”

1The machine in this passage could _______ .

A.make people laugh

B.tell people what they should eat

C.speak all kinds of languages

D.weigh and talk to people

2The man put his first machine _______ .

A.in the station

B.in a train

C.in the doctor’s waiting room

D.in the women’s room

3The machine told the Indian woman _______ .

A.she was a little heavier

B.she was a little lighter

C.it couldn’t speak Indian

D.to eat what she wanted to eat

4How was the American woman?

A.She was healthy.

B.She was too heavy

C.She liked thinking.

D.The machine didn’t like her.

【答案】

1A

2A

3B

4C

【解析】

本文讲述一个人做了一个很好的会说话的机器。它可以称人的体重。这个人想在他能做很多机器之前先试试这个机器。

1细节理解题。根据第1段第12句“A man made a nice talking machine(机器).It could weigh peoples weight .”可知这部机器能测体重还能和人们说话;故选D

2细节理解题。根据第2段第1句“He put the machine into the waiting room of a station.”可知,他把机器放在了车站候车室,故选A

3细节理解题。根据第三段第4句“Your weight is 72 kilogramsThat’s three kilograms more .”可知“机器告诉印度女士,她超胖3千克”,故选A

4推理判断题。根据第5段最后一句“Good morning Will one of you get off?”可知这部机器认为上来了不止一个人,这个女人很重,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A squirrel and a bird are close friends. One day, they see a snowman in front of a house.”Look at the snowman,” says the squirrel.”He looks ________________ .Do you think we can cheer him up?”

“Of course,” says the bird.”I will sing to him.________________ will make him feel better.”

“I will give him a present,” says the squirrel, ”That may cheer________________up.”

The squirrel goes back ______ and brings some nuts and puts them in front of the snowman. The bird sings her favourite songs.________________, the snowman doesn’t smile.

“We can’t cheer him up,” says the squirrel, ”Can you call the________________in the house out? Maybe they know_____________to do.”

The bird flies to the ___________ and sings to the children.

“Listen!” a boy cries ______________.”A bird is singing. It is a______________ day. Let’s go out and play.”

The boy and his sister put on their coats and boots.They_____ to play in the snow. They see the nuts on the playground.

“We can use these to give our snowman a bigger______________,” the boy says, ”He needs a smile on his face.” “And we can make another snowman. We can give him a big ______ , too,” says the girl. The squirrel and the bird watch the children ________ a nearby tree.

“Look!” the squirrel says to the bird. “ The snowman is smiling. And they are _____ another snowman.”

“That’s good” says the bird, “ Everyone needs a close friend.”

1A.sadB.happyC.nervousD.hungry

2A.FoodB.SongsC.WordsD.Jokes

3A.itB.herC.himD.me

4A.homeB.officeC.workD.school

5A.EvenB.StillC.SoD.Always

6A.teachersB.workersC.childrenD.parents

7A.whatB.whereC.howD.when

8A.tableB.kitchenC.bathroomD.window

9A.insideB.outsideC.frontD.back

10A.rainyB.windyC.foggyD.nice

11A.come inB.walk backC.run outD.jump into

12A.mouthB.armC.hairD.head

13A.coatB.dinnerC.smileD.party

14A.toB.onC.atD.from

15A.playingB.makingC.drawingD.finding

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网