题目内容

【题目】A young man went into a car shop. He was wearing old shoes and a dirty jacket. He needed to have his hair cut badly. The young man looked at an expensive car carefully and then turned to speak to the shopkeeper.

“How much is this car?” he asked.

“250,000 yuan,” the shopkeeper said.

“I’ll have six of them,” the young man said.

The shopkeeper smiled. He found it hard to be polit.

“You’re joking, of course,” he said, “I’m afraid we can’t help you. This car is not for sale.” The shopkeeper showed the young man the door and the young man left the shop without a word. He went to another shop on the other side of the street and asked for six cars. The second shopkeeper was polite and helpful. The young man happily paid for the cars. He said that the cars were for himself and his five friends. He said that he and his friends worked on a fishing ship. “We all have got a lot of money this season,” the man said, “and we want to buy cars.”

Fill in the blanks according to the passage. Only one word for each blank

A young man 1 old shoes and a dirty jacket came into a car shop. He wanted to buy one car for2and five cars for his friends. The first shopkeeper showed the door3the young man because he thought the young man was too poor to buy the4cars. The young man left the shop without saying anything and went into another shop. He bought cars there. From the story, we know we can’t tell a man if he is rich by his5 .

【答案】

1wearing/in

2himself

3to

4six/expensive

5clothes

【解析】

短文大意:一个穿着破烂的青年人走进一家汽车商店,他想买6辆汽车,一辆为自己,另外5辆买给他的朋友。在买车时受到了第一个店主的歧视,不愿意卖给他汽车。而第二家汽车商店的老板态度很好,彬彬有礼,青年人高高兴兴地买了车。实际上那个青年人非常有钱,从而告诉我们不能从穿着打扮上去判断一个人是否有钱。

1句意:一个穿着旧鞋和一件脏夹克的年轻人走进了一家汽车商店。根据上文中的句子“A young man went into a car shop. He was wearing old shoes and a dirty jacket.一个年轻人走进一家汽车商店。他穿着旧鞋和一件脏夹克。in+衣服,表示穿着什么衣服,也可以用现在分词wearing作后置定语,修饰A young man,故答案为wearing/in。

2句意:他想为自己买一辆车,为朋友买五辆车。根据上文中的句子“He said that the cars were for himself and his five friends.”可知,所买的六辆车是为他自己和他的五个朋友准备的。答案为himself。

3句意:店主向那位年轻人指了指商店的门根据上文中的句子“The shopkeeper showed the young man the door and the young man left the shop without a word.店主向年轻人指了指商店的门,年轻人一言不发离开了商店。show sth. to sb.给某人出示某物,故答案为to。

4句意:因为他认为那个年轻人太穷了,买不起这六辆车。根据上文中的句子“The young man looked at an expensive car carefully and then turned to speak to the shopkeeper.”和I’ll have six of them,the young man said.青年人所要买的六辆车都很贵,第一个店主瞧不起他,认为他买不起,故答案为six/expensive。

5句意:我们不能通过一个人所穿的衣服去判断他是否富有。前文讲过一个穿着破烂的青年人在买车时受到了第一个店主的歧视,实际上那个青年人非常有钱,从而告诉我们不能从穿着打扮上去判断一个人是否有钱,答案为clothes。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Sunday Globe

I am writing to tell you about your article Smartphones Make Life Easier in last Sunday’s newspaper. You did an excellent job explaining the good points of smartphones, but you didn’t talk about their bad points at all. So, I hope you’ll let me give your readers some advice on smartphone etiquette(礼仪).

The first point I’d like to address is loudness. When you talk on your smartphone in public, please don’t shout. In fact, the microphones in smartphones are very sensitive(灵敏的). So, you can be heard even if you speak quietly.

Another point is about personal space. I don’t think it is polite to make calls in small spaces full of people. This makes others uncomfortable and forces them to listen to your personal business. What’s worse, it stops many facetoface conversations from ever beginning.

Lastly, doing two things at the same time is dangerous. For example, making calls while driving is a bad habit. Pay attention to the road! Similarly, when staying with your friends, turn off your smartphone and enjoy their company.

Yours truly,

Amber Jala

1Amber Jala wrote the letter to ________.

A. find a good job

B. provide advice

C. make her life easier

D. buy a smartphone

2What does the underlined word “address” in Paragraph 2 probably mean?

A. 致函 B. 称呼

C. 陈述 D. 选址

3What can we learn from the last paragraph?

A. It is dangerous to drive on the road.

B. It is easy to start a company with others.

C. It is bad to turn off our phones while driving.

D. It is important to use our smartphones properly.

【题目】阅读下面短文根据短文内容从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。

Chongyang Festival is also called Double Ninth Festival. 1During the festival, Chongyang cake and chrysanthemum(菊花) wine are the traditional food. Climbing mountains and admiring beautiful chrysanthemums are interesting events.

2 It has two layers() with nuts and jujubes() between them. Since cake in Chinese is pronounced “gao” meaning high, people consider climbing a high mountain to be the same as eating cake. They also hope that they can make progress in the following days after eating the cake. 3

Drinking chrysanthemum wine is a necessary part of the festival. Chrysanthemums have the function of an antitoxin(抗毒素) and can drive the evil(邪恶) away. 4

It is said that by climbing to a high mountain diseases can be prevented. Many well-known poems were created to describe the scene and feeling of mountain climbing. Now, family relatives or good friends gather to climb mountains to enjoy the beautiful scenery and share happiness of the holiday with each other.5

AChongyang cake is a kind of steamed(蒸的) cake.

BThat is howChongyangcreated.

CIt is held on the 9th day of the 9th lunar month.

DPeople believe that drinking chrysanthemum wine can treat and prevent diseases.

EBecausehighmeans that one improves to a higher level.

FIt is a pleasure for people to have a relaxing day in a natural setting.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容,在下面的表格中填入与文章意思最符合的单词。每空一词。

Maybe you pride yourselves on only sleeping a few hours a night.However,are you feeling tired and sleepy throughout the day? Do you have a hard time keeping your eyes open as you study?Have you nodded off while driving?If you can answer “Yes” to any of these,it shows you could not have enough sleep.

It is suggested that most adults need seven to nine hours' sleep.As for teens,they need even more.If you aren't getting enough sleep,you should:

Avoid caffeine(咖啡因)

You should avoid drinking caffeinated drinks such as coffee,tea and soda for at least 10 hours before you go to bed.

Avoid eating big meals before sleeping

Eating a big meal can make you feel sleepy,and it can make you feel uncomfortable and prevent you from sleeping well.

Build a healthy sleep environment

With the light on,can you have a good sleep?Of course not,and you'd better keep your bedroom dark and cool.

Avoid using electronics before bed

The light from electronics can keep you from falling asleep.Try reading or listening to quiet music instead.

Get enough sleep

The results of lacking (缺乏) sleep

It makes you feel tired and sleepy throughout the day.

It's easy to keep your eyes 1as you study.

You may nod off while driving.

The time of sleeping

Most adults need seven to nine hours' sleep while teens need 2.

The advice of sleeping

You'd better avoid drinking caffeinated drinks 3 coffee,tea and soda.

Stop having big 4before sleeping,and you can feel comfortable.

Keep your bedroom dark and cool.

Try reading or listening to quiet music instead of using5 before bed.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网