题目内容

【题目】Failed in buying things off Taobao and Tmall, three Americans set out to create Baopals, a website that acts as a middleman between foreigners and these e-commerce(电子商务) sites.

“We really wanted to shop on Taobao and Tmall because we knew we could buy things at really ______ prices,” said Charlie Erickson, one of the three Americans. “But we were unable to do so because we couldn’t read Chinese and therefore needed help on almost every detail, including searching for products, paying for them and tracking(追踪) the deliveries(投递).”

“That’s when we_______ the idea of creating an English website to help other foreigners.” On the opening day ---- March 1 in 2016, Baopals received 12_______ of 22 products which totaled about 1,360 yuan ($202) in sales. Today, 16 months from its opening, 115,000 orders with a total value of 29 million yuan have been placed on the site.

Users can shop on Baopals on the website or WeChat, both of which ______ details such as product information and customer reviews.

When users buy a product on Baopals, they are buying it_______ from the Taobao or Tmall sellers. They don’t need a middle buyer to buy for them. But users need to pay Baopals a 5percent service fee each order. Baopals also helps to _______the English addresses into Chinese.

Thornhill explained that the main problem faced by many foreigners when shopping online in China is not always the _______problem but the payment methods. He pointed out that many international credit cards cannot be used on Alibaba’s website because some foreign banks might think the deals unsafe and ______ the payment. Because of this, Baopals teaches users how to use Alipay, UnionPay and WeChat Pay for their deals.

1A. lowB. usualC. risingD. valuable

2A. heard ofB. asked forC. paid attention toD. came up with

3A. repliesB. ordersC. callsD. tickets

4A. knowB. catchC. supportD. provide

5A. busilyB. silentlyC. directlyD. excitedly

6A. getB. lookC. divideD. translate

7A. priceB. qualityC. deliveryD. language

8A. passB. countC. cancelD. notice

【答案】

1A

2D

3B

4D

5C

6D

7D

8C

【解析】

文章大意:三个美国人在淘宝和天猫上买东西失败了,于是他们开始创建Baopals网站,充当外国人和这些电子商务网站之间中间人。文章主要介绍了Baopals网站创建的原因、功能以及它所带来的收益利润。

1句意:我们真的很想在淘宝和天猫上购物,因为我们知道我们可以以很低的价格买到东西。考查形容词及语境理解。A. low低的;B. usual通常的;C. rising上升的;D. valuable有价值的。根据后面的prices,结合常识可知,在淘宝和天猫上可以买到价格很低的东西,故答案选A

2句意:就在那时,我们想到了创建一个英文网站来帮助其他的外国人。考查动词短语及语境理解。A. heard of听说;B. asked for要求;C. paid attention to注意;D. came up with提出、想到。根据后面的the idea of creating an English website to help other foreigners.可知是想到了创建一个英文网站来帮助其他的外国人,故答案选D

3句意:201631日开业当天,Baopals共收到22种产品的12个订单,销售额约为1360元(202美元)。考查名词及语境理解。A. replies回答、答复;B. orders订单;C. calls电话;D. tickets票。根据后面的of 22 products which totaled about 1,360 yuan ($202) in sales.可知此处表达的是“订单”,故答案选B

4句意:两者都提供了产品信息和客户评论等细节。考查动词及杨经理。A. know知道;B. catch抓住;C. support支持;D. provide提供。根据后面的details such as product information and customer reviews.可知此处表达的是“提供”,故答案选D

5句意:当用户在Baopals上购买产品时,他们是直接从淘宝或天猫卖家那里购买的。考查副词及语境理解。A. busily忙碌地;B. silently沉默地;C. directly直接地;D. excitedly兴奋地。根据下文They don’t need a middle buyer to buy for them. But users need to pay Baopals a 5percent service fee each order.可知是:当用户在Baopals上购买产品时,他们是直接从淘宝或天猫卖家那里购买的。但是他们需要向Baopals支付每笔订单5%的服务费,故答案选C

6句意:Baopals还帮助将英文地址翻译成中文。考查动词及语境理解。6. A. get得到;B. look看;C. divide分开;D. translate翻译。根据Baopals also helps to ___6___the English addresses into Chinese.可知句意为“Baopals还帮助将英文地址翻译成中文。” translate…into…“把翻译成”,固定搭配,故答案选D

7句意:Thornhill解释说,很多外国人在中国网购时面临的主要问题并不总是语言问题,而是支付方式。考查名词及语境理解。A. price价格;B. quality质量;C. delivery交付;D. language语言。联系上文Baopals also helps to ___6___the English addresses into Chinese.结合when shopping online in China is not always the ___7___problem but the payment methods.可知,很多外国人在中国网购时面临的主要问题并不总是语言问题,而是支付方式。故答案选D

8句意:因为一些外国银行可能认为这些交易不安全,因此取消了付款。考查动词及语境理解。A. pass经过;B. count计算;C. cancel取消;D. notice通知、注意。根据上文some foreign banks might think the deals unsafe,可知应是“取消”付款,故答案选C

解答完形填空首先要通读全文,掌握大意。结合选项初步弄清短文写了些什么内容。在理解全文意思的基础上,结合文章内容对空缺句子作合乎逻辑的推理。必须弄清空缺词句的确切含义,空缺词句与其前后句的意义衔接必须自然、合理,最后根据语境,结合选项,选出正确答案。如,第3小题,根据后面的of 22 products which totaled about 1,360 yuan ($202) in sales.可知此处表达的是“订单”,故答案选B。第8小题,根据上文some foreign banks might think the deals unsafe,可知应是“取消”付款,故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Fishing for Tiger Woods

Tiger Woods is an American golfer, who is among the greatest golfers of all time. He used to be the World No. 1, and now is No. 3 in the Forbes list of highest-paid athletes.

Tiger Woods has achieved so much in his life, both in his career and the fame that any successful person could get. He must be excellent when it comes to the golf course. His another desire is to become good at catching fish. Yes, you are reading it right; fishing is what he does whenever he’s not playing golf.

Climbing Trees for Simon Cowell

Simon Cowell is an English television producer. He is known in the United Kingdom and the United States for his role as a talent judge on TV shows such as Britain’s Got Talent and American Idol. He might have been known for his sarcastic comments(嘲讽的评论) when he was part of American Idol as one of its judges. He is also the owners of the television production and music publishing house Syco.

Although he has strong and straight personality, he loves climbing up the tress like a kid. Instead of taking up an ordinary hobby, he finds it challenging and energetic to climb up trees.

for Claudia Schiffer

Claudia Schiffer is a German model, who rose to popularity and became a household name during the early 1990s as one of the world’s super models. She has set up a company with her own clothing label to be a businesswoman.

Most women dislike the frightening little things that can be seen. But with Claudia Schiffer, she does what most women hat in general. She goes to gardens or woods for insects to collect. She is neither a bit afraid nor thinks that they can hurt her.

1Has Tiger Woods achieved much success in his career?

_______________________________________________________

2Where does Simon Cowell known as a talent judge?

_______________________________________________________

3Why does Simon Cowell select climbing trees as his hobby?

________________________________________________________

4What does Claudia Schiffer do according to the article?

_______________________________________________________

5What do you think was Claudia Schiffer’s hobby? Please complete the blank in the article.

_______________________________________________________

6What similarities(共同点) do you think the three people share? List three points in sentences.

_______________________________________________________

【题目】阅读短文,并按要求完成66—70题。

More sleep can help improve athletes’ performance

If you’re an athlete in training, you may need more sleep.

“Just as athletes need more energy when they’re in training, they need more sleep, too.” said David Geier, a scientist from Charleston, South Carolina. “You’re pushing your body in practice, so you need more time to recover (恢复).”

Athletes in training should sleep about an hour more than usual. “You can go to sleep earlier, or take an afternoon nap (午睡),” Ceier said, “Not getting enough sleep not only makes you feel tired but also has a big influence on what’s happening inside your body.

Felicia Stoler, a sports expert in New Jersey, agrees. “A good sleep is the time when your body repairs itself,” she said. “If we don’t get enough sleep, we won’t perform well.”

Many researches also support their opinions. Experts spent several months researching the basketball team of Stanford University. During the period, the players added almost 2 hours to their usual sleeping time every night. As a result, the players increased their speeds by 5%. And they felt happier. Other researches have shown the similar results from football-players and other athletes.

66题完成句子;67/68题简略回答问题,69题找出并写下文章的主题句;70题将文中划线句子译成汉语。

1Athletes need more ________ and ________ when they are in training.

2How long should athletes sleep in training?

______________________________________________________________________

3What happened after the players added almost 2 hours to their usual sleeping time every night?

______________________________________________________________________

4___________________________________________________________________

5___________________________________________________________________

【题目】Almost every Chinese person can recite the two lines of the famous poem, “Every grain(谷物,粮食) on the plate comes from hard work.” But sadly, many of us don’t actually get the real meaning of these lines: Don’t waste food. A CCTV program reported that the food Chinese people throw away every year is enough to feed 200 million people for a year. Do we have too much food? Of course not. According to the UN World Food Program, there were over 820 million hungry people around the world in 2018, especially in developing countries. In China, nearly 134million people are hungry. What’s worse, 150million children die of hunger every year. Chinese people are well known for being hospitable(好客的) and generous. Many even feel that they lose face if their guests have eaten all the food on the table. Luckily, a number of people have realized the importance of saving food. Years ago, Li Hong, a waitress in a restaurant in Nanjing, got fired(解雇) because she took some leftover food home for her son. Many people stood by her side and criticized(批评) the waste of food. What should we do in our daily lives to waste less food?

Here are some tips: 1.Do not order too much in a restaurant. Only order as much as you want to eat. If you cannot eat all the food you have ordered, take the rest of it home. 2.Don’t be too picky(挑剔的) about food. Some food may not taste great, but your body needs it.

3. Keep an eye on what food you have at home. Don’t buy too much, especially for vegetables and fruit.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined word “leftover” means_________ in Chinese.

A. 过期的B. 剩余的C. 腐烂的

2How many people were hungry in the world in 2018according to the UN World Food Program?

A. 820 millionB. 150 millionC. 134 million

3What does the writer want to show us through Li Hong’s story?

A. Many Chinese restaurants treat the waiters and waitresses badly.

B. Many Chinese people are kind-hearted and ready to help the weak.

C. Many Chinese people don’t agree to the behavior of wasting food.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. According to the UN World Food Program, there were 150 million children dying of hunger, especially in developed countries.

B. Chinese people aren’t hungry but famous for being hospitable and generous

C. If you cannot eat all the food you have ordered in a restaurant , take the rest home instead of leaving it there.

5What is the main idea of the passage?

A. People aren’t supposed to waste food .

B. Many people die of hunger.

C. People shouldn’t be too picky about food .

【题目】 There was a time when hot summer days brought children outdoors to local rivers to catch minnows (米诺鱼). Walking in cool rushing water to catch the small, silver fish was a fun chance on a hot summer's day. Before setting out for the river in their neighborhood, however, children first had to look for a bag. Both boys and girls loved this outdoor activity a lot.

While reaching the side of the river, the children pulled off their shoes and socks and put their feet first into the cold water. Walking carefully in the water, they looked for the right place where the minnows flashed (闪光). Catching minnows was very easy if two children worked together. Taking two corners of the bag, each child stood in the water and slowly lowered the bag until it was at the bottom of the river. Then, standing very still (静止的), the children waited for the fish in the river to do normal activity. The children would again get a corner of the bag in each hand and raise the bag straight up quickly, keeping it as level as possible. Lots of tiny silver fish would cover the bag.

The joy of catching minnows is that, once caught, the fish are thrown back into the water to continue their natural lives. Perhaps they will be taken up by other children and then return to their watery home again. So the bag is lowered back into the river, and the small fish swim off. Then the whole process is repeated once more as more minnows are caught and then released (释放).

1Why did children first have to look for a bag?

A. They looked for something to protect themselves.

B. They looked for the tool to catch fish.

C. They had to use the bag to take the fish home.

D. They had to use the bag to divide the fish.

2What does the second paragraph mainly tell us?

A. Why the children catch minnows.

B. Why the children like playing in the water.

C. When the children go to the river.

D. How the children catch minnows.

3What does the underlined word “lowered” mean in Chinese?

A. ……混合B. ……擦掉C. ……放低D. ……分开

4How do the children deal with the fish they catch?

A. They throw them back into the water.B. They take them home and cook them.

C. They keep them as pets.D. They sell them for money.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网