题目内容

【题目】 If you live in Shanhai or Beijing, you may see some orange bicycles in the street these days.

These orange bikes are from a company called Mobike. 1 When you find the bike, you just scan the QR Code(扫描二维码) so you can use it. You don’t need to return the bike to a station, just park it somewhere.

2 But lately more people choose to drive cars and catch the subway, rather than ride bicycles. Now, bike rental(租赁) services like Mobike are bring back to people’s life.

Chinese people were trying to be modern and push away the past. 3 Ines Brunn, a German woman, opened a bike store in Beijing. She said: “I do believe changes in people’s tastes will shape new thinking on bikes.”

Now, online rental services make biking much more fashionable, but it’s still not easy to ride bikes in Chinese cities. 4 Bikers have to ride next to cars in car lanes(车道)which can be very dangerous.

This is why Beijing will build over 3,200 km of new bike lanes. 5 Traffic signs will be put on roads to protect bikers better.

A. Cars usually take up bicycle lanes.

B. Drivers who park on bike lanes will be punished.

C. There will be car rental services in the future.

D. Bike rental services are popular in Beijing and Shanghai.

E. So they did not want to be linked with bicycles.

F. China used to be known as “the kingdom of bicycles”.

G. You can order a bike through its APP on your phone.

【答案】

1G

2F

3E

4A

5B

【解析】

本文主要讲述了一家名叫摩拜的自行车公司在北京上海地区投放公共自行车,把自行车重新带回到人们的生活中,但由于车占据了自行车道,对此北京出台了一系列法规政策来保护骑自行车的人们。

1句意:你可以通过手机上的应用程序订购自行车。

推理题。根据后句的When you find the bike, you just scan the QR Code(扫描二维码) so you can use it.当你找到自行车时,你只要扫描二维码就可以使用它,可知,这里应该是说你可以通过一个app扫描来订购自行车,所以选择G

2句意:中国曾被称为自行车王国

推理题。根据文中But lately more people choose to drive cars and catch the subway, rather than ride bicycles.但最近更多的人选择开车和乘地铁,而不是骑自行车。可知,前面应该说的是中国之前自行车的使用情况,所以选择F

3句意:所以他们不想和自行车联系在一起。

推理题。根据文中Chinese people were trying to be modern and push away the past.中国人试图现代化,推开过去。可知,中国人不想跟自行车有联系,所以选择E

4句意:汽车通常会占用自行车道。

细节理解题。根据文中Bikers have to ride next to cars in car lanes(车道)which can be very dangerous.骑自行车的人必须在汽车车道上的汽车旁边骑,这可能非常危险。可知,是因为汽车占用了自行车道,所以骑自行车的人才会在汽车旁边骑,所以选择A

5句意:在自行车道上停车的司机将受到处罚。

根据后句Traffic signs will be put on roads to protect bikers better.道路上将设置交通标志,以更好地保护骑自行车的人。可知,这里应该是设置保护骑自行车人的一些措施,所以这里选择B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
D
The government in China plans to end its one-child policy(政策) and let families have two children instead.
The plan was given on Thursday after political meetings in Beijing. There are a number of reasons for the change in policy. The change is meant to balance population development, stop a falling birth rate and strengthen the country's labor(劳动力) force.
China, with the largest population in the world, started the one-child policy in 1980. But the government allowed only a small number of couples to have two children. For example, some families in the countryside could have two children, if the first-born child is a girl.
In 2013, the Chinese government gave other couples a chance to have two children if one of them was an only child.
Jiang Quanbao, a teacher and population expert, explained how Chinese families react(反应) to the newest policy. "Too many young people in the cities are no longer interested in having a second child," he said. "People in the countryside are more interested. But some of them are already allowed to have two children."
At the end of 2014, China had 1. 37 billion people. A total of 800 million of them have jobs. But the labor market population will drop in 35 years. That is to say, the country will be in great need of labor by the year 2050. With the two-child policy, an increase in births can solve this problem.
Boys and girls, what do you think of the two-child policy? Do you want to have a new-born brother or a sister?
(1)Why does the government plan to end the one-child policy?
A.Because we need a larger population.
B.Because millions of people have jobs.
C.Because most families want to have a second child.
D.Because we need to strengthen the country's labor force.
(2)How do most young people in the cities react to the two-child policy?
A.They support the policy.
B.They don't think it is good.
C.They're very interested.
D.They're not interested any more.
(3)When will our country be in great need of labor if the one-child policy continues?
A.In 2015.
B.In 2035.
C.In 2050.
D.In 2070.
(4)The Two-Children Policy mainly ______.
A.helps solve the problems of aging population and labor shortages.
B.doesn't allow one couple to have two children.
C.has a bad influence on one's mental health.
D.encourages one couple to have more than two children.

【题目】 A famous writer -Edith Wharton

Where she was from: New York City, America

When she was born: in 1862

Why she began writing: Some people think Edith began writing because she found the people around her so boring. Others say she put pen to paper when her husband became sick and she needed something to do. But the fact is that she thought of herself as a writer when she was a child. Writing made her feel free from the control(控制) of her social class.

What she enjoyed doing: writing; designing, caring for gardens.

Her works: fifteen novels, seven novellas, eighty-five short stories and books on a number of subjects .

Her achievements(成就)

In 1899, her collection of stories The Greater Inclination appeared. When she was in London. she visited a bookstore. The storeowner, not knowing who she was, gave her the book and said to her, ”Everyone in London is talking about this book now.”

Three years later, her first novel, The Valley of Decision, was published(出版) .Three years after that, she wrote and published the novel The House of Mirth.

In 1920, she published The Age of Innocence and it won the 1921 Pulitzer Prize for Fiction. The novel was made into a movie in 1993. Edith died in 1937 in France.

1Why did Edith Wharton begin writing?

A.To make her boring life interesting.

B.To make herself known by others.

C.To make money to look after her sick husband.

D.To run away from the control of her social class.

2What can we learn from the underlined sentence?

A.Londoners began to show interest in novels.

B.There were no other books on sale in the store.

C.Edith's collection of stories was a great success in London

D.Edith was the first American writer to be so famous in London.

3When was The House of Mirth published?

A.In 1896B.In 1899C.In 1902.D.In 1905

4Which of the following is TRUE about Edith?

A.She was from EuropeB.She died at the age of 74

C.She liked writing and gardening.D.She published The Valley of Decision in 1901.

5In which of the following magazines may you read this passage?

A.Today's SportsB.Famous people.

C.News in the World.D.Short Stories

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网