题目内容

【题目】第一节 单词填空

1He was very tired. H________, he went on working.

2Madam Curie(居里夫人) was the only famous woman s________ in the world.

3At the age of five, he w____ the first prize in a piano competition.

4Xiao Ming is very clever, he has the a_________ to work out all the problems.

5P______ he is right, but I’m not very sure.

【答案】

1However

2scientist

3won

4ability

5Perhaps

【解析】

1句意“他很累,然而他继续工作”。

根据句意可知,累了就应该休息,而不应该工作,所以空前和空后表示转折。根据空后逗号可知,用however然而,且空位于句首,故填However

2句意“居里夫人是世界上唯一著名的女性科学家”。根据句意可知,居里夫人是科学家。scientist科学家,且根据Madam Curie可知,用单数,故填scientist

3句意“在他5岁时,他在钢琴比赛中赢得了一等奖”。

根据句意可知,译为“赢得一等奖”。win赢,且根据at the age of five可知,用一般过去时,故填won

4句意“小明非常聪明,他有能力解决所有的问题”。

根据空前the可知,用名词,且根据Xiao Ming is very clever“小明很聪明”可知,表示“他有能力解决所有的问题”。ability能力,且根据句意可知,表示“解决所有问题的能力”,用单数,故填ability

5句意“可能他是对的,但是我不确定”。

空处修饰整个句子,用副词形式。且根据but Im not very sure“我不是非常确定”可知,他可能是正确的。perhaps可能地,且空位于句首,故填Perhaps

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I used to hunt and have killed quite a few deer. There was great __________ in waiting and shooting.

One cold morning in winter, I went alone to a hillside. I carried my gun and three thick sandwiches. I found a natural hiding place. It was pretty cold, but I had __________ clothing on. I sat there waiting for one hour. Nothing showed. The place was really ___________.

Suddenly, a beautiful buck(雄鹿) appeared. Surely I couldn’t _________ it. I must wait for him to realize I was there. I waited for him to __________ with a start (惊吓).

To my surprise, he came towards me! He was curious, I suppose. He must have known about men and their ________which would kill him. But he walked right up where I was sitting. Then he stopped and looked at me! I was getting a bit __________ now. A big buck can do a lot of damage.

What happened next was hard to believe. But it all seemed quite natural. I reached up and scratched(抚摸) his head. And he __________ it. That big, wild, beautiful buck bent his head.

I scratched his body and fed him my last sandwich. Then he went his way, down the hill. I just watched him go--a strong buck carrying a proud head.

I picked up my gun and started walking back. __________, I heard the shots—two of them. If you’ve hunted enough you know two shots mean a(n) ____________. I had forgotten that there were other hunters around.

I decided to give up hunting from that day on.

1A. excitementB. troubleC. interestD. mistake

2A. beautifulB. cleanC. warmD. little

3A. dirtyB. quietC. funD. small

4A. tellB. seeC. callD. miss

5A. runB. playC. smileD. walk

6A. feelingsB. habitsC. gunsD. clothes

7A. curiousB. nervousC. angryD. painful

8A. refusedB. stoppedC. helpedD. liked

9A. SuddenlyB. LuckilyC. UsuallyD. Actually

10A. decisionB. killC. warningD. action

【题目】阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Dear Mom,
I'm sorry that I can't go back home for Mother's Day next week. On that day, I'll have to go to an important meeting for my boss, who helps me a lot with my work and life here. But I'll find time to see you at home soon.
Mom, thank you for everything you've done for Tim and me. After Dad died ten years ago, you had to work in a supermarket in the daytime and in a restaurant at night. But you always gave us two your love and care. Though you don't have to work now, I still remember your coming home and feeling tired many evenings.
Tim is going to finish his studies next month. He said he would move back from school and look for a job near home. I'm glad you won't live by yourself anymore. Let's plan to take a trip in the near future. It's been years since the three of us took a trip together.
Happy Mother's Day! I love you, Mom.
Best wishes,
John
(1)John can't go home on Mother's Day because he has to _________.
A.meet his boss
B.take a trip
C.attend a meeting
D.go to a party
(2)What can we learn about John's mother?
A.She lives by herself now.
B.She still works day and night.
C.She will make a plan to save money.
D.She used to be too busy to care for her children.
(3)What do we know from the letter?
A.John has two brothers.
B.John is unhappy with his boss.
C.Tim will finish his studies soon.
D.Tim will leave home for his job soon.
(4)Which is true according to the letter?
A.John's father died at work.
B.Tim will look for a teaching job.
C.John bought a gift for his mother.
D.John hopes to take a trip with his family.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网