题目内容

【题目】 Mr. Swales was talking about what people did all day. He also wanted to find out what his students wanted to be when they grew up. He called on Billy Mitzer first.

"My daddy works in a bank," Billy Mitzer said. "I guess I want to work in a bank too. There's lots of money in the bank."

"My parents have a store, but I want to be an airline pilot." Emmy DiSalvo said.

He was about to call on Jodie when the girls in the back row burst out laughing.

Shirley yelled, "Jodie's Daddy is a garbageman 垃圾清理员)! Pee-yoo!"

Everybody in the class laughed out loud. Everybody except Jodie, that was. She felt her face turn bright red. She looked around the whole classroom. Everyone was laughing. Some kids were even holding their noses.

"It's not funny," Mr. Swales went on. "Garbage is a serious matter. I think you should all apologize to Jodie. And after that, you're all going to write Jodie's father, Mr. Harris, a nice letter to tell him how much you are grateful for what he does for all of us. In other words, keeping our city clean."

Jodie started crying out in the hall. She didn't want to cry in front of everybody, but she couldn't hold back any more. Mr. Swales came to comfort her, "I'm sorry this happened," he said.

"But remember, hard work done well is something to be proud of. There's nothing wrong with being a garbageman, absolutely not."

Then he added, "Although garbage is…dirty, every day garbegemen collect the dirty and smelly garbage and throw it in the truck. Then everything's nice and clean. Isn’t that something we should be proud of?"

Hearing this, Jodie swept the tears in her eyes and a smile appeared on her face. “I get it, Mr.Swale.” Then she went back to the class and said proudly.

"My dad is a garbageman!" she said, "Everybody makes garbage, but my Daddy takes it all away."

1Why did Jodie cry out in the hall?

A.Because her teacher laughed at her.

B.Because her father's work was very hard.

C.Because the classroom was too noisy.

D.Because her classmates laughed at her father.

2How did Mr. Swales advise the students to apologize to Jodie’s father?

A.By sending him an e-mail.B.By writing him a letter.

C.By giving him a call.D.By making him a gift.

3In what order did the events take place?

a. Jodie stopped crying and smiled.

b. Mr. Swales asked his students about their dream jobs.

c. Jodie's classmates made jokes about her father’s job.

d. Jodie felt embarrassed and started crying.

e. Mr. Swales went to comfort Jodie.

A.b-d-e-c-aB.b-c-d-e-aC.c-b-e-a-dD.d-c-b-a-e

4What do you think of Mr. Swales?

A.WiseB.BraveC.ActiveD.Hard-working

5What can be inferred from this passage?

A.No pain, no gain.B.Where there is a will, there is a way.

C.Work has no difference in itself.D.Love me, love my dog.

【答案】

1D

2B

3B

4A

5C

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了关于的Jodie在学校事情,当她被老师问及她父亲的工作是,班上的同学开始嘲笑她,遭到嘲笑后Jodie哭了起来,老师Mr.Swales让全班同学向Jodie道歉,并向Jodie的父亲写信表示歉意和感激,老师同时安慰Jodie,说她父亲的职业很伟大,应该为他感到骄傲和自豪。

1细节理解题。根据Jodie's Daddy is a garbageman. Jodie的爸爸是一位垃圾清理员。Everybody in the class laughed out loud. Everybody except Jodie, that was.除了Jodie,班上的每一个人大声笑起来了。可知,当Mr. Swales提问Jodie关于她父亲职业的问题时,有同学开始起哄,随之每个人都开始大笑起来,是对Jodie父亲职业的嘲笑,导致后来Jodie放声大哭。故选D

2细节理解题。根据I think you should all apologize to Jodie. And after that, you're all going to write Jodie's father, Mr. Harris, a nice letter to tell him how much you are grateful for what he does for all of us.我觉得你们应该向乔迪道歉。在那之后,你们都要给乔迪的父亲哈里斯先生写封信,告诉他你们是多么感激他为我们所做的一切。可知,Mr. Swales在同学们嘲笑Jodie以后,告诉同学们应该向Jodie和他的父亲道歉,要以写信的方式为jodie父亲所做出的的一切表示感谢。故选B

3细节理解题。根据第一段He also wanted to find out what his students wanted to be when they grew up. 他还想知道他的学生长大后想成为什么样的人。可知,此处是Mr. Swales是询问他的的学生们关于他们梦想中的工作,所以第一个是b;根据第六段Everybody in the class laughed out loud.他们班的每个人都大声笑起来。可知,此处是Jodie的同学们取笑她的父亲,所以第二个是c;根据第八段第一句Jodie started crying out in the hall. Jodie在走廊放声大哭。可知,此处是Jodie遭到同学们的嘲笑以后开始哭,所以第3个是d;根据第八段第三句Mr. Swales came to comfort her. Mr. Swales过来安慰她。可知,在Jodie哭了以后,老师过来安慰她,所以第4个是e;根据第十一段Hearing this, Jodie swept the tears in her eyes and a smile appeared on her face.听到老师说的这些话,Jodie擦干她的泪水,脸上浮现出一丝微笑。可知,老师安慰Jodie以后,Jodie停止了哭泣,并笑了起来,所以最后一个是a。故选B

4细节理解题。根据I think you should all apologize to Jodie. And after that, you're all going to write Jodie's father, Mr. Harris, a nice letter to tell him how much you are grateful for what he does for all of us. 老师让同学们写信给Jodie的父亲道歉,并向他表示感激,因为他为我们做了这么多。以及But remember, hard work done well is something to be proud of. There's nothing wrong with being a garbageman, absolutely not. Although garbage is…dirty, every day garbegemen collect the dirty and smelly garbage and throw it in the truck. Then everything's nice and clean. Isn’t that something we should be proud of ? 是请记住,努力工作做得好是值得骄傲的。当垃圾清理员没什么错,绝对没有。虽然垃圾是肮脏的,但每天都有人收集肮脏的垃圾并把它扔进卡车。一切都很干净。我们不应该为此而骄傲吗?可知,老师安慰Jodie,并让她直到她应该为爸爸的工作感到骄傲和自豪。通过老师的所作所为,可以看出老师充满了智慧。故选A

5推理判断题。A项,不劳无获;B项,有志者,事竟成;C项,工作不分贵贱;D项,爱屋及乌。根据Then she went back to the class and said proudly."My dad is a garbageman!" she said, "Everybody makes garbage, but my Daddy takes it all away." 然后她回到教室,骄傲地说。
"我爸爸是个垃圾清理员!"她说,“每个人都生产垃圾,但我爸爸把垃圾都清理掉了。”可知,Jodie的父亲虽然只是一个普通的垃圾清理员,却值得尊重,所以此处用工作不分贵贱符合题意。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

What is bullying?

What is cyber bullying?

Bullying is when someone makes you feel bad, hurt you again and again. You may easily lose confidence, lose trust of everyone around you or even get sick. Bullying can happen at school, out of school or online. Bullying includes:

· Calling people mean names

· Laughing at people

· Telling lies about people

· Taking someone's things without permission

· Not letting someone play in a group

· Hitting people.

Cyber bullying happens online and includes

·Send mean(刻薄的)messages

·Sharing photos withoutpermission

·Not letting some be part of an online group

What can you do?

· If someone is mean to you, tell an adult that you know and like. For example, talk to a parent or a teacher.

· You can block a person who sends mean messages online. Ask an adult to help you. Don't reply.

· Talk to your parents or teacher or an adult that you know well if you see bullying or if you are worried about a friend.

· Say sorry if you are mean to someone. You can write a message or talk to the person. Think about how to be kind in the future.

We can all help to say no to bullying.

1What's the best title for this passage?

A.Say no to bullying.B.Behaviors of bullying.

C.Ways to help those who get bullied.D.Cyber bullying.

2How many behaviors of bullying are mentioned in the passage?

A.6.B.7.C.8.D.9.

3Which of the following is about cyber bullying?

A.Tom always takes away other people's books without permission.

B.Jane posted Mary's photo on the Internet without asking her.

C.Kevin doesn't allow Ben to join in their football game.

D.Jerry often makes jokes about people around him.

4Who is not the right person to ask for help when you get bullied?

A.A parent.B.A teacher.C.A friend.D.A stranger.

5What is the purpose of the passage?

A.To tell students the differences between bullying and cyber bullying.

B.To encourage students to fight against cyber bullying outside school.

C.To let parents know how to protect their children from getting bullied.

D.To tell students what bullying is and how to deal with bullying.

【题目】 Stuart and Steve were twin brothers. Stuart loved to play basketball. But Steve loved to read books.

One day Stuart was playing basketball __________ he fell and broke his leg. When they took him to the hospital, the doctor said he wouldn't be able to play for six months. Steve went __________ him and brought him books on basketball. At first Stuart wasn't going to read them. Then he began to read them and __________ that there were ways he could play basketball better. He began to think that books weren't __________.

When Stuart's leg started getting better, Steve would help him by going for walks with him. __________ Stuart's doctor said he could start playing basketball again. Then Stuart showed Steve how to toss() for baskets. Steve found that he enjoyed it.

Then Stuart was ready to __________ the basketball games. Steve went to watch the games and enjoyed himself. They then __________ practiced basketball and read books together.

So you can see, when __________ happens, something good may also happen. Steve showed Stuart about books and Stuart showed Steve about basketball. So you can also __________ showing others something that you like to do and they can show you something that they like to do. __________ you can find new things to do.

1A. untilB. whenC. afterD. where

2A. on seeingB. to callC. to visitD. to look

3A. sawB. lookedC. readD. found

4A. goodB. badC. betterD. worse

5A. ButB. HoweverC. FinallyD. So

6A. take partB. winC. loseD. join in

7A. alwaysB. neverC. seldomD. much

8

A. anything goodB. something nice

C. something badD. anything wrong

9A. tryB. practiceC. enjoyD. like

10A. On the wayB. By the wayC. In a wayD. In this way

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网