题目内容

【题目】

1暑假里,中国学生比英国学生多休息几周。

Chinese students ________________for the summer holiday than British students.

2那个小男孩用泥土把洞填了起来。

That little boy________________ the hole ____________________ earth.

3我的爸爸经常自己修理自行车而不是付钱让别人修。

My father often repairs his bike himself__________________________someone to do it.

4那座90英尺宽的桥是由钢制成的。

That 90-foot-wide bridge is ____________________________________

5我的好朋友Tony总是认真听我的问题并且给我提供帮助。

My good friend Tony always_______________my problems and ______me help.

6David 建议我多花点时间在打篮球上。

David advises me __________________________________________ basketball.

7和朋友谈论各地的名胜古迹是一件有趣的事。

It’s fun to _________________________________________________________.

8学生们一下车就迫不及待跑进了电影院。

Students _____________________________ the cinema when they got off the bus.

9周日上午,图书馆开得比平时早些。

On Sunday morning, the library _______________________________________.

【答案】

1 have more weeks off

2 filled with

3 instead of paying

4 made of steel

5 listens carefully to offers/gives

6 to spend more time on playing

7 talk with friends about places of interest.

8 couldn’t wait to run into

9 opens earlier than usual.

【解析】

1多休息几周have more weeks off,固定短语。主语Chinese students是复数人称,动词需用原形;根据句意结构和中英文提示,可知填have more weeks off。

2填满fill with。本句叙述过去的事情,动词需用过去式;根据句意结构和中英文提示,可知填(1). filled (2). with。

3而不是instead of,后接动名词;付钱pay。根据句意结构和中英文提示,可知填instead of paying。

4用……制成的be made of,用于原材料可见的东西;钢steel。根据句意结构和中英文提示,可知填made of steel。

5认真听listen carefully,和to连用可接宾语;给我提供offer/give。主语My good friend是单数第三人称,动词需用三单形式;and连接并列结构,前后时态需一致;根据句意结构和中英文提示,可知填(1). listens carefully to (2). offers/gives。

6建议某人做某事advise sb. to do;多花点时间做某事spend more time on doing;打篮球play basketball。根据句意结构和中英文提示,可知填to spend more time on playing。

7和某人谈论某事talk with sb. about sth.;各地的名胜古迹places of interest。本句不定式结构做真正主语,it是形式主语;根据句意结构和中英文提示,可知填talk with friends about places of interest.。

8迫不及待couldn’t wait to do sth.;跑进run into。根据句意结构和中英文提示,可知填couldn’t wait to run into。

9open;比平时早些earlier than usual。主语the library是单数第三人称,动词需用三单形式;根据句意结构和中英文提示,可知填opens earlier than usual.。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Wanted

FAIRMONT HOTEL

Five Waiters and Ten Waitresses:

Aged under 22.

At least high school graduates.

Good-looking men at least 1.72 metres tall and women at least 1.65 metres tall.

Paid 1.600-2,200 dollars per month.

One Secretary:

Aged under 30.

Females only.

Good at writing and skilled at computer.

Paid 2,000-3,000 dollars per month.

If you are interested, call 465-4768.

Fax: 6954828

WILSON BOOKSTORE

Accountant(会计):

Aged between 25 and 40.

With an experience of at least two years.

With a degree and an accountant certificate(证书).

Paid 3,000-4,000 dollars monthly.

With a practical knowledge of computer.

Computer Salesclerk:

Aged 25 or less.

Basic education of 12 years or more. Good at computer.

Paid 1,800-2,200 dollars monthly.

Tel: 447-4398

Fax: 3485269

1If you dont know how to use a computer, you can work as________.

A. a secretary B. a waiter or waitress

C. an accountant D. a salesclerk

2If you want to get a job in the Fairmont Hotel, you should be________.

A. a woman B. a university graduate

C. shorter than 1.65 metres D. younger than 30 years old

3If you work as an accountant, how much can you get at most monthly?

A. $ 1, 800. B. $ 2,200. C. $ 3, 000. D. $ 4, 000.

4If you want to be an accountant, you have to satisfy(满足) the following conditions except___________.

A. being a woman B. knowing how to use a computer well

C. an experience of at least 2 years D. having an accountant certificate

5Sukan is 24 years old. He can get the job as_______.

A. a secretary B. a waiter

C. an accountant D. a computer salesclerk

【题目】That night, Sue quarreled with her mother, and she ran out of the house. Since she left in a hurry, she didn’t take any money with her.

When she passed a noodle shop, she suddenly felt very hungry. She wished for a bowl of noodles, but she had no money. The owner saw her standing outside and asked her if she would like a bowl of noodle. She nodded but then she said that she didn’t have any money.

“Okay, I’ll treat you.” the owner said. A few minutes later, the owner brought her a steaming bowl of noodles. After eating some bites, Sue cried.

“What is it?” the owner asked.

“Nothing. I am just touched by your kindness! Even a stranger on the street gives me a bowl of noodles, but my mother chased me out of the house after a quarrel. She is so cruel!”

“Girl, why did you think so? Think again. I only gave you a bowl of noodles and you were touched. Your mother had raised you since you were very born, why weren’t you grateful and argued with your mom instead?”

Sue was really surprised after hearing that.

On the way home, Sue thought it over about what to say to her mother. She stopped in front of the door and saw her mother worried and tried after looking for her everywhere. When she saw Sue come back home, she was overjoyed and said eagerly(激动的), “Sue, come inside, honey. Are you hungry? I cooked rice and prepared the meal. Come in and eat while it is still hot.” Sue couldn’t control herself any longer. She cried and hugged her mother.

In our life, it’s easy for us to appreciate the small actions of strangers, but for the relatives, especially our parents, we see their sacrifices(牺牲)as a matter of course. Parental love is the most precious gift we have been given since birth.

1When Sue ran out of her house, ____________.

A. She took some food with her B. She wanted to go out to have some noodles

C. She didn’t take any money D. She thanked her mother very much

2While Sue was eating noodles, ____________.

A. she was moved by the shop owner B. she felt hungry with the shop owner

C. she never thought of her mum D. she thought her mother was wise

3What can we learn about the owner from the story?

A. He loved money very much. B. He was a cruel man.

C. He didn’t agree with Sue. D. He thought Sue’s mum was cruel.

4The underlined word “overjoyed” probably means ________.

A. 惊奇的 B. 生气的 C. 欣喜的 D. 意外的

5What does the passage mainly want to tell us?

A. We should be grateful to parents. B. Don’t be afraid when you are lost.

C. We should help parents with housework. D. Strangers are more helpful.

【题目】IX.任务型阅读(共5小题, 每小题2分,计10分)(2014北京房山一模)

You may think that inventions are far away from your everyday life. But in fact, almost everyone can invent. It’s just that they do not realize that their idea could be the start of an invention. Once inventors see their ideas have some practical value, they don’t let them run away.

For example, the inventors of the dishwasher, American Josephine Cochrane, loved to give dinner parties. But she found it took too long to wash her dishes by hand. She decided that a machine could do the job faster. So, in 1886, she began to make one for herself.

Here are the steps to create inventions. The first and most important step is to find the problem. Start by looking at what is wrong with things you see now and ask people around if they remember ever saying, “I wish someone would invent something for...” Then you might notice situations(情况) or things in need of improvement. The next step is to think about possible solutions. An invention is a new way of solving a problem. So think of many and unusual ways. You can often come up with a solution to a problem by looking at it from a different side.

The hardest part of inventing is coming up with a problem and finding a solution. Once you have an idea, you can always get help building your invention. This problem-solving technique can also work in your everyday lives. So, why not try it in your studies, in your relationship with others, or even in the way you look at the world?

1题为完成句子;2题用英语表达文中画线单词one所指代的内容;3题找出并写下 第三段的主题句;4题为简略回答问题;5题为将文中画线句子译成汉语。

1Josephine Cochrane found it took too long to wash her dishes ________________.

2____________________________________________________________________

3___________________________________________________________________

4What is the hardest part of inventing?

_________________________________________________________________________

5_____________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网