题目内容

【题目】 There was a time when hot summer days brought children outdoors to local rivers to catch minnows (米诺鱼). Walking in cool rushing water to catch the small, silver fish was a fun chance on a hot summer's day. Before setting out for the river in their neighborhood, however, children first had to look for a bag. Both boys and girls loved this outdoor activity a lot.

While reaching the side of the river, the children pulled off their shoes and socks and put their feet first into the cold water. Walking carefully in the water, they looked for the right place where the minnows flashed (闪光). Catching minnows was very easy if two children worked together. Taking two corners of the bag, each child stood in the water and slowly lowered the bag until it was at the bottom of the river. Then, standing very still (静止的), the children waited for the fish in the river to do normal activity. The children would again get a corner of the bag in each hand and raise the bag straight up quickly, keeping it as level as possible. Lots of tiny silver fish would cover the bag.

The joy of catching minnows is that, once caught, the fish are thrown back into the water to continue their natural lives. Perhaps they will be taken up by other children and then return to their watery home again. So the bag is lowered back into the river, and the small fish swim off. Then the whole process is repeated once more as more minnows are caught and then released (释放).

1Why did children first have to look for a bag?

A. They looked for something to protect themselves.

B. They looked for the tool to catch fish.

C. They had to use the bag to take the fish home.

D. They had to use the bag to divide the fish.

2What does the second paragraph mainly tell us?

A. Why the children catch minnows.

B. Why the children like playing in the water.

C. When the children go to the river.

D. How the children catch minnows.

3What does the underlined word “lowered” mean in Chinese?

A. ……混合B. ……擦掉C. ……放低D. ……分开

4How do the children deal with the fish they catch?

A. They throw them back into the water.B. They take them home and cook them.

C. They keep them as pets.D. They sell them for money.

【答案】

1B

2D

3C

4A

【解析】

本文主要介绍孩子们都喜欢的户外活动——捕捉米诺鱼。先介绍了孩子们如何捕捉米诺鱼的,接着又介绍了捕捉了之后他们又给米诺鱼放生了。

1细节理解题。根据第二段第四句Taking two corners of the bag, each child stood in the water and slowly lowered the bag until it was at the bottom of the river.可知他们用袋子作为工具捕鱼,故选B

2主旨大意题。第二段通过一系列的动作,描述孩子们如何捕捉米诺鱼。故选D

3词义猜测题。根据后文until it was at the bottom of the river,直到这个袋子在河的底部,可知他们是慢慢地降低袋子直到河底,故选C。(low低的,形容词,在这里作动词,可猜测为把降低。)

4细节理解题。根据最后一段第一句Taking two corners of the bag, each child stood in the water and slowly lowered the bag until it was at the bottom of the river.孩子们会把捕捉到的米诺鱼放回河里,让它们继续生存,故选A

猜测词义时,可以使用一下技巧:1.根据上下文猜测词义;2. 通过同义词或近义词猜测词义;3. 通过构词法猜测词义;4. 通过定义或释义猜测词义5. 通过句法功能猜测词义; 6. 通过转折和因果关系猜测词义7. 通过生活常识猜测词义,第三小题主要是通过上下文和构词法来猜测词义的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Failed in buying things off Taobao and Tmall, three Americans set out to create Baopals, a website that acts as a middleman between foreigners and these e-commerce(电子商务) sites.

“We really wanted to shop on Taobao and Tmall because we knew we could buy things at really ______ prices,” said Charlie Erickson, one of the three Americans. “But we were unable to do so because we couldn’t read Chinese and therefore needed help on almost every detail, including searching for products, paying for them and tracking(追踪) the deliveries(投递).”

“That’s when we_______ the idea of creating an English website to help other foreigners.” On the opening day ---- March 1 in 2016, Baopals received 12_______ of 22 products which totaled about 1,360 yuan ($202) in sales. Today, 16 months from its opening, 115,000 orders with a total value of 29 million yuan have been placed on the site.

Users can shop on Baopals on the website or WeChat, both of which ______ details such as product information and customer reviews.

When users buy a product on Baopals, they are buying it_______ from the Taobao or Tmall sellers. They don’t need a middle buyer to buy for them. But users need to pay Baopals a 5percent service fee each order. Baopals also helps to _______the English addresses into Chinese.

Thornhill explained that the main problem faced by many foreigners when shopping online in China is not always the _______problem but the payment methods. He pointed out that many international credit cards cannot be used on Alibaba’s website because some foreign banks might think the deals unsafe and ______ the payment. Because of this, Baopals teaches users how to use Alipay, UnionPay and WeChat Pay for their deals.

1A. lowB. usualC. risingD. valuable

2A. heard ofB. asked forC. paid attention toD. came up with

3A. repliesB. ordersC. callsD. tickets

4A. knowB. catchC. supportD. provide

5A. busilyB. silentlyC. directlyD. excitedly

6A. getB. lookC. divideD. translate

7A. priceB. qualityC. deliveryD. language

8A. passB. countC. cancelD. notice

【题目】 Have you ever wished you could change something about your body? If so, you're not alone.

Many people use apps (手机软件) like MeituXiuxiu to edit photos before posting them on social media. Some teenagers are even having plastic surgery (整容) at an early age. Zeng, a senior 2 student from Chengdu, had a double eyelid surgery done this summer. She and many of her classmates believe bigger eyes look more beautiful.

As teenagers' bodies grow and change, they become aware of the smallest flaw (缺陷) in their looks. They are very worried about it. This can affect their health.

According to Huxiu News, over 60 percent of girls refuse to take part in some daily activities such as going to school, because they feel bad about their looks. As much as 31 percent of teenagers do not want to speak up in class because they worry that others will notice their looks.

One of the main causes is advertising, TV shows and social media. Pictures of "perfect" faces and bodies are everywhere. They suggest that having large eyes, pale skin and skinny bodies is the only way to be beautiful. Magazines give tips about how to lose weight "in days". Advertisements suggest that you should whiten your skin using certain products. And TV shows often make fun of overweight characters. Seeing all these things can make people believe that they should change their bodies.

So what should we do? According to Nancy Etcoff of the Harvard Media School, "We need to help young people in many ways. These ways can include educating students about body confidence in school, as well as encouraging parents to talk to their kids about his topic. After all, beauty comes in all shapes and sizes" Etcoff said.

1Do many teenagers have plastic surgery at an early age?

___________________________________________________________

2How do teenagers probably feel when they are aware of the smallest flaw in their looks?

__________________________________________________________

3How many girls refuse to take part in some daily activities because of the bad feeling about their looks?

_________________________________________________________

4What are "perfect" faces and bodies according to advertising, TV shows and social media?

__________________________________________________________

5What does it mean by saying" .... beauty comes in all shapes and sizes "?

___________________________________________________________

6What can you do to make yourself look and feel your best? Pease list two ways.

__________________________________________________________

【题目】Most of us have made an exercise plan but only a few can follow it WebMDan American website has listed the following tips for making exercise a habit in your life

1.Do activities you enjoy

Remember there's no rule that says you have to go to a sports centre or buy equipment like swimming suits Many types of activities such as pushup(俯卧撑), can be done whenever it is rainy or snowy

2.Exercise after work

Don't go home first Few people are so motivated(有动力的) that they will go out again and exercise after they go home and change clothes

3.Exercise even when you are tired

Tiredness is not an excuse While exercising you breathe deeply and your body makes better use of the oxygen exchange Then you will feel energetic

4.Notice that you are better than before

It's great when your clothes fit better you can lift heavier things or take exercise longer There's something good too like getting a good night's sleep or thinking more clearly

5.Walk with a pedometer(计步器)

Not everyone can start out with 10000steps a day Use a pedometer and find out your daily steps And then try your best to walk 300extra steps each day Finally you can reach 10000steps a day

阅读以上信息,用恰当的单词完成下面的短文,每空一词.

According to WebMD there are some easy ways to make exercise a habit First when you do activities you enjoy such as pushup you don't have to consider1 conditions Second the best way is to exercise before going home because most people are unwilling to go out again and exercise after2clothes at home Third keep on exercising even though you feel tired That's because taking a 3breath will help your body make better use of oxygen exchange Moreover pay attention to your 4in exercising like losing some weight exercising longer etc Finally walk with a pedometer and find out your daily steps Then5 the number of steps day by day Your goal of 10000steps a day can be achieved

【题目】The Silk Road is the name of different roads that long ago connected Europe, Africa and Asia. People reached these different places along these roads. Scientists believe people began to travel the Silk Road about 3000 years ago. By the time the Chinese silk trade became important in the world, the Silk Road covered almost 6500 kilometers. It spread from Rome to China, which is from the West to the Far East.

Traders travelling along the Silk Road carried silk, of course. They also carried and traded spices(香料),cloth, valuable stones and gold.

There is a famous old story along the old road. It is said that Roman soldiers travelled through central Asia. They started to live somewhere near the ancient Chinese village of Liqian. Some of these Romans married local Chinese women and the story of blue-eyed villages of China was started.

During its busiest period, .the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of valuable goods and new ideas. These included people and trading goods from the Mediterranean, Persian, Magyar, Armenian, Bactrian, Indian and Chinese areas. All these peoples travelled the Silk Road, and they shared goods, stories, languages, and cultures.

In modem times, the old Silk Road routes(路线)are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even a Silk Route Museum in Jiuquan in China. It has over 35,000. objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.

1How many kilometers did the Silk Road cover?

A. About 3000.B. Nearly 6500.C. Almost 2000D. Over 35,000

2Which of the following goods is not mentioned in the passage?

A. SilkB. Cloth.C. Gold.D. Tea.

3Who married ancient Chinese women in the story of blue-eyed villages of China?

A. European soldiers.B. African soldiers.

C. Asian soldiers.D. American soldiers.

4What can we infer(推断)from the passage?

A. Valuable things could not be sold along the Silk Road.

B. The Silk Road allowed people from different countries to mix.

C. Ancient Chinese along the Silk Road maybe able to speak different languages.

D. The objects in the museum in Jiuquan in China are from all along the Silk Road.

5Which part of a magazine can this passage come from?

A. History and Geography.B. Sports World.

C. Man and Animals.D. Popular Science.

【题目】请认真阅读下面短文并用英语回答问题,将答案写在横线上。

Mother Teresa once said, "Every time you smile at someone, it is an action of love, a gift to that person" However, a recent survey showed that 25% of Chinese never smiled or smiled less than five times a day. It also found that 2~6 of Chinese were willing to smile at strangers.

To make a change, forty students from Shanghai Normal University started a team of "Smiling Volunteers". Their first smiling task was-to smile at all the visitors in the Shanghai Film Art Centre and ask if they needed their help. Not all students found it easy to smile all the time. "When volunteers help other people, smiling is the best way to make them understand that volunteers are ready and sincere(诚挚的),”one team leader said.

A teacher in charge of(负责)the team thought the team's work was not all fun and games. "Most of our students will be teachers after they leave university. Smiling is necessary for good teachers. We hope they can learn how to smile at each other, she said. Everyone smiles in the same language. So it's not important whether you are a teacher or not. After all, sincere smiling and helping hearts are the most important. If today you don't start a day with a smile, it won't be too late to start practising for tomorrow. Remember "The world always looks brighter from behind a smile."

1How many Chinese never smiled or smiled less than five times a day?

2What will most of the students be after they leave Shanghai Normal University?

3Do you think smiling is necessary in your life? Why or why not?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网