题目内容

【题目】

Welcome to our bookstore!

War and PeaceBy Leo Tolstoy

It’s one of Tolstoy’s finest achievements. After you read it, you can have a better understanding of Russian people and their lives.

Price: 68 (If you buy it on New Year’s Day, you can just pay half.)

Notre-Dame de ParisBy Victor Hugo

The love story between the beautiful woman and the terrible-looking man touches people’s hearts. Hugo teaches people to love beauty and truth.

Price: 36(If you buy it on our website, 30 is OK.)

The Red and the BlackBy Stendhal

It describes the fight between a man and the society and it gives a full picture of the French society.

Price: 36(If you buy two copies, you can get a beautiful cup for free.)

Oliver TwistBy Charles Dickens

It’s about how an orphan(孤儿) works hard to achieve his success. Inspired(受启迪) by it, Disney made the film Oliver & Company in 1988.

Price: 19(Every Monday, it’s on sale for 12 yuan.)

根据以上材料内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1Which book can give us a better understanding of Russian people?

A.Notre-Dame de Paris.B.Oliver Twist.

C.War and Peace.D.The Red and the Black.

2We can buy Notre-Dame de Paris at a cheaper price if we ________.

A.buy it on New Year’s DayB.buy it on the website

C.buy two copies at a timeD.go to the bookstore on Monday

3What can Tom get if he buys two copies of The Red and the Black?

A.A cup.B.A CD.C.A hat.D.A pen.

4Who wrote Oliver Twist?

A.Leo Tolstoy.B.Victor Hugo.C.Stendhal.D.Charles Dickens.

5What is Oliver Twist about?

A.About a war.B.About a love story.

C.About the French society.D.About an orphan’s success.

【答案】

1C

2B

3A

4D

5D

【解析】

本文是一篇应用文。文章主要介绍书店里的四本书:《战争与和平》、《巴黎圣母院》、《红与黑》以及《雾都孤儿》。

1

细节理解题。根据“you can have…people and their lives.”可知,可以了解到俄罗斯人民生活的书是《战争与和平》。故选C

2

细节理解题。根据“If you buy it on our website, 30 is OK.”可知,书店买《巴黎圣母院》需要36元,但是在网上买的话只要30元,所以在网上买会更便宜。故选B

3

细节理解题。根据“If you… cup for free.”可知,买两本《红与黑》,送一个杯子。故答案为A

4

细节理解题。根据“Oliver TwistBy Charles Dickens”可知,《雾都孤儿》的作者是查尔斯·狄更斯。故选D

5

细节理解题,根据“It’s about … achieve his success.”可知,《雾都孤儿》讲的是一个孤儿通过自己的努力实现成功的故事。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever heard of the expression “birdbrain”? People use it to talk about someone who is stupid, but crows(乌鸦) show that this is unfair. Now it has been discovered that crows may understand analogies (类推法).

It was once thought that only humans could understand analogies, which help us to solve problems creatively.

To test this ability in animals, scientists do RMTS tests. If a pair was AA, for example, picking BB to match it would be correct. If the pair was CD, however, then EF would be correct.

Monkeys have learned RMTS, but scientists wanted to know if crows could do it, too. An international team led by Edward Wasserman from the US first trained two crows to match things by color, shape and number in what is called IMTS, then moved onto RMTS.

For the IMTS test, the birds were put in a cage with a plate that had three cards and two cups in it. The card in the middle was the sample (样本), while the other wasn’t. The cup with the card that matched the sample card had some food to eat.

In the second part of the experiment, the birds were tested with RMTS tests. A card with two same-sized circles, for example, meant they should pick the test card with two same-sized squares and not two different-sized circles (圆). The birds did well in the more difficult test and picked the correct card more than three quarters of the time, Science News reports.

Wasserman was surprised that crows were able to solve the problem without any training in RMTS. “What the crows have done is surprising,” he said.

So perhaps it’s time to stop saying “birdbrain” for good.

【1】In the opening paragraph, the writer used “birdbrain” to .

A. teach people how to use this expression

B. introduce a famous scientist Edward Wasserman

C. introduce recent findings about crows’ intelligence (智力)

D. get readers interested in the background of the expression

【2】The underlined phrase this ability in the 3rd paragraph refers to .

A. the ability to play cards

B. the ability to find food to eat

C. the ability to understand analogies

D. the ability to pick the test card

【3】In the RMTS test, if the birds were given the sample like this, which card should they pick?

A. B. C. D.

【4】Which of the following can be the best title for this passage?

A. Monkeys understand analogies.

B. Crows show how clever they are.

C. Crows did well in RMTS.

D. Monkeys are cleverer than crows.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网