题目内容
【题目】 When you want to go shopping, decide how much money you can spend on new clothes. Think about the kind of clothes you really need. Then look for those clothes on sale. There are labels( 标签) inside all new clothes. The labels tell you how to take care of the clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash in cold water. The label on a coat may say “dry clean only”, for washing may ruin(损坏) this coat. If you do as the directions on the label, you can keep your clothes looking their best for a long time. Many clothes today must be dry -cleaned. Dry cleaning is expensive.
When buying new clothes, check to see if they will need to be dry-cleaned. To save money, you can buy hand-washed clothes. Besides, you can also buy well-made clothes. Well-made clothes last longer. They look good even after they have been washed many times. Clothes that cost more money are not always better made. They do not always fit better. Sometimes less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.
阅读短文(B), 根据英文释义及首字母提示拼写单词。
【1】c________ to examine something to see if it is correct or safe.
【2】s________ a special offering of things in a shop at lower prices than usual
阅读短文(B) 进行同义句转换,每空一词。
【3】Sometimes less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.
___ ___, less expensive clothes look and fit better than more expensive clothes.
根据短文(B)内容回答问题。
【4】What do the labels inside the clothes usually tell you?
_______________________________________________________________.
【5】What kinds of clothes can you buy to save money?
_______________________________________________________________.
【6】Are clothes that cost more money always better made?
________________________________________________________________.
【答案】
【1】check
【2】sale
【3】 At times
【4】How to take care of the clothes.
【5】Hand-washed clothes and well-made clothes.
【6】No.(No, they aren’t.)
【解析】
本文介绍了到商店买衣服时,应注意新衣服里面的标签。为了省钱,你可以买可手洗的衣服和做工精良的衣服。
【1】根据 “to examine something to see if it is correct or safe.”表示检查某物以确定它是否正确或安全。故填check。
【2】根据“a special offering of things in a shop at lower prices than usual”表示商店以比平时更低的价格出售商品,因此是促销,故填sale。
【3】sometimes=at times“有时”,故填(1). At (2). times。
【4】根据 “The labels tell you how to take care of the clothes.”可知,标签会告诉你如何保管衣服。故填How to take care of the clothes.
【5】根据 “To save money, you can buy hand-washed clothes. Besides, you can also buy well-made clothes.”可知,为了省钱,你可以买可手洗的衣服和做工精良的衣服。故填Hand-washed clothes and well-made clothes.
【6】根据 “Clothes that cost more money are not always better made.”可知,花更多钱买的衣服并不总是做得更好。因此用否定回答,故填No.(No, they aren’t.)