题目内容
【题目】书面表达
宁波市争创文明城市,鄞州区积极响应。请你根据下图提示回顾我们鄞州区在“文明骑行”这一方面五年前后的变化并表达自己的观点。
Five years ago | Now | |
Civilized riding (文明骑行) | 1.ride electric bikes(电瓶车)or bikes in wrong ways 2. ride on when..... red 3.. . . | 1. ride electric bikes with helmets(头盔) 2. be fined(罚款)if.... 3.… |
Your opinion |
注意:(1)短文必须包含表内提供的所有要点,并适当发挥:
(2)文中不得出现真实的人名和校名:
(3)词数:80-100字左右;
(4)短文首句尾句仅供参考,可作选择使用,不计入总词数。
The city of Ningbo is creating a civilized city and Yinzhou District is also trying hard to make a contribution to it. As we all know, Yinzhou District has changed a lot since five years ago.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
To keep us safe, civilized traffic is necessary! Let's take action!
【答案】The city of Ningbo is creating a civilized city and Yinzhou District is also trying hard to make a contribution to it. As we all know, Yinzhou District has changed a lot since five years ago.
As for civilized riding, people used to ride electric bikes or bikes in wrong ways, and some of them even rode on when the traffic light was red. Some people didn't pay attention to the traffic rules, so traffic accidents happened often. However, things have changed now. We ride electric bikes with helmets to stay safe. If we don't follow the traffic rules, we may be fined. What's more, passers-by don't go across roads when the traffic light is red.
In my view, we must follow traffic rules, ride slowly, walk carefully. Be civilized people!
To keep us safe, civilized traffic is necessary! Let's take action!
【解析】
1、题干解读:该题目为材料作文,内容要包含表格内的所有信息;短文开头和结尾已经给出,承接短文开头即可。
【题目】
Word Easy is a fantastic English learning app with word exercises of different grades. Only when you pass a test of a certain grade can you go on to lean words of a higher grade. |
Rail Friend can be the best helper when you feel it hard to buy the train or plane tickets. You can buy tickets anywhere at any time with this app. |
Himalayas Reading has millions of books including poems, short stories, novels and even fairy tales for children. What’s special about this app? You can use it to download (下载) book recordings that can be listened to. |
Baby Bus is a good friend for children under 3 years old. Kids can learn to speak, understand numbers and draw pictures with the help of this app. |
【1】Jenny is so busy that she seldom has time to take care of her 2-year-old son, so she needs ________ for him to learn to speak and count.
A.Word EasyB.Rail FriendC.Himalayas ReadingD.Baby Bus
【2】Cathy is fond of traveling. ________ can make it easier for her to buy train or plane tickets.
A.Word EastB.Rail FriendC.Himalayas ReadingD.Baby Bus
【3】The passage is mainly about ________.
A.the introduction of some appsB.the way of learning English
C.how to buy tickets onlineD.the suggestions of reading books