题目内容

【题目】

18thMarch

HeyJane,

Greetings from Valencia.It's a bit cold today but il isn't raining.We're staying at my friend's house.It's very beautiful because it's fiesta time. We're watching a street parade

now. People are wearing costumes and they are dancing in the streets.There's a human tower competition,too.People are climbing on top ol each other to make the highest tower to win.It's very exciting.

See you soon,

Emma

2nd February

HiSuzie,

Greetings from the world ssnow capital, Quebec. It's very cold and it's snowing to day but I'm having wonderful time.It's the Quebec Winter Carnival so everyone's excited.My aunt is showing me around.Some people are carving sculptures from snow.Others are iceskating. I can't wait to watch the night parade.

Take care,

Bill

1Look at the pictures above and expressions below, which one matches most?

A. Picture A matches with “fiesta time”.

B. Picture A matches with “people climbing on top of each other”.

C. Picture B matches with “people wearing costumes”.

D. Picture B matches with “people are making a human tower”.

2Where can we see the passages besides the pictures?

A. From cartoon movies. B. From advertisements.

C. From postcards. D. From adventure stories.

3What’s the weather like in Quebec?

A. It’s cold and raining. B. It’s cool and raining.

C. It’s cold and snowing. D. It’s cool and snowing.

4Who is staying with a friend?

A. Jane B. Emma C. Suzie D. Bill

5Why is Quebec called the world’s snow capital?

A. Because people celebrate Winter Carnival every year.

B. Because people are making the highest human tower.

C. Because people are watching a street parade.

D. Because people are dancing in the streets.

【答案】

1D

2C

3C

4B

5A

【解析】第一篇是来自瓦伦西亚的EmmaJane的问候,介绍了当地的宗教狂欢节日;第二篇是来自魁北克冰雪之都BillSuzie的问候,介绍了一年一度的冬季狂欢节。

1细节判断题。根据文中句子“There's a human tower competition, too. People are climbing on top of each other to make the highest tower to win. It's very exciting.”可知,人塔比赛就是用人搭建成的塔,人们互相攀登,搭建成最高的人塔为获胜者,图片B展示的就是搭建人塔的场面,故答案为D。

2推理判断题。A. From cartoon movies.来自卡通电影;B. From advertisements.来自广告;C. From postcards.来自明信片;D. From adventure stories.来自冒险故事。根据两篇短文中开头的句子“Greetings from Valencia” 来自瓦伦西亚的问候;Greetings from the world snow capital, Quebec. 来自魁北克冰雪之都的问候。可以判断内容可能来自明信片,故答案为C。

3细节理解题。根据文中句子“Greetings from the world snow capital, Quebec. It's very cold and it's snowing today but I'm having wonderful time.”可知,魁北克今天天气寒冷有雪,故答案为C。

4细节理解题。根据Emma写的第一张明信片中的句子“We're staying at my friend's house.”可知,Emma正和一位朋友呆在一起,故答案为B。

5细节理解题。根据第二段中的句子“It's the Quebec Winter Carnival so everyone's excited.”(这是魁北克冬季狂欢节,每个人都很兴奋。) 魁北克之所以被称作冰雪之都,是因为人们每年都要庆祝冬季狂欢节。故答案为A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网