题目内容
【题目】 Millions of people visit Machu Picchu each year. It is an ancient Inca city in the mountains of Peru. Steep(陡峭的) steps and rough paths make the trip a challenge. It used to be nearly impossible for people with a physical disability.
Wheel the World has changed that. The company offers wheel-chair- accessible(可以使用轮椅的) tours of Machu Picchu and other places around the world. “Normally people with disabilities would think that these kinds of places are not possible for them,” Camilo Navarro told reporters. He set up Wheel the World with his best friend, Alvaro Silberstein. Silberstein uses a wheel chair.
Navarro and Silberstein started Wheel the World after hiking Torres del Paine in 2016. It is a national park in Chile. Silberstein was the first person to travel the park in a wheelchair. “Our story went popular,” he says. “We started receiving hundreds of requests from people wanting to repeat this trip.”
Today, Wheel the World runs 40 wheelchair-accessible trips in 55 countries. The company offers cars and hotels with ramps(轮椅). It directs people to accessible(可进入的) bathrooms. It even teaches local guides to help wheelchair users get around.
Wheel the World uses a special wheelchair for the Machu Picchu trip. It can be pushed like a wheelbarrow(独轮车). It also folds up(折叠) and can be put into a car easily. “It's a super strong wheelchair. It allows you to get to every corner in all kinds of places,” Navarro says. “Wherever somebody with a disability want to go, we can get there with that wheelchair.”
Wheel the World hopes to give people with disabilities the same opportunities as everyone else. “The world hasn't been planned for people with a disability,” Navarro says. “It's important to build a fairer and better world.”
【1】What is “Wheel the World” in the passage?
A.A companyB.a countryC.An Inca cityD.A newspaper
【2】Which of the following is TRUE?
A.Silberstein first traveled Torres del Paine in a wheelchair.
B.Silberstein traveled Machu Picchu with his friends in 2016.
C.Camilo Navarro said that he set up Wheel the World alone.
D.Few people wanted to repeat this trip to Torres del Paine.
【3】We mainly learn from Paragraph 4 that .
A.Wheel the World trains guides for other companies.
B.Wheel the World makes wheelchairs for people with disabilities.
C.Wheel the World runs trips in about fifteen countries.
D.Wheel the World runs trips for people with disabilities.
【4】What does Navarro thinks of his wheelbarrow?
A.It’s expensive and specialB.It’s helpful and strong
C.It’s common but strongD.It’s cheap but strong
【5】The best title for the passage may be “ ”.
A.Camilo NavarroB.Alvaro Silberstein
C.Travelling in a wheelchairD.Great wheelbarrows
【答案】
【1】A
【2】A
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
本文主要讲了Wheel the World这家公司,提供给残疾人特殊的轮椅,不管残疾的人想去哪里,都可以用轮椅到达那里。
【1】细节理解题。根据上文Wheel the world has changed that. The company offers …中的“The company”指代上句Wheel the world,可知它是一家公司。故选A。
【2】理解判断题。A. Silberstein first traveled Torres del Paine in a wheelchair. 西尔伯斯坦第一次坐着轮椅旅行Torres del Paine。根据上文Silberstein was the first person to travel the park in a wheelchair. 西尔伯斯坦是第一个坐着轮椅去公园旅行的人。可知此项正确。B. Silberstein traveled Machu Picchu with his friends in 2016. 根据上文Navarro and Silberstein started Wheel the World after hiking Torres del Paine in 2016. 可知2016年他去了Torres del Paine ,而不是Machu Picchu ,所以此项错误。C. Camilo Navarro said that he set up Wheel the World alone. 卡米洛·纳瓦罗说,他独自建立了“世界之轮”。根据上文He set up Wheel the World with his best friend, Alvaro Silberstein.可知他和他最好的朋友阿尔瓦罗·西尔伯斯坦建立了“世界之轮”。所以此项错误。D. Few people wanted to repeat this trip to Torres del Paine.很少有人想重复这次托雷斯德尔潘恩之行。根据上文“We started receiving hundreds of requests from people wanting to repeat this trip.” 可知数以百计的人们想要重复这次旅行。所以此项错误。故选A。
【3】主旨大意题。根据第四段内容Today, Wheel the World runs 40 wheelchair-accessible trips in 55 countries. The company offers cars and hotels with ramps(轮椅). It directs …users get around.可知本段主要讲了Wheel the World为残疾人举办旅行。故选D。
【4】细节理解题。根据上文“It's a super strong … we can get there with that wheelchair.”, 这是一个超级强壮的轮椅。不管有残疾的人想去哪里,我们都可以用轮椅到达那里。可知他的手推车很有帮助也很强壮,故选B。
【5】最佳标题题。通读全文,可知本文主要讲了Wheel the World这家公司,提供给残疾人特殊的轮椅,不管残疾的人想去哪里,都可以用轮椅到达那里。所以Travelling in a wheelchair坐轮椅出行,符合本文中心思想,故选C。