题目内容

【题目】 Many people love traveling around the world. _______, not all of them know how to behave well while travelling in different countries.

Most travelers enjoy meeting new people, but sometimes you can be rude(无礼的)_______ saying anything. In Russia, you _______ never shake hands in a doorway. If you're travelling in Thailand, _______ touch others' heads or point your feet at them. In Japan, you will find Japanese would like to give their business cards to you when _______ you for the first time. You'd better read their cards carefully first instead of just _______ them into your pocket.

More eye contact(接触)is expected by most Europeans _______ they are talking to you. It is considered _______ in many Asian countries, though. South American people usually stand quite close to each other when they talk, but in _______ like the USA more personal space should be given to each other while people are talking. Besides, Japanese people wouldn't like to be interrupted(打断)while talking to you.

In Chinese restaurants you can ________ a bit of food on your plate, but in the UK you shouldn't do that. When in India, remember to eat with your right ________. Also, empty bottles shouldn't be left on the dinner table in Russia-it means bringing ________ to you. If ________ invites you to his or her home in Asian countries, don't forget to take off your shoes when you ________.

With so much to ________, it's not surprising that many people prefer going on holiday in their own countries or you might just decide to stay at home!

1A.AlthoughB.ButC.HoweverD.So

2A.withoutB.withC.atD.around

3A.shouldB.mustC.needD.might

4A.alwaysB.sometimesC.neverD.ever

5A.findingB.leavingC.callingD.meeting

6A.takingB.readingC.puttingD.cutting

7A.untilB.whenC.beforeD.after

8A.friendlyB.unfriendlyC.worriedD.unworried

9A.provincesB.townsC.countriesD.cities

10A.eatB.orderC.give awayD.leave

11A.legB.footC.armD.hand

12A.bad dinnerB.good dinnerC.bad luckD.good luck

13A.somebodyB.nobodyC.everybodyD.Somewhere

14A.comeB.goC.arriveD.leave

15A.think aboutB.talk aboutC.hear aboutD.bring about

【答案】

1C

2A

3A

4C

5D

6C

7B

8B

9C

10D

11D

12C

13A

14C

15A

【解析】

本文讲述了许多人喜欢周游世界。然而,并不是所有人都知道在不同的国家旅行时如何举止得体。一些手势会让别人觉得很没有礼貌。在欧洲人交流会注意眼神交流,但是美国等注意私人空间。还有一些餐桌礼仪等。有很多要考虑的事情,许多人更喜欢在自己的国家度假。

1句意:然而,并不是所有人都知道在不同的国家旅行时如何举止得体。

Although尽管;But但是;However但是(后面有逗号);So所以;根据“Many people love traveling around the world”可知此处表示转折,结合空后有逗号,故选C

2句意:但有时你可能是粗鲁的(虽然)什么也没说。

without没有;with有;at在;around周围;根据“Most travelers enjoy meeting new people, but sometimes you can be rude 但有时你可能是粗鲁的 ,可知此处是表示“没有做什么”,故选A

3句意:在俄罗斯,千万不要在门口握手。

should应该;must必须;need需要;might可以;根据“ but sometimes you can be rude”及“never shake hands in a doorway”可知此处是“必须”,故选A

4句意:千万不要碰别人的头或用脚指着他们。

always总是;sometimes有时;never从不;ever曾经;根据“you must never shake hands in a doorway.”可知此处是“从不”,故选C

5句意:在日本,你会发现日本人在第一次见到你时会给你名片。

finding找到;leaving离开;calling打电话;meeting遇见;根据“You'd better read their cards carefully first 你会发现日本人在第一次 你时会给你名片,可知此处是“见面”,故选D

6句意:而不要只是放进你的口袋。

taking拿;reading读;putting放置;cutting切;put into表示“放入”,结合“them into your pocket.”可知此处是“putting”,故选C

7句意:当他们和你聊天,大多数欧洲人会有更多的眼神接触。

until直到;when当……时;before在……之前;after在……之后;根据“More eye contact(接触)is expected by most Europeans __7__ they are talking to you.”可知此处“当……时”,故选B

8句意:然而,在许多亚洲国家,它被认为是不友好的。

friendly友好的;unfriendly不友好的;worried担心的;unworried不担心的;根据“More eye contact(接触)is expected by most Europeans when they are talking to you.”及“though”可知此处是“不友好的”,故选B

9句意:但在美国这样的国家,人们交谈时应该给彼此更多的私人空间。

provinces省;towns城镇;countries国家;cities城市;根据“the USA”是国家,故选C

10句意:在中餐馆,你可以在盘子里留一点食物。

eat吃;order订购;give away泄密;leave离开,留下;根据“In Chinese restaurants you can ___10___ a bit of food on your plate”可知是“留下”,故选D

11句意:在印度时,记得用右手吃饭。

leg腿;foot脚;arm胳膊;hand手;根据“remember to eat with your right ___11___.”吃饭用手,故选D

12句意:在俄罗斯,空瓶子不应该留在餐桌上,它意味着带来坏运气给你。

bad dinner不好的晚餐;good dinner好的晚餐;bad luck坏运气;good luck好运;结合“ Also, empty bottles shouldn't be left on the dinner table in Russia”可知会带来“坏运气”,故选C

13句意:如果有人邀请你去他或她在亚洲国家的家。

somebody某个人;nobody没人;everybody每个人;Somewhere某个地方;根据“If ___13___ invites you to his or her home in Asian countries”可知此处是“某个人”,故选A

14句意:到达时别忘了脱鞋。

come来;go去;arrive到达;leave离开;根据“don't forget to take off your shoes when you ___14___.”可知是“到达”且某人到达用“arrive”,故选C

15句意:有这么多要考虑的事情,难怪许多人更喜欢在自己的国家度假。

think about考虑;talk about谈论;hear about听说;bring about引起;根据“With so much to ”可知事情被“考虑”,故选A

做完形填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完形时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

本文第十一题考查名词。先确定四个词的意思。leg腿;foot脚;arm胳膊;hand手;根据“remember to eat with your right ___11___.”吃饭用手,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In Japanthere is a very strange telephone booth (电话亭). It is far from the city and the telephone inside doesn't work, but many people travel there to use it.

People call this telephone “telephone of the wind”. Itaru Sasaki built it after his cousin died. He placed the booth in his garden. When he became disappointed, he would visit it. He would visit it. He would talk into the telephone. It made him feel better. Sasaki said, “My thoughts could not go over common phone lines. So I wanted them to be carried in the wind.”

For a time, Sasaki was the only one to visit the telephone booth. But after the 2011 Japanese tsunami(海啸) , Sasaki told people about the “telephone of the wind” and asked them to use it. The tsunami took the lives of many people. Sasaki thought people needed somewhere to talk to those they lost. At first, only a few people came. But soon, more people heard about the telephone. People from all over the country traveled to Sasaki's garden.

Now the telephone has become very special to many Japanese people. It gives them chance to express their sadness. More importantly, it lets them know they are not alone.

1From the passage, “telephone of the wind” is a telephone booth which .

A.is close to the cityB.has an expensive telephone in it

C.was placed in a gardenD.was built in 2011

2The underlined word “disappointed” here probably means “ ”.

A.surprisedB.excitedC.sadD.relaxed

3We can learn from the passage that .

A.Itaru Sasaki built the "telephone of the wind” to remember his brother

B.the "telephone of the wind" became very popular after it was built

C.people from all over the world traveled to Sasaki’s garden

D.people can express their sadness in the “telephone of the wind”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网