题目内容

【题目】阅读下列短文,从所给的四个选项中选出一个最佳答案。
Every day I can watch a little girl 1 basketball from my kitchen window. One day I asked her why she practised so 2 . She said: “I would like to go to college. The only way is 3 a scholarship(奖学金). I like basketball and I want to be the 4 player in college. My dad told me: ‘If the dream is big enough, the facts don't count.' ” She 5 changed her mind. I watched her through those junior high years and into senior high school.
One day before she graduated 6 high school, I saw her sitting on the grass 7 . I asked her what was wrong. She told me her coach said she was such a 8 girl that she couldn't be a good basketball player, so she should 9 dreaming about going to college. She was heartbroken and it 10 made me feel sad. Then she smiled and told me her father said that coach was wrong. He did not understand the power of dream. Her father said to her: “If you really want to 11 the scholarship of a good college, nothing but you 12 can stop your dream.”
The next year, she and her team went to a big game. She 13 by a coach of a famous college team and was offered a scholarship to the 14 basketball team of their college. She was about to get the college education that she had dreamed 15 and worked towards for all those years.
“If the dream is big enough, the facts don't count.” It is true.
(1)A.to play B.plays C.play D.player
(2)A.many B.much C.little D.few
(3)A.to get B.to give C.to provide D.to offer
(4)A.most B.good C.best D.better
(5)A.never B.ever C.always D.already
(6)A.in B.to C.from D.into
(7)A.sad B.sadly C.happily D.happy
(8)A.tall B.short C.strong D.creative
(9)A.stop B.forget C.go on D.come on
(10)A.as well B.also C.too D.so
(11)A.play for B.play with C.play against D.play
(12)A.your B.yourself C.own D.yours
(13)A.was taught B.was refused C.was seen D.was trained
(14)A.women's B.woman's C.womans' D.woman
(15)A.to B.on C.of D.for

【答案】(1)、C
(2)、B
(3)、A
(4)、C
(5)、A
(6)、C
(7)、B
(8)、B
(9)、A
(10)、B
(11)、A
(12)、B
(13)、C
(14)、A
(15)、C

【解析】这篇短文主要讲述的是一个女孩努力实现自己的梦想的故事。作者通过这个故事告诉我们在实现梦想的路上,除了你自己,没有任何事情能阻止你成功。

(1)C考查动词及语境理解。根据语境可知,这里指的是作者每天早上都可以透过厨房的窗户看见一个小女孩正在打篮球。watch sb doing sth表示“观看某人正在做某事”,故应选C。

(2)B考查形容词及语境理解。many修饰可数名词,much 修饰不可数名词,little 修饰不可数名词,few修饰可数名词。根据语境可知,这里指的是作者问她为什么她那么努力的练习,much指练习的量多,故应选B。

(3)A考查动词及语境理解。to get:获得;to give :给予;to provide:提供;to offer:提供。根据语境可知,这里指的是小女孩说上大学唯一的途径就是获得一份奖学金。故应选A。

(4)C考查形容词及语境理解。根据语境可知,这里指的是小女孩希望成为大学里最好的篮球队员。the best:最好的。故应选C。

(5)A考查副词及语境理解。 never :从未;ever :曾经;always:总是;already:已经。根据语境可知,这里指的是小女孩的信念从来没有动摇过。故应选A。

(6)C考查介词及语境理解。根据语境可知,这里指的是在小女孩高中毕业的前一天。graduated from high school:从高中毕业。故应选C。

(7)B考查副词及语境理解。根据语境可知,这里指的是作者看见小女孩神情悲伤地坐在草地上。Sad为形容词,sadly为副词。这里应用副词修饰动词,故应选B。

(8)B考查形容词及语境理解。tall:高的;short:矮的;strong:强壮的;creative:有创造力的。根据后文她不可能成为一个好的篮球运动员,可知教练说她个子矮,故应选B。

(9)A考查动词及语境理解。stop:停止;forget:忘记;go on:继续;come on:加油、继续。根据语境可知,这里指的是她应该停止上大学的梦想。stop doing sth:停止做某事。故应选A。

(10)B考查副词及语境理解。根据语境可知,这里指的是看到她心碎的样子,作者也感到很难过。as well 、too和also均表示“也”,as well和too 用于句末,also 用于句中,故选B。

(11)A考查动词短语及语境理解。play for:为……打球(效力);play with :和某人玩耍;play against:和……对抗(比赛);play:玩耍。根据语境可知,这里指的是为获得去读大学的奖学金而去打球。故应选A。

(12)B考查代词及语境理解。根据语境可知,这里指的是除非你自己停下来,否则没人能阻止你。yourself:你自己,故选B。

(13)C考查动词及语境理解。was taught:被教;was refused:被拒绝;was seen:被看到;was trained:被训练。根据后文可知,这里指的是她被一个著名的大学的教练看上。故应选C。

(14)A考查所有格及语境理解。根据语境可知,这里指的是提供给她一份奖学金并让她加入到他们的女子篮球队。这里指的是所有女同胞的,应用复数名词所有格,故应选A。

(15)C考查介词及语境理解。根据语境可知,这里指的是小女孩终于获得了一直以来梦寐以求并为之艰苦奋斗的就读大学的机会。 she had dreamed of 做前面名词的定语从句,dream of: 梦想……,故应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The Man of Many Secrets — Harry Houdini — was one of the greatest American entertainers(表演者) in the theater. He was a man famous for his escapes(逃走;逃生) — from prison cells(囚室), from wooden boxes floating(漂浮) in rivers, from locked tanks full of water. He appeared in theaters all over Europe and America. Crowds came to see the great Houdini and his “magic” tricks.
Of course, his secret was not magic, or supernatural powers. It was simply strength. He had the ability to move his toes as well as his fingers. He could move his body into almost any position he wanted.[来源:]
Houdini started working in the entertainment world when he was 17, in 1891. He and his brother Theo performed card tricks in club in New York. They called themselves the Houdini Brothers. When Harry married in 1894, he and his wife Bess worked together as magician and assistant. But for a long time they were not very successful. Then Harry performed his first prison (监狱)escape in Chicago in 1898. Harry persuaded(说服) a detective(侦探) which to let him try to escape from the prison, and he invited the local newspapermen to watch.
It was the publicity(宣传) that came from this that started Harry Houdini's success. Harry had fingers trained to escape from handcuffs(手铐) and toes trained to escape ankle chains. But his biggest secret was how he unlocked the prison doors. Every time he went into the prison cell, Bess gave him a kiss for good luck — and a small skeleton key, which is a key that fits many locks, pass quickly from her mouth to his.
Harry used these prison escapes to build his fame. He arranged to escape from the local prison of every town he visited. In the afternoon, the people of the town would read about it in their local newspapers, and in the evening every seat in the local theater would be full. What was the result? Worldwide fame, and a name remembered today.
(1)According to the passage, Houdini's success in prison escapes depends on ________.
A.his special tricks and supernatural powers
B.his unusual ability and a skeleton key
C.his magic tricks and inhuman powers
D.his wisdom and magic tricks
(2)In the fourth paragraph, the underlined word “this” refers to (指的是)______.
A.his first prison escape
B.the year 1898
C.the publicity
D.Harry Houdini's success
(3)Which of the following statement is right?
A.Someone gave him a key that fits many locks.
B.He made a key that could open every door.
C.Everyone hated him very much.
D.He was trained to escape again.
(4)The followings help him succeed EXCEPT ________.
A.his brother's help
B.his wife's help
C.his fingers
D.his toes
(5)Which of the following is the best title for the passage?
A.A Skeleton Key
B.Many Secrets
C.World-wide Fame
D.Great Escapes

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
One little miracle (奇迹) has been happening to me recently, and it gives me a special joy.
A few months ago, I was telling my daughter, Sally, some stories about my mother. My daughter was so young when my mother died that she doesn't remember her well. I told her all I could remember, like how wonderful my mother was and how much she meant to me.
One day, Sally was sad because her grandmother was in heaven (天堂) and she couldn't see her. I explained that though her grandmother was dead, now she was still watching over us and could send us something to let us know she was there. She could be anywhere, even riding invisibly (看不见地) on the back of a butterfly. Just after I said this, a butterfly flew down right by us, and we laughed happily.
Now many people would say it was just luck that the butterfly flew down at that time. A funny thing, however, has happened since then. Every time I go out in any type of weather I see butterflies. Very often they fly right by my face to get my attention. I always say hi to Mum, send her my love, and thank God for little miracles.
Everyone is always looking for some big miracles to come out and save them when they are in trouble, but they don't notice the little miracles that happen every day right in front of their eyes. I know what they really are, however. For me little miracles are the best kind. So many little miracles happen around me all the time that I know they are not just luck.
(1)When her grandmother died, Sally was .
A.at school
B.quite young
C.in trouble
D.not at home
(2)One day Sally was sad because .
A.her mother told her a sad story
B.she argued with her grandmother
C.she couldn't see her grandmother
D.her grandmother sent her nothing special
(3)What does the underlined word “they” refer to(指代)?
A.Everyone.
B.Butterflies.
C.Grandparents.
D.Little miracles.
(4)Which can be the BEST title for this passage?
A.Butterflies and miracles
B.Sally's grandmother
C.Miracles are nowhere
D.A funny thing happened to Sally

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网