题目内容
【题目】 Experts say that students usually need eight to ten hours' sleep at night, but most Chinese students do not get enough sleep. Some Chinese parents are usually glad to see their children study late. They will think their children work very hard. But not all parents are happy about this. Once a mother told us that every morning her 10-year-old boy put up one finger with his eyes still closed, begging for one more minute to sleep. Like thousands of students " early birds " in China, he has to get up before six every morning.
A report shows that without a good night's sleep, students seem to be weaker than they should be. Many students have fallen asleep during class at one time or another. Too much homework is not the only reason why students stay up late. Some watch TV or play the computer games late into the night.
Experts have said that students should develop good study habits. So some clever students never study late, they are able to work well in class.
【1】Many students have fallen asleep in class because_____.
A.they have too much homework to do at night.B.they watch TV late.
C.they play the computer games late into the night.D.All of the above.
【2】In the first paragraph " early birds " refers to (指代)people who_____.
A.get to bed earlyB.get up earlyC.get to bed lateD.get up late
【3】If students don’t have a good night's sleep, they seem to be _____.
A.betterB.strongerC.weakerD.thinner
【4】According to the experts, students should _____.
A.develop good study habitsB.work hard
C.go to school before sixD.come home late
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
本文主要讲述了学生的睡眠与学习生活的相关问题。专家说,学生通常晚上需要八到十个小时的睡眠,但大多数中国学生睡眠不足。一份报告显示,没有良好的睡眠,学生的身体似乎更弱。太多的家庭作业并不是学生熬夜的唯一原因。一些学生看电视或者玩电脑游戏到深夜。专家们表示,学生应该养成良好的学习习惯。
【1】细节理解题。根据第二段最后“Too much homework… Some watch TV or play the computer games late into the night.”,可知很多学生上课睡着的原因是他们晚上做太多作业,或者看电视玩游戏,A,B,C选项都涉及到。故选D。
【2】推理判断题。依据“begging for one more minute to sleep”祈求多睡一分钟,以及后面的“he has to get up before six every morning.”可知,早起的鸟儿指的是那些早起的人。故选B。
【3】细节理解题。结合原文信息,依据文中“A report shows that without a good night s sleep, students seem to be weaker than they should be.”“一份报告显示,没有良好的睡眠,学生们似乎比他们应该的更弱。”可知,正确答案为:Students seem to be weaker。故选C。
【4】细节理解题。develop good study habits培养好的学习习惯;work hard努力学习;go to school before six六点前去上学;come home late晚回家。根据最后一段“Experts have said that students should develop good study habits.”专家说学生们应该培养好的学习习惯,可知答案是develop good study habits,故选A。