题目内容
A
The University of Zurich held an exhibition called “Robots on Tour” on 8th and 9th March,2013 in Zurich,Switzerland. Visitors had a chance to see over 40 robots from all over the world. As another success,the A1 Lab brought out its new robot
Roboy Switzerland's first robotic child!
The Lab wanted to make the robots more popular among people and make people feel more comfortable for having them around all the time. And the Lab had a prediction about the robots. For example,in the future the robots can do some housework for us,remind us of important things on time and do jobs like working in dirty or dangerous places,so it is believed that people will be glad to have such a robot at home. At the same time,the A1 Lab also thinks that such robots will be important in helping the old live more independently.
Now Roboy is getting a new face from a Facebook activity,and it can move its arms. Later,the robot will have a soft skin. Roboy first appeared at the “Robots on Tour” exhibition on March 9 ,to celebrate A1 Lab's 25th anniversary,and its next plan is to make more people accept and like it.
() 1. When did the University of Zurich hold “Robots on Tour”?
A. On 8th March,2013.
B. On 9th March,2013.
C. On 8th and 9th March,2012.
D. On 8th and 9th March,2013.
() 2. You can see more than robots on the exhibition.
A. 30 B. 40 C. 50 D. 60
() 3. This time people have made at least great successes in this exhibition.
A. two B. three
C. four D. five
() 4. According to the passage,the aim of the exhibition is .
A. to show the robotic child to the people all over the world
B. to tell people how important the robots are in people's life
C. to let people know there is a robot exhibition in Zurich,Switzerland
D. to make people know robots more and feel more comfortable for having them
() 5. From the passage we can know that .
A. robots have been more popular among people
B. many people have accepted the robotic child—Roboy
C. most people have used the robotic child in their life
D. people saw Roboy on March 9 th for the first time
A 阅读提示:本文介绍了在苏黎世人工智能实验室成立25周年 庆典上,苏黎世大学举办了一场名为“机器人之旅”的展会。来自全 世界的四十多个机器人在展会上与广大观众见面。苏黎世人工智能 实验室发布了名为“机器小子”的全新机器人,这也是瑞士有史以来 第一个机器人孩子!
D细节理解题。根据短文第一段第一句话“The.University of Zurich held anexhibition called ‘Robots on Tour’ on 8th and 9th March,2013 in Zurich,Switzerland ”可知,“机器人之旅”展览会 在2013年3月8日和9日举行。故正确答案选 D.
2. B细节理解题。根据短文第一段第二句话“Visitors had a chance to see over 40 robots from all over the world. ”可知,展览会上有 40多种机器人。
3. A推理判断题。根据短文第一段第三句话“As another success,the A1 Lab brought out its new robot Roboy—Switzerland's first robotic child!”可推知,这次展览会至少取得了两大成功。
4. D细节理解题。根据短文第二段第一句话“The Lab wanted to make the robots more popular among people and make people feel more comfortable for having them around all the time. ”可知,这次展览会的目的是让人们更加了解机器人等。
5. D推理判断题。由全文的整体内容及句子“Roboy first appeared at the ‘Robots on Tour’ exhibition on March 9. …”可判断,机器 小子Roboy是首次在“机器人之旅”的展会上展出。