题目内容
【题目】Dear Mary,
It’s the third day we are in Tokyo, Japan. We had___________ fun yesterday in the Disneyland.
My sister and I felt a little tired today,___________we decided to just walk around the city. We tried Japanese sushi and some other food. They all___________great.We also went___________ .We bought some clothes for our parents. On our way back to the hotel, we found___________interesting.We saw an old man walking a tortoise(海龟)!And the tortoise was __________a pink dress. How lovely! The old grandpa was on his __________to the market. He told us that he walked the tortoise every day. I___________how long it would take him to walk it. Tortoises walk so slowly.
It’s cloudy outside now. It_________it is going to rain soon. I hope it will be___________tomorrow. Then we will go to climb the Fuji Mountain.
Yours,
Lucy
【1】A.anyB.manyC.veryD.much
【2】A.becauseB.soC.asD.but
【3】A.tastedB.soldC.grewD.kept
【4】A.campingB.swimmingC.fishingD.shopping
【5】A.anythingB.nothingC.somethingD.everything
【6】A.inB.atC.onD.for
【7】A.wayB.roadC.streetD.rule
【8】A.foundB.knewC.wonderedD.thought
【9】A.seesB.seemsC.saysD.reads
【10】A.snowyB.sunnyC.rainyD.cloudy
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】D
【5】C
【6】A
【7】A
【8】C
【9】B
【10】B
【解析】
这是Lucy写给Mary的一封信,Lucy讲述了自己和姐姐在日本旅游时的所见所闻。
【1】句意:这是我们在日本东京的第三天。昨天我们在迪斯尼乐园玩得很开心。
any任何; many许多,修饰可数名词复数;very很非常,修饰副词或形容词;much许多,很多,修饰不可数名词。短语have fun玩得开心,根据“fun”是不可数名名词,此处是“玩得非常开心”,这里用much修饰,根据题意,故选D。
【2】句意:我和姐姐今天觉得有点累,所以我们决定在城里转转。
because因为;so因此;as当……的时候;but但是。根据下文“we decided to just walk around the city.”可知,此处是表示因果关系,可知这里用so。根据题意,故选B。
【3】句意:我们吃了日本寿司和其他一些食物。它们尝起来好吃。
tasted尝起来;sold卖;grew长大;kept 保持。根据上文“We tried Japanese sushi and some other food. ”可知下文是“尝起来好吃”,great形容词,前面用连系动词taste。根据题意,故选A。
【4】句意:我们还去购物。我们给父母买了一些衣服。
camping野营; swimming游泳; fishing钓鱼; shopping购物。根据下文“We bought some clothes for our parents.”可知上文是“我们还去购物”,短语go shopping去购物。根据题意,故选D。
【5】句意:在回旅馆的路上,我们发现了一些有趣的事情。
anything任何东西;nothing没什么;something某物,某事;everything 一切。根据下文“We saw an old man walking a tortoise(海龟)!And the tortoise was _____6_____a pink dress. How lovely!”可知,此处是“一些有趣的事情”。根据题意,故选C。
【6】句意:我们看见一个老人正牵着一只乌龟散步!乌龟穿着粉红色的裙子。
in穿着……衣服;at在……; on在……上; for为了。根据“a pink dress”可知,此处是“穿着粉红色的裙子”,in a pink dress穿着粉色的裙子。根据题意,故选A。
【7】句意:老爷爷正在去市场的路上。
way道路; road道路; street街道; rule规则。on the way to…表示“去……的路上”。根据题意,故选A。
【8】句意:我想知道他会花费多长时间遛乌龟。
found找到;knew知道; wondered想知道;thought认为。根据下文“Tortoises walk so slowly.”可知上文是“我想知道”,根据题意,故选C。
【9】句意:现在外面多云。好像很快就要下雨了。
sees看见;seems似乎; says说; reads读书。根据上文“It’s cloudy outside now.”可知此处是“好像很快就要下雨了”,It seems+that从句,似乎……。根据题意,故选B。
【10】句意:我希望明天天气晴朗。
snowy下雪的;sunny晴朗的;rainy下雨的; cloudy多云的。根据下文“Then we will go to climb the Fuji Mountain.”可知,此处是“我希望明天天气晴朗”。根据题意,故选B。
做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。例如第4题。首先确定四个选项的含义。camping野营; swimming游泳; fishing钓鱼; shopping购物。再根据下文“We bought some clothes for our parents.”可知上文是“我们还去购物”,短语go shopping去购物。根据题意,故选D。
【题目】从方框中选择适当的介词填空。
between, on, during, from, in, for |
(1)I have an aunt that lives a small village in France.
(2)The restaurant is open 6 am till 9 pm every day.
(3) the meal, someone knocked loudly on the door.
(4)Anyone who is six and twelve can enter the park for free.
(5)— Lisa, let’s go to the café a drink, shall we? — Okay!
(6)Betty and her parents spent the whole afternoon the beach.
【题目】阅读下面短文,补全表格中所缺的信息。
Jay Chou, a pop singer loved by many young people, was born in Taiwan on January 18, 1979. He can play the piano very well. He began to play it when he was 3 years old. His mother is his teacher.
He practices playing the piano very hard. Soon, he is good at it. He went on to master a number of other instruments. Including guitar, cello, jazz drum as well as the Chinese Dizi. Jay's parents divorced when he was 13. He is a very shy boy. He can do many things by himself. Whenever any musical ideas come to mind, he would write them down. Soon, he started writing his own songs, He loves basketball very much and he often plays with friends. One interesting thing, Jay just finished his high school.
1. 【1】 | He was born on January 18, 1979. |
Job | He is a 2. 【2】 |
Ability(能力) | He 3. 【3】 very well. |
Favorite 4. 【4】 | He loves basketball a lot and often plays it with his friends. |
Education background(学历) | Jay Chou is a 5. 【5】 student. |