题目内容

【题目】 I grow up in a big family. I have two brothers and two sisters. My father is good to us,but he is always __________. He can't get home early ______________ he can't eat dinner with us .

He wants to make more money . He wants________ to live a happy life . A few years later ,my father has a better job. But he still has no time to eat dinner___________us.

When my father is 50 years old , he ______________a big house for us . One day , he __________early and has dinner with us. We all feel excited. "I'll eat dinner with you every day,"my father says. He wants to stop ____________because he feels tired. But the next day, my ______leaves us forever.

In fact, a happy life doesn't mean having a lot of _____________. Sometimes, a dinner with your family can make everyone smile ___________.

1A.tiredB.funnyC.busyD.kind

2A.andB.butC.ifD.after

3A.weB.usC.theyD.them

4A.forB.toC.withD.between

5A.sellsB.buysC.takesD.draws

6A.gets upB.gets homeC.gets to workD.gets to school

7A.learningB.speakingC.playingD.working

8A.fatherB.brotherC.motherD.sister

9A.timeB.moneyC.foodD.water

10A.sadlyB.quicklyC.heavilyD.happily

【答案】

1C

2A

3B

4C

5B

6B

7D

8A

9B

10D

【解析】

本篇讲述作者的父亲为了让一大家人过上幸福生活,努力工作甚至没时间和家人一起吃饭,最后因过于疲劳而离开他们,父亲的离开让作者感悟到幸福并不是要有很多钱,有时一起吃顿饭也很开心。

1句意:我父亲对我们很好,但他总是很忙。

考查形容词辨析。 A. tired(疲劳的);B. funny(滑稽的);C. busy(忙碌的);D. kind(和蔼的);根据下文“He can't get home early”—— 可知他的爸爸不能早回家,推断他很忙;故选C

2句意:他不能早点回家也不能和我们一起吃晚饭。

考查连词辨析。A. and,表顺承);B. but但是,表转折);C. if如果表示条件,引导条件状语从句);D. after……之后;引导时间状语从句);空格前后2个单句他不能早点回家不能和我们一起吃晚饭的逻辑表达关系是顺接的,判断空格填表顺承的连词;故选A

3句意:他想让我们过上幸福的生活。

考查人称代词。A. we我们、人称代词、主格);B. us我们、人称代词宾格);C. they他们、人称代词、主格);D. them他们、人称代词宾格);空格在动词后面,判断填宾格;由上文可知我有一个大家庭,爸爸忙得没时间和我们一起吃饭,想要挣更多的钱;推断空格指要让我们过上幸福的生活 故选B

4句意:但他还是没时间和我们一起吃饭。

考查介词辨析。 A. for为、给……”,表动作的对象、原因);B. to去、到……”,表动作的去向);C. with……一起,表伴随);D. between(在二者之间); 由上文可知我有一个大家庭,爸爸忙得没时间和我们一起吃饭,根据文中的“still”推断”“他还是没时间和我们一起吃饭with意为……一起;故选C

5句意:当我父亲50岁时,他给我们买了一所大房子。

考查动词辨析。A. sells(出售);B. buys(买);C. takes(拿来);D. draws(画画);根据文字的表层意思推断,空格指给我们买了一所大房子buy意为;故选B

6句意:有一天,他很早就回家和我们共进晚餐。

考查动词短语辨析。A. gets up(起床);B. gets home(到家);C. gets to work(开始工作);D. gets to school(到校);根据下文“I'll eat dinner with you every day,"my father says.”——我会每天和你们一起吃晚饭,我父亲说;推断空格是指很早到家和我们共进晚餐;故选B

7句意:他想停止工作,因为他觉得累了。

考查动词辨析。A. learning(学习);B. speaking(讲话);C. playing(玩);D. working(工作);由上文可知爸爸每天忙于工作,没时间和我们一起吃饭,根据下文_because he feels tired”—— 爸爸感到疲劳,推断空格指他要停止工作;故选D

8句意:但是第二天,我父亲永远离开了我们。

考查名词辨析。 A. father(父亲);B. brother(兄弟);C. mother(母亲);D. sister(姐妹);根据句子表达的逻辑关系,由上文可知他爸爸感到疲劳,他要停止工作;推断空格指他爸爸永远地离开他们;故选A

9句意:事实上,幸福的生活并不意味着有很多钱。

考查名词辨析。 A. time(时间);B. money(钱);C. food(食物);D. water(水);由“He wants to make more money .”—— 可知父亲努力工作为了挣更多的钱,根据文章表达的逻辑关系,推断空格指幸福并不意味着有很多钱;故选B

10句意:有时候,和家人共进晚餐可以让每个人都开心地笑。

考查副词辨析。A. sadly(伤心地);B. quickly(快地);C. heavily(大量地);D. happily(高兴地);根据文章的描述,由于父亲工作的原因而没时间和家人一起吃饭是作者心中的一大遗憾,父亲临终前一天回家和他们共进晚餐让家人非常兴奋;由此推断空格指和家人共进晚餐可以让每个人都开心地笑;故选D

本篇完型填空考查词汇辨析和语篇的分析能力。解答前要跳空阅读全文,理解大意;再阅读选项,逐个理解选项的词义;然后回归原文,根据语法 、句意、上下文联系、固定搭配或句型排除干扰项,得出答案。题1467根据上下文联系作答;题3589要根据语篇内部句子的逻辑关系推断空格词义;完篇后,要把答案回归原文,通读全文,检查语法是否正确、语义是否合乎文章的意思。

练习册系列答案
相关题目

【题目】下面文章中有五处需要添加小标题。请从以下选项(ABCDE F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

Top Tips for the Flu Season

1

It’s coming. I can feel it in the air. On the subway every time someone coughs, I look up to see if I can move a little further. As I exit the train, I immediately reach for hand wash to remove any of the dirt on my hands.

2

If you are elderly, have medical problems, or are a young child, you may not be so lucky. Each year more than 200,000 people are staying in hospital due to the illness. Depending on the year, between 3,000 and 49,000 people die.

3

You may have heard about a new study on flu vaccines(疫苗), and it found that the flu vaccine didn’t work as well as we thought or would like. However, it still offers considerable protection. For adults, the vaccine is 59 percent protective on average. For children the result is better. Clearly, we need better vaccines but it’s still a really good idea to get vaccinated.

4

You may have an arm pain or a little fever, but the injection does not contain a live virus and cannot give you the flu. If you got the flu shot last year, do you need it this year? It isn’t clear how long the protection lasts and if the vaccine protects against different flus for only one year.

5

First, if you have the symptoms, call your doctor early to see if he wants to prescribe some medicine. Then, stay at home until your fever has been gone for at least 24 hours. That will reduce the number of people you give this to. Also, cover your coughs and sneezes. And don’t forget to keep your hands clean.

Best wishes for a safe flu season!

A.Can the flu shot give you the flu?

B.If you are young and healthy, you will just feel uncomfortable for a week or two.

C.Flu season is here, and I take it seriously.

D.Finally, here is some advice for what to do if you get the flu.

E.Avoid worry, fear and fatigue, stay at home if possible.

F.The best way to prevent the flu is to get vaccinated.

【题目】 Team games are important in school life. They help the children learn the importance of working together for a common goal. Team building activities help the students understand themselves and give them a chance to improve on their weakness.

Build a Story: This team game is about building a story from some pictures. Each team is supposed to build a story according to the pictures given to each of its members. On understanding what each picture means, the team need to put the picture in order. The team that is the first to build the story wins.

Team Craft(剪纸): For this activity, the class is put into groups of three or four members. Each team is given some art materials like color pens, art paper and a knife. Each team should come up with something creative and special. The one who finishes first or does the best in making craft will be the winner.

Team Sports: Outdoor activities and sports are some of the best team games for schools. Volleyball, soccer and basketball are some of the very interesting team games. Exercise mixed with fun is one of the most important interests of playing sports.

Dog and Bone(骨头): This is played between two teams. The teams line up in front of each other. In team A, each member is given a different number. The same numbers are used for team B. An object is placed in an area between the two teams. The host(主持人) of the game calls out a number, the members with the same number from both teams rush to get the object. The member, who gets the “bone” first, make a point for his/her team.

1What does the passage mainly talk about?

A.Team sports.B.Team games.C.Building a story.D.Team art.

2How can we build a story according to the second paragraph?

A.To put the pictures in order.B.To say a sentence one by one.

C.To talk about the same picture.D.To talk about different pictures.

3In which game do you have to use color pens and a knife?

A.Dog and the bone.B.Playing volleyball.

C.Team craft.D.Build a story.

4What is the “bone” in the game Dog and Bone?

A.The child who gets the object first.B.The same number from both teams.

C.The game that the children play.D.The object between the two teams.

【题目】A great little ski resort: Folgaria, Italy

Only 95km or about 90 minutes from Verona Airport, Folgaria is a mid-sized resort in the northern Italy.It also has a wonderful and long ski history, as the first ski lift in Italy was built here in the 1930s.

Folgaria is proud of its history and culture.You're unlikely to hear English spoken here and in some bars, it won't even be Italian, but Cimbro, the ancient southern Bavarian language brought to these mountains by settlers.It's also reflected in the food culture.Pure local mountain honey is delicious.You can enjoy it when you come to ski.Beyond the bars, restaurants and a few small hotels.the community is also trying to develop mountain biking.

Where to eat?

Chocolate and ice-cream are served at La Baita del Gelato, and they also serve the pizza, made with local cheese(6.50)

Where to stay?

The modern three-star Hotel Luna Bianca is one of the most popular hotels in Folgaria, with big, clean rooms, and good service.The ski bus stops outside the front door.

Good for Families, beginners and Intermediates.

More information https://www.theguardian.com

1We can learn about that Folgaria________.

A.is not very bigB.is a new ski resort

C.has a wonderful and long liftD.is across from Verona Airport

2When you go skiing in Folgaria, you can__________.

A.taste local mountain honey

B.enjoy pizza made of chocolate

C.take the first ski lift in the world

D.eat an ice-cream that costs 6.50

3You are likely to hear__________spoken in some bars in Folgaria.

A.EnglishB.Italian

C.CimbroD.northern Bavarian

4The main purpose of the passage is____________.

A.to advertise for a hotelB.to introduce a ski resort

C.to bring in a ski programD.to attract mountain biking lovers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网